به گزارش خبرگزاری ایمنا سیدرضا مرتضوی صبح امروز _چهارشنبه بیست و دوم آذر_ در دیدار صمیمانه با نمایندگان مجموعههای دانشجویی استان اصفهان که در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد در پاسخ به مطالبه دانشجویان که چرا جلسه محدود به تشکلها است و عمومی نیست اظهار کرد: نفس حضور در جلسات دانشجویی و پاسخگویی به دغدغه آنان برای بنده مفید است زیرا سبب میشود تا آنچه در اذهان دانشجویی میگذرد را متوجه شویم و از راهکارهای آنان استفاده کنیم و همچنین مسیر را باز میکند تا دانشجویان به عنوان افسران جنگ نرم بیشتر در جریان اطلاعات استان قرار بگیرند و دانشجویان را در نقطه روشنتری برای تحلیل و بررسی قرار میدهد. اساس این جلسات در این دو سال اخیر بسیار مفید و سودمند است که بعد از ۸ سال برای اولین بار در این دوران برگزار شد.
وی افزود: ما دستاندرکار برنامهریزی و اجرای جلسات نیستیم و بنای ما این است که به صورت فصلی خدمت دانشجویان برسیم و دستاندرکاران باید به نحوی برنامهریزی کنند که عموم دانشجویان بتوانند حضور داشته باشند، گرچه به نظر من فعالین مجموعههای دانشجویی، مسئولیت دیگری را در کنار تحصیل علم برای خود متصور شدهاند و این کمک میکند تا فرد رشد جامعتری پیدا کند. به نظر من فردی که وارد یکی از مجموعههای دانشجویی میشود بهتر میتواند عموم دانشجویان را نمایندگی کند و آرمان خواهی دانشجویی را زنده نگه دارند.
استاندار اصفهان ادامه داد: در گذشته هر جا که صحبتی از ظلم بود همواره دانشجویان تشکلهای ما پرچمدار مطالبهگری بودند اما این فعالیت در سالهای اخیر کمرنگتر شده است، برای مثال رئیس دانشگاه هاروارد در حال حاضر به واسطه حمایت از برخی دانشجویان طرفدار فلسطین، در آستانه اخراج است، اما برای من این عجیب بود که چرا تشکلهای دانشجویی علمداری و پرچمداری نکردند در زمینه فلسطین و انتظار بود دانشجویان بیشتر از حد انجام شده به این قضیه ورود کنند.
مرتضوی در پاسخ به اینکه نباید در برخورد با مدیران استان محافظه کاری صورت بگیرد، گفت: استانداری اصفهان مشهور به اصرار و پافشاری و برخورد جدی است و مثالهای متعددی در این زمینه وجود دارد از مدیرانی که برکنار شدهاند. ارزیابیهای ما ارزیابیهای کارشناسی است و ما میگوئیم انسان پاک و در عین حال متخصص میخواهیم و غالب مدیران با همین رویکرد انتخاب شدند. رئیس جمهور نیز در جلسات متعدد بر این مسئله تاکید داشتند.
وی افزود: فرایند انتصاب مدیران از نظر من و برخی از دوستان تهران باید اصلاح شود، مثلاً در موضوع نهضت ملی مسکن خطاب اکثر مسئولین دولت این است که استاندار چه کرد؟ در بحث آلودگی و مشکلات اجتماعی و اقتصادی چه کرد؟ در هر موضوعی که حاکمیت مشکل دارد مورد خطاب، استانداران هستند، اما در این سمت نیز اختیارات استاندار باید متناسب با انتظارات باشد و رئیس جمهور نیز موافق هستند که انتخاب مدیران استانی باید با تصمیم استاندار باشد نه صرفاً با هماهنگی استاندار رخ بدهد.
استاندار اصفهان اظهار کرد: مثلاً در حوزه آموزش و پرورش قرار است مدیری منصوب شود، وزیر تماس میگیرد با استاندار که قرار است فلانی منصوب شود نظر شما چیست؟ و باید مدام رایزنی شود تا مدیر مطلوب منصوب شوند و با طولانی شدن این فرایند مشکلاتی ایجاد میشود و گاهی استاندار ناچار به موافقت با فردی میشود که به اندازه کافی لایق نیست تا کارها زمین نماند. به نظر من کلیه مدیران استان باید با حکم استاندار منصوب شوند یا حداقل با معرفی استاندار اجازه حکم زدن وزرا فراهم شود و ما در این زمینه تلاشهای بسیاری انجام دادیم که این اتفاق بیفتد. بخشی از مشکلات انتصابات معطوف به این مسئله است و اگر در نگاهی یکپارچه محقق شود استاندار بهتر میتواند در مقام پاسخگویی قرار بگیرد. موضوع انتصابات از نقاط کلیدی برای استان اصفهان بوده که در مواردی درگیریهای ایجاد کرده تا مدیر مناسب انتخاب شود.
