به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، وارد شهر کرمان که بشوید، کافیست نشانی بیتالزهراء را جویا شوید تا همگان شما را به کوچه شماره چهار خیابان شهید رجایی کرمان راهنمایی کنند. خانهای که سردر کوچه منتهی به آن را با پارچه نوشتهای به رنگ مشکی درآوردهاند که متعلق به سردار دلها حاج قاسم است؛ بیتالزهرای حاج قاسم سلیمانی.
بیتالزهرای کرمان یکی از دهها میراث فرهنگی و معنوی حاج قاسم است که به نشان ارادت قلبی سیدالشهدای مقاومت به بی بی دو عالم، وقف حضرت فاطمه (س) شده است. این خانه که بخشی از آن محل سکونت خانوادگی سردار سلیمانی بود، پس از عزیمت وی به تهران برای ترویج سیره حضرت زهرا (س) وقف شد. خانهای که در دل خود شهید گمنامی را در قطعهای از ضریح مقدس حضرت رقیه جای داده و زیارتگاهی برای مردان و زنان و پیر و جوان است.
مهدی صدفی از دوستان و همرزمان شهید سلیمانی با یادآوری میراث فرهنگی و معنوی سردار سلیمانی که موزه دفاع مقدس، حسینیه ثارالله، کنگره سرداران از جمله آنها است، داستان بنای خانهای برای حضرت زهرا (س) را تشریح میکند. وی میگوید: حاج قاسم از سال ۱۳۸۱ به اینجا آمد و هر سال پنج شب روضه میخواند؛ خانه حاج قاسم بخشی از این بیتالزهراء است که تا سال ۱۳۹۳ در محوطه بیرونی ساختمان کنونی خیمه میزدیم و خانمها داخل خانه و آقایان بیرون روضه خوانی میکردند.
وی ادامه میدهد: ساختمان خانه هیچگاه تخریب نشد بلکه بخشهای جدید به آن اضافه شدند؛ سال ۱۳۹۳ خانه حاج قاسم وقف حضرت زهرا شد و تصمیم گرفتند شبستان بسازند که در همان ایام با عنایت خداوند متعال، دو برادر قصد فروش محل کنونی بیتالزهراء که خانه موروثیشان بود را داشتند.
صدفی میافزاید: حاج قاسم مایهدار نبود که بتواند خانهها را بخرد، اما دوستان خَیری داشت که میدانست شک و شبههای در پولشان نیست؛ لذا با نظر حاج قاسم و پول خیران خانه خریداری شد و برای ساخت شبستان مورد استفاده قرار گرفت. برای توسعه شبستان افراد دیگری هم توانایی خرید داشتند، اما او نپذیرفت.
همرزم حاج قاسم از ساخت این بیت در سال ۱۳۹۴ میگوید؛ تمام ساختمان شامل ۶۵۰ مترمربع همکف، ۶۵۰ مترمربع زیرزمین و نیمطبقهای به مساحت ۵۰۰ مترمربع که جمعاً ۱۸۰۰ متر فضای مسقف بیتالزهراء را تشکیل میدهد، با سبک و سیاق و نظر حاج قاسم احداث شد. بیتالزهراء سال ۱۳۹۵ به بهره برداری رسید. تمام معماری خانه، گنبد و تصاویر شهدایی که دورتادور خانه نصب شده، طبق نظر خودشان انجام گرفته است؛ حتی اندازه عکسها و آیات استفاده شده بر دیوارها با نظر ایشان درج شده است.
فرشهای اهدا شده ۳۰ تا ۴۰ سال در حرم سیدالشهداء بوده است، بعد از ورود به بیتالزهراء، ابتدا مقابل منبر پهن میشد و بعدها مجاور فرش اهدایی دیگر واقع شد.
