به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، صدها سال است که بعضی انسانها برای منافع شخصی از جمله استفاده از پوست و گوشت حیوانات را میکشند و با آنها بدرفتاری میکنند. روز جهانی حقوق حیوانات یک رویداد سالانه است که به حیوانات به عنوان موجوداتی باهوش که سزاوار حمایت مردم هستند، احترام میگذارد. این مراسم جهانی با رویدادهایی مشخص میشود که بهرهکشی از حیوانات را افشا میکند و از رفاه جهانی حیوانات حمایت میکند.
تاریخ روز جهانی حقوق حیوانات ۲۰۲۳
روز جهانی حقوق حیوانات روز دهم دسامبر معادل (نوزدهم آذر ۱۴۰۲) برگزار میشود و هدف آن جلب توجه به آزار و شکنجههایی است که از سوی انسانها بر حیوانات تحمیل میشود.
تاریخچه روز جهانی حقوق حیوانات
پس از تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸، سازمانها، انجمنها و افراد از سراسر جهان خواستار تعمیم این اعلامیه به قلمرو حیوانات، همچنین تعیین روز دهم دسامبر برای دفاع از حقوق حیوانات شدند.
۲۲ سال پس از تصویب اعلامیه تاریخی سازمان ملل، کلمه «گونه گرایی» در سال ۱۹۷۰ ابداع شد تا اهمیت تبعیض علیه حیوانات مورد توجه قرار بگیرد و کل این ایده که حیوانات تنها با هدف تأمین نیازها و خواستههای انسان زندگی میکنند، به عنوان تفکری غیرمنطقی معرفی شود. همانطور که بعضی نژادهای بشر به دلیل تبعیض و نژادپرستی دچار رنج و مشقت هستند، حیوانات نیز به همان اندازه رنج میبرند، زیرا نمیتوانند از خود دفاع کنند.
بهرغم ابداع اصطلاح حقوق حیوانات، تا سال ۱۹۹۸ که بیانیه رسمی برای حقوق حیوانات تصویب شد، توجه خاصی به این رویداد نمیشد. «Uncaged» که یک سازمان حمایت از حیوانات است، روز جهانی حقوق حیوانات را برای روشن کردن انواع خشونت علیه حیوانات ایجاد کرد.
بنیانگذاران این روز اظهار داشتند از آنجایی که حیوانات نمیتوانند اعتراض کنند، رأی دهند یا برای حمایت از خود دفاع کنند، این وظیفه انسان است که این کار را برای آنها انجام دهد. دهم دسامبر بهعمد طوری انتخاب شد که روز جهانی حقوق حیوانات همزمان با روز حقوق بشر باشد. از آن زمان، رویدادها و جمعآوری کمکهای مالی در سراسر جهان سازماندهی شده است تا واقعیت آزار و بهرهکشی از حیوانات آشکار شود.
شعار روز جهانی حیوانات
شعار روز جهانی حیوانات سال جاری «بزرگ یا کوچک، همه آنها را دوست داشته باش» است.
۵ حقیقت شگفتانگیز در مورد خشونت علیه حیوانات
ردپای کربن در صنعت گوشت
صنعت گوشت در مجموع بیش از تمام وسایل حملونقل دنیا گازهای گلخانهای تولید میکند.
معدومسازی جوجههای نر
از آنجا که جوجههای نر نمیتوانند تخم بگذارند یا سریع رشد میکنند، معمولاً چند ساعت پس از جوجهریزی کشته میشوند.
تخریب جنگلهای بارانی آمازون
طبق گزارش بانک جهانی، دامپروری مقصر تقریباً ۹۱ درصد از تخریب جنگلهای بارانی آمازون است.
کشتن مدرن حیوانات
بسیاری از کارخانهها، کندن دم و شاخ، عقیمسازی و کندن منقار حیوانات را به صورت روزانه و بدون بیهوشی انجام میدهند.
سلفی برای سرگرمی
روند رو به رشد «سلفیهای حیات وحش» منجر به افزایش چشمگیر تعداد حیواناتی شده است که برای عکس گرفتن در صنعت گردشگری مورد سوءاستفاده قرار میگیرند.
نظر شما