مرتضوی تاکید کرد: پیگیریهای شما دانشجویان در مسائل مختلف اراده ما را در اقدام و پیگیریهای لازم بیشتر میکند. دو سال پیش پیشنهاد تشکیل هیأت اندیشهورز متشکل از دانشجویان داده شد که ما از آن استقبال کردیم اما این کار هنوز انجام نشده است، اگرچه برگزاری همین نشستها در راستای مشورت گرفتن از دانشجویان است. نظرات ارائه شده توسط دانشجویان در برخی جلسات عموماً نظرات خوبی است زیرا دانشجو در میدان است و از موضوعات کف جامعه مطلع است، اگرچه شاید نگاه آرمانخواهانه وجود داشته باشد اما من معتقدم در برنامهریزی باید آرمانگرایانه تصمیمگیری شود و در میدان به حد توان برای رسیدن به آن تلاش شود.
وی در رابطه با مطالبه تعداد زیادی از دانشجویان درباره آلودگی هوا گفت: به لحاظ آلودگی هوا استان اصفهان شرایط خاصی دارد و آلودهترین شهر کشور است. ما در سال ۹۹ چهار روز هوای پاک داشتیم در ۱۴۰۰ دو روز و در ۱۴۰۱، ۱۱ روز و همین گواه وضعیت هوای استان است اما در تصمیم گیری باید به این توجه کنیم که به ما آدرس غلط ندهند.
استاندار اصفهان با بیان اینکه در جمع دانشجویان باید علمی و متقن صحبت شود اظهار کرد: مطابق پژوهشهای انجام شده سهم منابع ثابت در تولید آلایندهها ۲۹ درصد و سهم منابع متحرک ۷۱ درصد است. همچنین در مطالعات دانشگاه صنعتی اصفهان که با یک تیم قوی دانشجویی انجام شد، گزارش شد که ۵۳ درصد این آلودگیها متعلق به منابع متحرک و ۲۷ درصد ثابت است و سهم منابع متحرک تا ۸۶ درصد هم میرسد.
مرتضوی ادامه داد: انتظار این است که بر همین مبنا در جا انداختن این مسئله برای مردم تلاش کنیم. با مراجعه به شهرهای جهان با وضعیت مشابه ما در مسئله آلایندهها، باید به تعداد وسایل نقلیه و حجم ترافیک توجه کنیم و حواسمان باشد که ما هرکدام از ما وظایفی داریم و به عنوان یک انسان اثرگذار باید به دنبال این باشیم که مسئولیت خود در قبال شهر و کشور را انجام دهیم. کارهای خوبی در زمینه آلودگی انجام شده و اخبار خوب و بد زیادی در این زمینع وجود دارد اما معمولاً اخبار بد ضریب بیشتری پیدا میکنند.
وی افزود: برای مثال یک خبر خوب این است که امسال به هیچ وجه نه در نیروگاه اصفهان و نه در نیروگاه منتظری مازوت مصرف نشده و آنچه رسانهها میگوید کذب است و ما تا امروز مقاومت کردهایم که مازوت سوزی انجام نشود. از سال ۹۰ قرار بوده کارگاههای ریخته گری آلاینده از اصفهان خارج شوند که از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ فقط ۸ کارگاه منتقل شدند، اما فقط در سال ۱۴۰۱، ۵۳ کارگاه خارج شدند. اخیراً هم ۱۰۰ هکتار به یک شهرک صنعتی افزودیم تا جا به جایی های بیشتر انجام شوند.همچنین در بحث تعطیلی کارگاههای آجرپزی اقدامات خوبی انجام گرفته است.
استاندار اصفهان تصریح کرد: در شهرهای بزرگ دنیا در فاصله یک کیلومتری تا ۵ کیلومتری کسی ماشین سوار نمیشود و استفاده از دوچرخه، پیاده روی و وسایل حمل و نقل عمومی رایج است. آلودگی دغدغه استان بوده و کارهای خوبی هم انجام شده اما ما با دغدغه جدی تری پای کار ایستادهایم و توقف مازوت سوزیها به دلیل پیگیریهای بسیار زیاد ما رقم خورد و حتی این آمادگی وجود دارد که گروهی از دانشجویان همین امروز برای بازدید از نیروگاه منتظری بروند.
