کلنگ طرح پایلوت کشوری یکپارچه‌سازی اراضی کشور در نایین و خوروبیابانک بر زمین نشست

کلنگ طرح پایلوت کشوری تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی کشور با حضور رئیس سازمان امور اراضی کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی در روستای چوپانان نایین و روستای حسین آباد گود خوروبیابانک زده شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، بخش کشاورزی یکی از بخش‌های مهم کشور است که مسؤولیت تأمین غذای یک جامعه را بر عهده دارد و نیاز روز جامعه را سامان می‌بخشد. امروزه و در جهان فناوری، کشاورزی به شیوه‌های سنتی و دستی، بهره‌وری را تحت تأثیر قرار داده و راندمان فعالیت‌ها را کاهشی کرده است و ایجاد بستر فعالیت علم و فناوری به روز دنیا در این صنعت، می‌تواند بهره‌وری و کارکرد کشت و کار در کشور را بهبود بخشد.

در کنار این مهم، تبدیل اراضی بزرگ کشاورزی به زمین‌های خرد در کنار برخی ضروریات، زمینه افزایش کارکرد را فراهم می‌کند اما از سوی دیگر خرد شدن اراضی هم منجر به کاهش بهره‌وری شده و هم خطر تغییر کاربری را افزایش می‌دهد.

در کنار محدوده بندی و سنددار کردن زمین‌های کشاورزی مسئله یکپارچه سازی اراضی نیز در چندسال اخیر از سوی سازمان امور اراضی کشور و همچنین کمسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی پیگیری شده که تحقق این امر علاوه بر افزایش حجم محصولات، مصرف آب در بخش کشاورزی که یکی از معضلات کشور است را کاهش می‌دهد.

در نتیجه پیگیری‌های انجام شده، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی کشور به همراه جمعی از معاونان و مسئولان استانی و همچنین دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و رئیس اداره قضائی این کمیسیون برای کلنگ زنی طرح پایلوت کشوری یکپارچه سازی اراضی کشور به شهرستان نائین و خوروبیابانک سفر کردند.

طرح تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی جزو اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است و آنچه که در راستای این طرح در شیوه‌نامه مربوطه دیده شده، مشوق‌های خوبی است که برای کشاورزان در نظر گرفته شده است.

کاهش هزینه تولید، افزایش بهره‌وری از مزایای طرح یکپارچه سازی اراضی کشاورزی است

رضا افلاطونی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی در سال ۱۳۸۵ تصویب شد که با یک فاصله ۱۰ ساله نیز آئین‌نامه اجرایی آن به تصویب رسید.

وی ادامه داد: به صورت پراکنده در کشور اقداماتی در راستای تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی انجام شده بود که امسال با نگاه ویژه‌ای که وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تجمیع و یکپارچگی اراضی کشاورزی داشت، یک بخشنامه به کل کشور مبنی بر انجام حداقل یک پایلوت و نمونه‌ی تجمیع و یکپارچگی اراضی کشور توسط هر شهرستان ابلاغ شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی کشور افرود: در این راستا تمام شهرستان‌های کشور از جمله شهرستان نائین و شهرستان خوروبیابانک پایلوت و نمونه خود را معرفی کردند که در شهرستان نائین، مزرعه حجت آباد در روستای چوپانان و در شهرستان خوروبیابانک، روستای حسین آباد گود به عنوان پایلوت کشوری برای طرح تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی انتخاب شد.

افلاطونی با اشاره به کلنگ زنی این طرح پایلوت کشوری در در روستای چوپانان و حسین آباد گود، گفت: از مزایای طرح تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی، بحث کاهش هزینه تولید، افزایش بهره‌وری و راندمان کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی و همچنین سادگی و سهولت استفاده از ماشین آلات و مکانیزاسیون کشاورزی و افزایش ضریب مکانیزاسیون است.

وی در پاسخ به این سوال که چه امتیازاتی به دو شهرستان و این مزارع اختصاص پیدا می‌کند، گفت: تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی جزو اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است و آنچه که در راستای این طرح در شیوه‌نامه مربوطه دیده شده، مشوق‌های خوبی است که برای کشاورزان در نظر گرفته شده که در صورتی که تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی انجام شود، کشاورزان مربوطه مشمول مزایا و مشوق‌ها خواهند بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: تخفیف در بیمه محصولات کشاورزی، اولویت در تخصیص ماشین آلات کشاورزی، اولویت در تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی، برخورداری از یارانه‌های دولتی در اجرای آبیاری‌های تحت فشار یا سامانه‌های نوین که در هر استانی با توجه به شرایط خاص خود می‌تواند کم فشار یا پرفشار باشد از جمله مشوق‌ها و امتیازات در نظر گرفته شده است.

