به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی رضایی اصفهانی بعد از ظهر امروز-دوشنبه، بیستوهفتم آذر- در نشست خبری اجلاسیه سوم کنگره اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب در اصفهان اظهار کرد: اجلاس اصفهان روز بیستونهم آذر و پس از آن اجلاسهای مشهد، شیراز و تبریز برگزار میشود، همچنین دیگر کشورها نیز اعلام آمادگی کردهاند.
وی با بیان اینکه جامعه مصطفی در ۶۰ کشور نمایندگی دارد که برخی کشورها از جمله سوریه لبنان اندونزی پاکستان و… درخواست برگزاری اجلاس را داشتهاند، افزود: در بخش بینالمللی ۲۴۴ مقاله از ۲۱ کشور و ۲۲ زبان به این کنگره رسیده و چون ملیتهای مختلفی در اینجا وجود دارد، در هر کدام از این اجلاسها مجموعه مقالات آن منطقه به صورت مستقل آماده سازی و به چاپ میرسد.
دبیر علمی کل کنگره خاطرنشان کرد: در اصفهان نیز مقالات ارائه شده در چهار جلد رونمایی میشود و همچنین مجله کوثر قرآن در اصفهان رونمایی خواهد شد.
وی با اشاره به زندگانی رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب از سال ۱۳۴۳ شروع به تفسیر سوره مائده در مسجد قبله کردند، که این تفسیر چاپ و آماده شده است، در سال ۱۳۴۵ نیز سوره کهف را تفسیر و تفسیر قرآن را در مسجد امام حسن مشهد سال ۱۳۵۲ و مسجد کرامت در ۱۳۵۳ انجام دادند.
رضایی با بیان اینکه دوره چهارم تفسیر ایشان مربوط به بعد از انقلاب در سال ۱۳۵۸ در قم است، عنوان کرد: در سالهای اوج جنگ که ایشان مسئولیت ریاست جمهوری را بر عهده داشتند نیز به تفسیر قرآن پرداختند، پس از رحلت امام خمینی (ره) نیز برای دانشجویان برای دانشجویان تفسیر قرآن انجام میدادند.
مقالات به صورت کتاب و سی دی میشود
وی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه اصفهان، مراکز دانشگاهی و پژوهشی نیز در این همایش سهیم هستند و در این راستا از پژوهشگران و اصحاب رسانه دعوت میکنیم تا در همایش شرکت کنند.
دبیر علمی کل کنگره عنوان کرد: هر رویداد علمی دارای دو مرحله دارا بودن یک ادبیات برای ورود به فرهنگ عمومی است و در این راستا باید فرهیختگان جامعه را وارد صحنه کنیم، پس از آن باید مباحث ایجاد شده به فرهنگ عمومی وارد شود که این مرحله نیز پیشبینی شده است.
رضایی اظهار کرد: این کنگره کار خود را از سال ۱۴۰۰ آغاز، در سال ۱۴۰۱ اعلام عمومی شد و آرام آرم به مرحله اجرا رفت.
وی با بیان اینکه تقسیم مسئولیتها موجب کاهش فشار بر دوش ما شد، ادامه داد: زمانی که مقالات مخصوص و محتوا علمی هر منطقه به حد نصاب رسید، بررسی و ارزیابی آن توسط اساتید خبره صورت گرفت.
دبیر علمی کل کنگره با اشاره به فراجناحی، ملی و بینالمللی بودن برگزاری کنگره تصریح کرد: برگزاری این اجلاس را به این خاطر که به انتخابات نزدیک نشویم و تحت شعاع حاشیههای سیاسی آن قرار نگیریم، زودتر رقم زدیم.
وی با بیان اینکه تفاسیر رهبر با تأخیر منتشر شدند بنابراین فضای آمادهای برای آن فراهم نبود، افزود: نرمافزار هر مرکزی جداگانه در روز همایش در اختیار همه شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت، همچنین نرم افزار آثار قرآنی رهبر با عنوان «حدیث ولایت» نیز با جدیدترین ویرایش که شامل ۱۰ جلد تفسیر رهبری است ارائه خواهد شد.
رضایی با بیان اینکه ۷۰۰ موضوع از آثار قرآنی رهبری و منبع شناخت ۸۰۰ صفحهای که تمام آثار و کارهای ایشان را شامل میشد هنگام اعلام کنگره ارائه شد، خاطرنشان کرد: در همین راستا نزدیک ۲۳۰ پایان نامه ارشد و دکتری در خصوص اندیشههای قرآنی رهبر انقلاب یا با تاکید بر آن اندیشه گرفته شد.