مرتضوی بیان کرد: مشکلات درون دانشگاهی باید به واسطه مسئولین همان دانشگاه پیگیری شود نه اینکه از جانب من به آنها تذکر داده شود. انتظار این است مسائل دانشگاه در خود دانشگاه حل شود.
وی افزود: تبی در دانشجویان کشور وجود دارد که سبب شده ما به توسعه مراکز دانشگاهی روی بیاوریم و حواسمان نبوده خیلی وقتها موفقیت تنها با رفتن به دانشگاه محقق نمیشود. ما باید به عنوان جامعه فرهیخته دانشگاهی نسبت به اصلاح این روندها فکری کنیم، زیرا تعداد زیادی فارغالتحصیل بی کار داریم درحالیکه بسیاری از شرکتهای صنعتی نیاز به نیروی کار دارند و خواهشمندم شما به عنوان افراد دغدغهمند روی این موضوع کار کنید.
مرتضوی در پاسخ به طرح دانشجوی نماینده دانشگاههای آزاد مبنی بر در نظر گرفتن صندوق پروژه در بورس ایران برای تأمین مالی پروژه انتقال آب اصفهان، ضمن استقبال از این ایده گفت: ایده صندوق ملی در بورس برای طرحهای انتقال آب ایده خوبی است و در دست پیگیری است و از شما هم میخواهم که پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه دهید.
استاندار اصفهان در پاسخ به مطالبه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با خوابگاه متأهلین گفت: خوابگاه متأهلین دانشگاه علوم پزشکی پیگیری شده است و در قالب حرکتهای خیرین که پشتیبانیهای بسیار خوبی انجام میدهند در دست انجام است که از سرانجام آن اطلاعی ندارم، از رئیس دانشگاه درخواست میکنم که اگر مشکلی بود بنده را در جریان قرار بدهند.
مرتضوی در پاسخ به دغدغه دانشجویان در موضوع آب استان اظهار کرد: به دلیل اینکه بحث آب دغدغه اول دانشجویان است من مفصل تر درمورد آن توضیح میدهم. جدولی داریم در موضوع منابع و مصارف حوزه آبریز زاینده رود که ستونی به نام مصارف و ستونی به نام منابع دارد، از سالهای دور تا امروز در ستون مصارف دائماً مصرف جدید و تخصیص جدید تعریف شده مانند شرب فلان شهر و شهرستان و تخصیص برای کشاورزی فلان حوزه در داخل و خارج استان، اما قسمت منابع ثابت مانده است.
وی افزود: همه میدانیم منابع و مصارف باید متعادل و متوازن باشند که درحال حاضر اینگونه نیست. در منابع ما ۲۴۱۱ میلیون متر مکعب مصارف تعریف شده و در منابع در شرایط ایده آل که هرگز اتفاق نمیافتد ،۱۴۹۲ میلیون متر مکعب پیشبینی شده است، یعنی با افتتاح تونل «کوهرنگ ۳» و «بهشت آباد» و بارندگی مناسب میتوانیم به این عدد برسیم که در آن شرایط هم بالغ بر ۱ میلیون متر مکعب کسری خواهیم داشت.
استاندار اصفهان تصریح کرد: پروژههایی از گذشته مانند انتقال آب از خلیج فارس تعریف شده بود که سالها در دست مطالعه بود، انتقال آب از کوهرنگ و دیگر بخشها نیز سالها متوقف بوده است. ما وارث سالها ناکارآمدی در زمینه طرحهای انتقال آب بودهایم و من مأموریت خود میدانم که این مسائل را دنبال کنم.
مرتضوی در رابطه با اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: ما از ابتدا قرارگاه آب استان را تشکیل دادیم و از افراد متخصص و سازمانهایی که در حیطه آب ادعا دارند دعوت کردیم پیشنهادات خود را مطرح کنند، جلسات متعددی نیز در این زمینه برگزار شد و نهایتاً ما به برنامهای در ۵ محور با ۲۶ عنوان رسیدیم. مسدود کردن برداشتهای غیرمجاز، کاهش برداشتهای مجاز، هدایت مصارف به سمت بهینه بودن، تأمین آب و استفاده از ظرفیت آب خاکستری طرحهایی است که در برنامه ما قرار گرفته است.