نائین و خوروبیابانک پیشتاز در یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی

الهام آزاد در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از سال ۱۳۸۵ قانون بحث تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مصوب شده و مطابق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در موضوع کشاورزی، این مهم یکی از رویکردها بود.

وی ادامه داد: این طرح به آن شیوه که باید در کشور انجام نمی‌شد اما اکنون به لطف خداوند شاهد هستیم که شهرستان‌های نائین و خوروبیابانک پیشتاز طرح تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی هستند که این مهم قطعاً به امنیت غذایی و تولید بهینه برای کشاورزان عزیز ختم می‌شود.

نماینده مردم شهرستان‌های نائین و خوروبیابانک در مجلس و دبیر کمیسیون اصل ۹۰ اضافه کرد: در حال حاضر یکی از مهمترین معضلات و چالش‌های بخش کشاورزی، خردی و پراکندگی برخی از اراضی کشاورزی و افزایش نظام کشت و کار انفرادی و دوری از نظام کشت و کار جمعی است که تقریباً در نقاط سراسر کشور به ویژه استان‌های تهران، البرز و دیگر استان‌ها نمود بسیاری دارد.

آزاد با بیان اینکه این وضعیت نه به نفع مردم و کشاورزان و نه به نفع دولت و حاکمیت است، گفت: به دلیل همین مسائل و معضلات در بخش کشاورزی، در سال ۱۳۸۵ تکلیف شد تا هریک از مناطق کشور و به تفکیک نوع کاربری و نوع کشت، حدنصاب فنی و اقتصادی برای اراضی کشاورزی تدوین شود تا کشاورزان تشویق شوند.

وی افزود: مهمترین قانونی که در زمینه یکپارچه‌سازی قطعات خرد و پراکنده احکام صریحی دارد، قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی و اقتصادی به مصوب ۱۳۸۵/۱۱/۲۱ با اصلاحات بعدی است.

نماینده مردم شهرستان‌های نائین و خوروبیابانک در مجلس و دبیر کمیسیون اصل ۹۰ ادامه داد: در ماده ۳ این قانون، دولت و سایر دستگاه‌های ذی ربط موظف شده‌اند که از طریق اعطا امتیازات و تسهیلات ویژه از قبیل مالی، اعتباری، حقوقی، بازرگانی، فنی و ساخت زیربناهای تولیدی و پرداخت یارانه‌های حمایتی، مالکین اراضی کشاورزی که میزان مالکیت آنان کمتر از حد نصاب است به تجمیع و یکپارچه‌سازی آن اراضی به مساحت‌های تعیین شده و بالاتر تشویق کنند.

آزاد با بیان اینکه مقرر شده برای کشاورزانی که در اثر طرح یکپارچه‌سازی زمین‌های خرد را ار دست می‌دهند، اشتغال جایگزین و مکمل تعیین تا به معیشت آنان خدشه وارد نشود، گفت: حواس قانون بوده که برای نیروی کار مازاد ناشی از مکانیزاسیون و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی، اشتغال جایگزین ایجاد کند و این مهم به منظور اجرای طرح‌های یکپارچه‌سازی در عین افزایش تولید محصولات کشاورزی، سبب بهبود معیشت مردم می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: در چند سال اخیر به واسطه پیگیری‌های مکرر کمیسیون اصل ۹۰ و برگزاری جلسات متعدد با همراهی وزارت جهاد کشاورزی و دیگر ارگان‌های دخیل در طرح تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی کشور، اکنون این طرح در شهرستان نائین و شهرستان خوروبیابانک به عنوان افتتاح طرح پایلوت کشوری کلنگ زنی شد.

مزرعه حجت آباد چوپانان از مزارع خوب نائین با ۱۵۴ قطعه ثبتی کشاورزی است

حسن رستمی نیز در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با حضور رئیس معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی کشور، معاونت حفظ کاربری امور اراضی کشور، دفتر حفظ یکپارچه سازی و تجمیع امور اراضی کشور، رئیس امور اراضی استان اصفهان و رئیس اداره قضائی رسیدگی به شکایات کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی طرح پایلوت کشوری یکپارچه سازی اراضی در نائین کلنگ خورد.

وی ادامه داد: این طرح در شهرستان نائین در مزرعه حجت آباد روستای چوپانان انجام شد که این مزرعه یکی از مزارع بسیار خوب کشاورزی در شهرستان در سطح ۲۹۱ هکتار است.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان نائین با بیان اینکه این مزرعه شامل ۱۵۴ قطعه ثبتی کشاورزی است، افزود: این مزرعه دارای ۲۱ مالک و شرکا هستند که در این مزرعه به کشاورزی می‌پردازند و با اجرای طرح شاهد یکپارچه سازی اراضی کشاورزی، افزایش بهره‌وری کشاورزی و در نهایت انجام عملیات زراعی و باقی مکانیزه در این مزرعه و مزارع دیگر شهرستان نائین خواهیم بود.

کد خبر 710345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.