وی ادامه میدهد: با توجه به اینکه سردار سلیمانی خادمالرضا بود و علاقه خاصی به امام هشتم داشت، برای مقرنسکاری سقف به سبک رواق دارالرحمه حرم امام رضا (ع) انجام شد تا با همان سبک و سیاق در این محل اجرا شود، برای چیدمان محوطه داخلی بیتالزهراء نیز از رواق امام خمینی در حرم امام رضا (ع) بهره گرفته شده است و فرشها نیز از فرشهای حسینیه امام خمینی و بیت حضرت آقا الهام گرفته و از یزد تهیه شده است.
صدفی اضافه میکند: سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ به ترتیب فرشهایی از سوی آستان مقدس حضرت زینب (س) و آستان مقدس سیدالشهداء (ع) به حاج قاسم اهدا و وقف بیتالزهراء شد و اکنون در گوشهای از بیتالزهراء قرار گرفته است.
وی از ارزش معنوی فرش اهدا شده به بیتالزهرا میگوید که از آستان مقدس امام حسین (ع) اهدا شده است؛ ۳۰ تا ۴۰ سال در حرم سیدالشهداء بوده است و بعد از ورود به بیتالزهراء، ابتدا مقابل منبر پهن میشد و بعدها به قسمتی از همین محل منتقل و مجاور فرش اهدایی دیگر واقع شد.
صدفی اضافه میکند: حاج قاسم سال ۱۳۹۶ تصمیم گرفت شهید گمنامی از شهدای عملیات والفجر یک که سال ۱۳۶۲ به شهادت رسیده و سال ۱۳۹۶ تفحص شده بود را به این محل بیاورند تا زیارتگاهی برای مردم شود، اما نمیدانست که این محل به واسطه شخص خودش نیز زیارتگاه خواهد شد، در همان سال قطعه ضریحی از حرم حضرت رقیه (س) به حاج قاسم اهدا شد که در گوشه بیت الزهرا و مجاور سایر هدیههای حاج قاسم قرار گرفت. دو تابوت متعلق به شهید سلیمانی و شهید پورجعفری نیز در بیتالزهراء وجود دارد که پس از ازدحام جمعیت هنگام خاکسپاری، تعویض و به این محل منتقل شد.
همه ساله برنامه عزاداری از طرف تولیت بیتالزهراء که خانواده حاج قاسم هستند، برقرار است و بنا به توصیه وی در مراسم از سخنرانان، وعاظ و مداحانی دعوت میشود که مُحب آل الله و حضرت امام خمینی و امام خامنهای باشند.
براساس آنچه در وصیت نامه و وقف نامه بیت الزهرا آمده است، مدعوین باید پیروی ولایت فقیه و حافظ دستاوردهای نظام باشند و از تفرقه بپرهیزند که همواره در زمان سردار سلیمانی و پس از آن توسط دوستان و گردانندگان این مجموعه رعایت میشده است.
حاج قاسم سال ۱۳۹۶ تصمیم گرفت شهید گمنامی از شهدای عملیات والفجر یک که سال ۱۳۶۲ به شهادت رسیده و سال ۱۳۹۶ تفحص شده بود را به این محل بیاورند تا زیارتگاهی برای مردم شود، اما نمیدانست که این محل به واسطه شخص خودش نیز زیارتگاه خواهد شد
اکنون از زمان سفر ابدی حاج قاسم چهار سال میگذرد و این خانه که روزی او و فرزندانش در آن سُکنی گزیده بودند، به میعادگاه عاشقان و دلدادگان مادر قهرمانان شهید تبدیل شده است تا ادای دین سربازی باشد که همواره در گذر از حوادث و آشوبها جز از حضرت زهرا (س) مدد نمیگرفت.
ویژه برنامه شهادت حضرت فاطمه (س) همه ساله در بیت الزهرا برپا است و همواره افراد زیادی از اقصی نقاط دنیا و کشور برای بازدید و زیارت در این محل حضور پیدا میکنند.
گزارش از: بهناز شریفی، خبرگزاری ایمنا
نظر شما