وی افزود: سرمایه گذاری در کشتهای گلخانهای برای رسیدن به کشتهای با بهره وری بالاتر و آب کمتر از دیگر طرحهای ما است. استان اصفهان کمترین میزان هدر رفت آب را در کشور دارد و ما جزو چند شهر برتر دنیا در این زمینه هستیم. اینکه شرکت فولاد درحال حاضر جزو کم مصرف ترین فولادهای دنیا در مصرف آب است ناظر به همین موضوع است. مجموع برداشت فولاد ۱۲ میلیون متر مکعب بوده که با تعریف بازچرخانی و استفاده از پسابها محدود شده است.
استاندار اصفهان تصریح کرد: در تأمین آب خطی که برای انتقال آب از خلیج فارس مطالعه شده بود، ما از ابتدای مسئولیت متوجه چندین اشکال اساسی شدیم اولاً اینکه ظرفیت آن آبگیر ۲۵۰ میلیون متر مکعب است و در آینده قرار است به ۴۰۰ میلیون متر مکعب میرسد، همچنین خطوط انتقال آب همه در یک مسیر عبوری اجرا میشد که مشکل مهمی بود زیرا به لحاظ پدافند غیرعامل غلط بود و ما باید به واسطه آن هزینه زیادی میدادیم. علاوه بر این ممکن بود کنواسیون های بین المللی نیز ایراداتی به آن وارد و طرح را متوقف کنند و ما به همین دلایل این طرح را متوقف کردیم و ۶ ماه روی یک مسیر جدید مطالعه کردیم که کلنگ آن خورده است.
مرتضوی افزود: به ما گفته شده بود که پروژه انتقال آب دریا بین ۹ تا ۱۱ سال طول میکشد اما تعدادی جوان متخصص جهادی پای کار آن ایستادهاند و در ۲۸ نقطه مشغول به کار هستند و این خط، پرسرعتترین خط انتقالی کشور است. همچنین روزانه ۱۳۰۰ جوشکار در این پروژه مشغول به کار هستند و ظرفیت بزرگی پای کار آمده است. ما به صورت هفتگی این پروژه را پیگیری میکنیم و برای مصوب شدن آن ۶ ماه جنگیدیم، زیرا مخالفان جدی وجود داشت که با مسامحه و کنشگری غیرفعال امکان به سرانجام رسیدن آن نبود.
وی اظهار کرد: این پروژه با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام میشود که بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده و ۵۰۰ کیلومتر دوم پروژه با سفر اخیر رئیس جمهور به استان کلنگ زده شد. خطی که درحال اجراست به اندازه ۲۰۰ میلیون متر مکعب ظرفیت انتقال دار اما مجوز افزایش آن تا ۴۰۰ میلیون را داریم.
استاندار اصفهان بیان کرد: حمایتهای رئیس جمهور از فروردین ۱۴۰۱ با طرح اولیه ما شکل گرفت و پیشنهادهای استان در این بخشها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خط دومی در نظر گرفته شد که در اسفند کلنگ زنی شد و یک سد و یک خط انتقال نیز در دست اجرا است و قرار است تأمین مالی آن به واسطه مولد سازی انجام شود و قرار است پروژهای که ۵ ساله بود را یک ساله به اتمام برسانیم. بخشی از آسیبهای پروژههای انتقال آب بحث زمان بوده است که در مقطع خودش به صورت جهادی انجام نشده و سبب شده ۲۵ سال پروژهای بر زمین بماند.
مرتضوی در رابطه با پروژه بن بروجن گفت: موضع ما در بن بروجن همان موضع سال گذشته است، آبگیر قرار بود در استان ما باشد اما جا به جا شد لذا ما با اهرم قانونی این موضوع که انتقال آب و محل تأمین آن پروژه کوهرنگ ۳ بوده و باید ابتدا منبع آن به سرانجام برسد را پیگیری کردیم. در همین راستا دو وزیر کشور و نیرو را به اصفهان آوردیم و اعلام کردیم تا این موضوع حل نشود نمیتوانیم در استان کاری پیش ببریم. وزیر کشور و نیرو نیز به دستور رئیس جمهور به اصفهان آمدند در جلسه مفصلی مصوبات خوبی داشتیم و متعهد شدند که مبلغ خوبی برای کوهرنگ ۳ در نظر گرفته شود.
وی افزود: منابع مالی پروژههای انتقال آب دریا با توجه به اینکه مختص صنایع است توسط همین صنایع تأمین خواهد شد و قرار است به واسطه آب شیرین کنها آب باکیفیتی در حد آب شرب انتقال داده شود پس عزیزان با در نظر گرفتن تمام این موارد به عملکرد استانداری در زمینه آب نمره بدهند.
نظر شما