در گذشته، بسیاری از افراد، مینی پی سی ها را دستگاه های کم قدرتی می دانستند که توانایی رقابت با رایانه های رومیزی معمولی را ندارند. اما با گذشت زمان نگاه افراد به آنها تغییر کرد و استقبال بی نظیر افراد و سازمان ها از کامپیوتر های کوچک صورت گرفت. در این مقاله، به بررسی اینکه چرا باید از مینی کامپیوتر استفاده کنیم خواهیم پرداخت.
مینی کامپیوتر (مینی پی سی) چیست؟
مینی کامپیوترها در واقع نسخههای کوچکتر از کامپیوترهای دسکتاپ بوده که به پورتهای متعددی مجهز شدهاند. آنها با هیچ لوازم جانبی مانند مانیتور، صفحه کلید یا تراکپد ارائه نمیشوند. در گذشته، همه این سوال را داشتند که یک مینی پی سی چقدر می تواند کاربردی باشد. با پیشرفت فناوری آی تی، امروزه برخی از بهترین مینی پی سی ها به خوبی در برابر بسیاری از رایانه های شخصی و حتی لپ تاپ ها هستند، قرار می گیرند. بطوریکه، برخی از بهترین مینی کامپیوتر ها حتی می توانند عملکرد بهتری از کامپیوترها داشته باشند. یک کامپیوتر کوچک به اندازه یک کامپیوتر معمولی انعطاف پذیر است. قابلیت بررسی اسناد اداری، ارسال و دریافت ایمیل، مرور وب و همچنین امکان بازی و تماشای فیلم را ارائه می دهد. آنها دارای پورت های گوناگونی هستند که از دستگاه ها و قابلیت هایی مانند Wifi، USB، بلوتوث و… پشتیبانی می کنند.
مزایای استفاده از مینی پی سی
شما میتوانید یک مینی پی سی قابل حمل داشته باشید که در اندازه های کوچک، قدرت محاسباتی آن کاهش نیافته باشد. در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین مزایای استفاده از مینی کامپیوتر ها می پردازیم:
عرضه مینی کامپیوترها بصورت نیم ساخته یا کامل
اکثر مدل های مینی کامپیوتر، از جمله محبوبترین نمونههای Intel NUC، به دو دسته نیم ساخته (Barebones) و آماده استفاده (Ready to Go) تقسیم میشوند. مجموعه Barebones به طور معمول شامل پردازنده، کیس و مادربرد می شود. کاربر باید حافظه رم (RAM) و هارد دیسک را به صورت جداگانه خریداری و نصب کند. درحالیکه یک سیستم آمادهبهکار یا اصطلاحاً Ready to Go دارای سیستم عامل، حافظه RAM و هارد دیسک است. همانطور که از نام آن پیداست، از زمانی که این سیستمها از جعبه خارج میشوند، آماده استفاده هستند. آنها برای کسی که برای بار اول قرار است مینی کامپیوتر بخرند، ایدهآل هستند.
پردازنده
برخی از مینی کامپیوترهای کم قدرت، از پردازندههای مبتنی بر ARM استفاده میکنند. این پردازندهها کوچک، با مصرف انرژی کمتر، توان مصرفی پایینی هم دارند. با این حال، عملکرد آنها معمولاً کمتر از پردازندههای Intel و AMD است. این نشان می دهد که چرا بیشتر مینی کامپیوترهای قدرتمند از پردازندههای Intel Core استفاده می کنند. یک نمونه این مینی کامپیوترها، Intel NuC11tnhi3 است که از پردازنده Intel Core i3 نسل یازدهم استفاده میکند. در کل، نیازهای شما باید تعیین کننده انتخاب پردازنده شما باشد.
اگر شما یک کاربر سبک هستید که به یک مینی کامپیوتر برای مرور چت و اینترنت یا استفاده از برنامههای ساده موبایلی نیاز دارید، چیپهای پایه مانند Intel Atom یا Core i3 میتوانند کاملاً مناسب باشد. اما اگر شما یک کاربر حرفه ای هستید، مانند یک گیمر علاقهمند، شما نیاز به یک Core i5 و یا بالاتر خواهید داشت. پردازنده یک عامل مهم در عملکرد کلی مینی کامپیوتر شما خواهد بود.