دبیر علمی کل کنگره اظهار کرد: فعالیت این کار گسترده است بنابراین شوراها به این نظر رسیدند که اختتامیه و افتتاحیه نداشته باشیم و هر جایی برای خود اجلاس و رونمایی از آثار را داشته باشد چراکه مطالب آن میطلبد که ادامه یابد؛ همچنین در این راستا مطالب در نهایت به صورت کتاب و سیدیها یکجا ارائه و منتشر خواهند شد.
تلاش کردیم کار مبتلا به تزئینی شدن نشود
سید امیررضا طاهایی رئیس اجلاسیه نیز اظهار کرد: مقاله و محتوا علمی تولید شده توسط دانشگاهیان و حوزویان بوده اما این محتواها خام بوده و باید بهصورت برنامه برای بخشهای مختلف اجرایی شود.
وی افزود: کار فرهنگی و تربیت، امری پیچیده و چند وجهی است و امید داریم از این محتوای تولید شده بتوانیم به نتایج مطلوبی برسیم.
رئیس اجلاسیه عنوان کرد: حلقه مفقوده در این میان، عملیاتی کردن محتواهای علمی است و در این میان امید است مباحث را به کار عملیاتی در میدان تبدیل کنیم.
طاهایی با بیان اینکه کار اصفهان تمام شده است، اظهار کرد: آثاری که مربوط به سبک زندگی است در چهار جلد رونمایی میشوند و کار اصفهان که تمام شده است نیز در مؤسسه نشر آثار وارد و به صورت یک مجموعه در میآید.
وی ادامه داد: تلاش کردیم کار مبتلا به تزئینی شدن نشود چراکه محتوا سبک زندگی با محوریت قرآنی است و باید در بطن جامعه وارد شود.
آیتالله طباطبایینژاد و مهدوی سخنرانان مراسم کنگره هستند
در بخشی دیگر نیز ابراهیم رضایی عضو هیئت علمی جامعه المصطفی و دبیر علمی اجلاسیه اصفهان اظهار کرد: بهدلیل گستردگی تعداد مقالات و جغرافیا امکان ارائه مقالات در یک روز ممکن نبود و بر همین اساس در ۲۹ آذر مقالاتی ارائه خواهد شد که مربوط به شهرستانهای اصفهان است.
وی افزود: همایش از ساعت ۸ تا ۱۶ روز چهارشنبه بیستونهم آذر با سخنرانی افرادی از جمله آیتالله طباطبایینژاد و مهدوی برگزار و ۱۶ مقاله برتر ارائه میشود.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی و دبیر علمی اجلاسیه اصفهان خاطرنشان کرد: از استان اصفهان ۱۲۷ مقاله به دبیرخانه واصل شده که از این تعداد ۵۸ مقاله پذیرفته شده است، همچنین در خصوص کارگروه سبک زندگی ۳۱۷ مقاله دریافت شد که نشان از استقبال خوب جامعه علمی است.
رضایی عنوان کرد: انگیزههای قرآنی آیت الله خامنهای میتواند در سه مدل که مستقیماً آیه قرآن را تفسیر کردند، غیر مستقیم در رابطه موضوعاتی که ریشه در آیات قرآنی دارد صحبت میکنند و سوم مَنویات است که غیر از بیانات است معنا شود؛ که هر سه مورد مد نظر ما است.
وی ادامه داد: یک رویداد علمی نمیتواند تمام مشکلات جامعه را حل کند بلکه گفتمان سازی، ترویج اندیشه و تولید محتوا را انجام میدهد؛ همچنین قرار نیست در یک روز این کنگره همه اقشار جامعه را درگیر کند.
دبیر علمی اجلاسیه اصفهان با بیان اینکه تبدیل کار به قالب هنری نیازمند هنرمندی است که در این حوزه تخصص دارد، تصریح کرد: خروجی این فرآیند نباید منحصر بر مخاطبان خاصی چون طلبه و دانشجو باشد، در همین راستا با سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اصفهان توافق شد که به کمک گروه تولید محتوایی برای عموم مردم از طریق تبلیغات شهری، صدا و سیما و فضای مجازی داشته باشیم.
وی افزود: فرآیند کار بعد از کنگره ادامه دارد و محتوا در قالبهای مختلفی به سازمان داده خواهد شد تا موضوعاتی چون سبک زندگی را در قالبهایی مانند موشن گرافی، تبلیغات و سایر مواردی از این دست منتشر شده و تبدیل به خوراک مناسبی برای مخاطب شود.
نظر شما