به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی شامگاه یکشنبه _سوم دی_ در شب شعر بینالمللی غزه اظهار کرد: از همه افرادی که این برنامه فاخر را تدارک دیدند و از میهمانان خارجی که از کشورهای مختلف آمدند و اشعار بسیار خوبشان را قرائت کردند، تشکر میکنم.
وی افزود: ملت ایران در طول ۴۵ سال گذشته یار همیشگی مردم مظلوم فلسطین بوده است، وقتی انقلاب اسلامی علم حمایت از قدس را بلند کرد که کشورهای سردمدار مبارزه با صهیونیسم چند ماه قبل در کمپ دیوید مقابل صهیونیستها و آمریکا کرنش کرده بودند و موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته بودند.
وزیر فرهنگ تصریح کرد: ۴۵ سال است که مردم ایران در کنار همه آرمانهای بلندی که فریاد زدهاند و بهترین جوانانشان را تقدیم کردهاند، آرمان آزادی قدس شریف و رهایی فلسطین را مطرح کردهاند.
اسماعیلی با بیان اینکه خوشحال هستیم مقاومت مردم فلسطین ثمر داده و خونهایی که در این مقاومت اعجازانگیز در غزه بر زمین ریخت، اسباب آبروریزی کامل اسرائیل و آمریکا را فراهم کرده است، تصریح کرد: امروز همپای شهرهای کشورهای اسلامی شاهد اعتراضهای عمومی در آمریکا و اروپا هستیم؛ در شهرهای مختلف اروپایی اجتماعات چند صد نفری برگزار شده است این خون دهها هزار کودک فلسطینی است که قلوب جهانیان را به تسخیر در آورده است.
وی گفت: حوزه فرهنگ و هنر مسئولیت مضاعفی دارد هر موضوع مهمی زمانی که به شعر و هنر تزئین شد به پیامی ماندگار تبدیل میشود، در همین راستا روزهای آغازین حوادث اخیر این اتفاق در ایران اسلامی آغاز شد، همکاران ما در بخشهای مختلف شبهای شعر متعددی را برگزار کردند و در همان روزهای اول دوستانمان در حوزه هنری و سایر بخشها واکنش نشان دادند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اختتامیه جشنواره فیلم مستند به محلی برای ابراز احساسات عمیق مستندسازان برجسته دنیا تبدیل شد؛ مستندسازانی از آمریکا، برزیل و کشورهای مختلف در همین مکان ایستادند و علیه خشونت و جنایت صهیونیستها اعتراض کردند و همراهیشان را با مظلومان غزه با صراحت به زبان آوردند و برایش فیلم مستند ساخته بودند. همکاران من با یکی از برندگان که بانویی از غزه بود که زیر موشکباران و بمباران وحشیانه رژیم صهیونیستی بود ارتباط مجازی برقرار کردند.
اسماعیلی با بیان اینکه همه اهالی فرهنگ و رسانه مردم عزیز کشورمان پای قصه غزه ایستادهاند، گفت: کمتر محفلی را در ایران اسلامی شاهد هستیم، برگزار شود، مگر اینکه به یاد غزه باشد؛ این اتفاق مهمی است، دست و بازوی همه اهالی هنر در ایران و دنیا را به خاطر این میزان حضور و خلوصی که از خودشان نشان دادند، به گرمی میفشاریم.
شعر باید حماسی باشد
در بخشی دیگر از این مراسم نیز پیمان جبلی با تاکید بر اینکه در روزهای تاریخ سازی به سر میبریم، اظهار کرد: در نتیجه، این روزها به نقطه عطف تاریخ تبدیل خواهد شد و دور نخواهد بود که امت اسلامی و غزه قهرمان روز پیروزی مقاومان و غیورمردان را در منطقه جشن خواهند گرفت.
وی افزود: اگر دهها شب شعر همچون این برنامه، برگزار شود در برابر عظمت این رخداد بزرگ که در غزه میگذرد، باز هم کم است.
رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به شهادت دو شاعر فلسطینی در بمبارانهای اخیر غزه توسط رژیم صهیونیستی بیان کرد: در بین هزاران شهیدی که در غزه به خاک و خون میغلتند، هزاران داستان نهفته است که زبان هنر و شعر و ادبیات مسؤولیت سنگینی در به نمایش کشیدن این حماسه دارد.
جبلی همچنین با تاکید بر اینکه شعر و حماسه، همزاد هستند، گفت: در تاریخ عاشورا، مبارزات مردممان در انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و حماسههای مدافعان حرم، شعر همراه حماسهها بوده است.
وی با تاکید بر اینکه جوانان فلسطینی معلم مقاومت همه ملتها شدهاند، ادامه داد: اگر حماسه عاشورا صبح تا ظهر رخ داده است، اما شعر عاشورایی تا قرنها احیاگر این حماسه بزرگ بوده است؛ شعر انقلاب اسلامی نیز این رخداد بزرگ را زنده نگه داشته است، بنابراین شعر باید حماسی باشد، شعری که اقتدار و عظمت و بزرگی دارد؛ مانند همان چیزی که امروز در غزه رخ میدهد.
رئیس سازمان صداوسیما با بیان اینکه دل همه مردم دنیا برای آنچه که برای مظلومان غزه رخ میدهد، خون است، ابراز کرد: برای این غم و اندوه و صبر، امید پیروزی وجود دارد که منتظر آن هستیم.
جبلی همچنین شعر، موسیقی و فیلم را ابزاری دانست که رسانه باید با استفاده از آنها، به وظیفه خود در حمایت از این حماسه بزرگ استفاده کند و افزود: اداره شعر و موسیقی و سرود سازمان صداوسیما از ابتدای حماسه طوفانالاقصی، بیش از ۲۰ نماهنگ و سرود تولید و ضبط کرده است تا در حد شجاعت و بزرگی مردم غزه بتوانیم کار رسانهای کنیم.
نظر شما