تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمانشاه

مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمانشاه با حضور جمعی از مسئولین و فعالین اقتصادی استان برگزار و از صادرکنندگان برتر تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محسن دارابی اصبح امروز _پنج‌شنبه سی‌ام آذر_ در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمانشاه، با اعلام اینکه در هشت ماهه امسال یک میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار صادرات از مرزهای استان صورت گرفته، اظهار کرد: این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۰ درصد و از نظر ارزش ۱۲ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به هدف گذاری انجام شده برای ۲.۸ میلیارد دلار صادرات در استان طی سال جاری، افزود: پیش بینی ما است که بیش از این رقم و حدود سه میلیارد دلار صادرات داشته باشیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه صادرات غیرنفتی کشور باید سالانه ۲۳ درصد افزایش یابد، عنوان کرد: در حوزه تجارت خارجی بازیگران زیادی نقش دارند و برای تحقق این هدف باید همه دستگاه‌های مرتبط با امر صادرات در کنار بخش خصوصی قرار گیرند و به تسهیلگری امور بپردازند تا این هدف گذاری محقق شود.

حیدر کدیور رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این مراسم با تقدیر از فعالیت صادرکنندگان، گفت: اگر در سال جاری نزدیک به دو میلیارد دلار صادرات از مرزهای کرمانشاه صورت گرفته حاصل مجاهدت تجار و صادرکنندگانی است که موانع داخلی و خارجی مانع از فعالیت آنها نشده و توانسته‌اند پرچم کالا و خدمات ایرانی را در نقاط مختلف دنیا برافراشته کنند.

وی افزود: قطعاً اگر برخی موانع وجود نداشت ظرفیت آن را داشتیم که میزان صادرات استان کرمانشاه را به چند برابر ارقام اکنونی افزایش دهیم، اما برخی موانع مانند زنجیر دست و پای صادرکنندگان را بسته است که شاید اصلی‌ترین آن را بتوان رفع تعهدات ارزی عنوان کرد.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه ادامه داد: اگرچه شرایط اقتصادی کشور را در می‌کنیم و عقیده داریم ارز حاصل از صادرات حتماً باید به کشور برگردد، اما روش‌های بازگشت ارز قطعاً نیازمند بازنگری است، زیرا چند روش محدود کنونی نمی‌تواند برای صادرکنندگان راهگشا باشد. از سوی دیگر تجارت ما با برخی کشورها خصوصاً عراق و افغانستان که از شرکای تجاری اصلی ما هستند عمدتاً بر پایه ریال است که این امر بازگشت ارز صادرات را دشوار می‌کند.

وی گفت: موانع دیگری نیز پیش روی صادرات وجود دارد از جمله نبود حمل یکسره کالا برای صادرات به عراق که باعث شده فرآیند تخلیه و بارگیری کالاها اتلاف سرمایه و زمان را برای صادرکنندگان به همراه داشته باشد. قوانین دست و پاگیر و ممنوعیت‌های ناگهانی صادرات برخی کالاها نیز چالش اصلی دیگر فعالین حوزه صادرات خصوصاً در بخش کشاورزی است.

کدیور اظهار کرد: همه این چالش‌ها در شرایطی وجود دارد که در فضای بین‌الملل نیز تحریم‌های ظالمانه دشمن دست و پای صادرکننده ایرانی را گرفته و باعث شده در زمینه نقل و انتقالات مالی، ورود به برخی بازارها و … با مشکل مواجه شویم، اما همه این مشکلات با اراده پولادین فعالین بخش خصوصی و البته همراهی و حمایت دولتمردان تسهیل خواهد شد و امیدواریم در سال‌های آتی شاهد رشد چشمگیر صادرات خصوصاً از استان‌های مرزی از جمله کرمانشاه باشیم.

کیوان کاشفی عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران نیز در این مراسم مهمترین چالش صادرکنندگان را تعهدات ارزی عنوان کرد و خواستار چاره اندیشی برای این موضوع شد.

وی پیشنهاد داد، در قانون بودجه ۱۴۰۳ صادرات محصولات کشاورزی، فرش و صنایع دستی از برگشت ارز معاف شوند و افزود: می‌توان برای سال آینده صادرات این بخش‌ها که در مجموع به حدود هشت میلیارد دلار می‌رسد را از برگشت ارز حاصل از صادرات معاف کرد و پس از بررسی نتایج آن، چنانچه موفقیت آمیز بود آن را به گروه‌های کالایی دیگری هم تعمیم داد.

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران همچنین با بیان اینکه بخش تجارت در صادرات استان ضعیف شده و بخشی از تجار ما از گردونه فعالیت در حوزه صادرات خارج شده‌اند، گفت: این امر در افزایش سهم صادرات صورت گرفته از مرزهای استان که مربوط به فعالیت تجار و تولید کنندگان دیگر استان‌ها است، مشهود است.

وی افزود: باید با راهکارهایی از جمله حمایت از تولیدات صادرات محور در استان، ایجاد شتاب دهنده‌های صادراتی، تقویت تشکل‌های صادراتی، ایجاد تنوع صادراتی در استان و.... بخش تجارت و صادرات استان را تقویت کنیم.

جهانبخش شکری رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه نیز از تعهدات ارزی به عنوان مهمترین مشکل حوزه صادرات یاد کرد و گفت: امسال دو میلیارد دلار صادرات در استان داشته‌ایم که اگر مشکل تعهدات ارزی نبود، این رقم به دو برابر یعنی چهار میلیارد دلار می‌رسید.

وی با بیان اینکه بسیاری از تجار و صادرکنندگان به دلیل مشکل تعهدات ارزی از گردونه فعالیت خارج شده‌اند، گفت: اگر خواهان توسعه صادرات کشور هستیم باید دولتمردان فکری برای موضوع رفع تعهدات ارزی کنند.

معرفی صادرکنندگان برتر کرمانشاه

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در این مراسم از سید جعفر هاشمی مدیرعامل صنایع پتروشیمی کرمانشاه، فرهاد کاویانی مدیرعامل شرکت پالایش نفت کرمانشاه، مسعود جلیلیان مدیرعامل شرکت سیمان غرب، حمیدرضا تازش مدیرعامل شرکت چینی کرد، آرش عباسی مدیرعامل بازرگانی عباسی، بیژن فتح‌الله پور مدیرعامل پتروشیمی بیستون و مظفر عبدالله مدیرعامل شرکت روژین تاک به عنوان هفت صادرکننده برتر کرمانشاه تجلیل شد.

همچنین مصطفی احمدی پور مدیرعامل جهان فولاد غرب، آرام خوشه سپهر مدیرعامل شرکت آرام خوش، مهدی علیزاده مدیرعامل شرکت توسعه صنایع چاپ و بسته‌بندی کرمانشاه، ایرج وطن دوست مدیرعامل شرکت لاوین پلاست بیستون، بیژن قبادی مدیرعامل شرکت شیرین بیان زاگرس و یاسر وطن دوست مدیرعامل شرکت اورامان غرب نیز به عنوان صادرکننده شایسته تقدیر معرفی شدند.

کد خبر 713714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.