حافظه ذخیره سازی
در گذشته، کامپیوترهای کوچک برای ذخیره سازی به حافظه فلش متکی بودند. اما مینی پی سی های مدرن از هارد دیسک ها در دو اندازه M.2 و ۲.۵ اینچی پشتیبانی می کنند. آنها همچنین سرعت بسیار بالاتری نسبت به SSDهای استاندارد را دارند. و از انعطاف پذیری بین نسخههای HDD و SSD پشتیبانی میکنند. مینی کامپیوتر ها از رمهای DDR4 موجود در رایانههای رومیزی استفاده نمیکنند. در عوض، آنها از SODIMM یا SDRAM استفاده می کنند، یک رم ذخیره سازی ۲۰۰ پین که معمولاً در انواع ۱.۸ ولت یا ۲.۵ عرضه می شود. این مانند یک رم کوچک است و در لپ تاپ ها نیز از همین نوع رم استفاده می شود.
سیستم عامل
همانطور که قبلاً اشاره شد، کامپیوترهای barebones هیچ سیستم عاملی را پیشفرض نصب ندارند. برای نصب برنامهها و شروع استفاده از کامپیوتر، ابتدا باید یک سیستم عامل نصب کنید. بیشتر مینی پی سی ها پشتیبانی از سیستم عامل Android و Microsoft Windows دارند، در حالی که برخی از آنها نیز با لینوکس سازگار هستند. با این حال، مینی کامپیوترهای آماده برای استفاده دارای سیستم عامل پیشفرض هستند. قبل از خرید آنها، نوع سیستم عامل نصب شده را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که دقیقاً همان چیزی است که میخواهید.
ابعاد و روش نصب
مینی کامپیوترهای مدرن در مقایسه با کامپیوترهای رومیزی قدیمی، در ابعاد بسیار کوچکتری هستند. شما میتوانید دوازده تا از آنها را درون یک کیس کامپیوتر رومیزی جای دهید! در واقع، اندازه کوچک آنها انعطاف بزرگی را به شما ارائه میدهد، به طوری که شما نیازی به هیچ میز کامپیوتری برای استفاده از مینی کامپیوتر خود ندارید. در مورد نصب، اندازه کوچک مینی پی سی نیز یک مزیت بزرگ است. شما میتوانید بعضی از آنهارا پشت تلویزیون یا مانیتور خود نصب کنید طوری هرگز به چشم نیاید.
پورت ها
درگاهها به مینی کامپیوتر شما امکان اتصال به دستگاههای جانبی مانند صفحه کلید، مانیتور و ماوس را میدهند. بیشتر مدلهای مینی پی سی اینتل و ایسوس دارای درگاههای HDMI، USB، RCA-video out، DVI و جک صدا هستند. بنابراین، مطمئن شوید که مانیتوری که قصد خرید آن را دارید، دارای درگاه HDMI و USB برای اتصال است. درباره کابلها، میتوانید کابلهای HDMI، USB، USB-C (که به عنوان USB Type-C شناخته میشد) و سایر کابلهای پورت نمایش (مانند Display Port) را اگر در بسته موجود نبود به صورت جداگانه خریداری کنید.
پشتیبانی از کارت گرافیک (GPU)
بیشتر مینی کامپیوترها دارای گرافیک یکپارچه هستند و نه یک کارت گرافیک مجزا. این بدان معناست که آنها دارای یک شیار برای کارت گرافیک جداگانه نیستند. با این حال این موضوع، توانایی آنها برای پخش ویدیوهای با کیفیت بالا یا بازیهای کمرزولوشن را تحت تأثیر قرار نمیدهد. هنگامی که میخواهید فیلم تماشا کنید یا از تابلوی دیجیتال تجاری استفاده کنید، میتوانید مینی کامپیوتر خود را به تلویزیون UHD متصل کنید. علاوه بر این، اگر کامپیوتر کوچک شما پورت Thunderbolt داشته باشد، میتوانید یک کارت گرافیک خارجی را متصل کنید.
هنگام خرید هر دستگاه الکترونیکی، از جمله گوشی هوشمند، لپتاپ یا رایانه رومیزی، ابتدا مهم است بدانید که چه انتظاری از دستگاه دارید. البته، مشخصات هر مینی پی سی، بسته به مدلی که خریداری میکنید متفاوت است. شما میتوانید با کارشناسان مجرب شرکت همراه سیستم طلایه مشورت نمایید. تا بتوانید بهترین مینی کامپیوتر را با توجه به نیاز و بودجه موردنظر خود، خریداری نمایید.
نظر شما