عباس میرنیکانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه هوای اتاقها و کلاسها به وسیله آلایندههای میکروبی سبب کاهش یادگیری و افت تحصیلی دانشآموزان میشود، اظهار کرد: تنفس دانشآموزان در کلاسهای شلوغ از جریان هوای سالم میکاهد، اگر به جای هوای مصرف شده، هوا تازه جایگزین نشود میتواند به آسایش، بهداشت، کارایی، یادگیری و سلامت دانشآموزان آسیب برساند.
وی افزود: در اتاقهایی که هوا خوب تهویه نمیشود به انسان احساس خفقان و ناراحتی دست میدهد، همچنین اختلالاتی مانند سردرد، خوابآلودگی و ناتوانی در تمرکز فکری روی میدهد، در چنین کلاسهایی عفونتهای ناشی از ریزقطرهها و کم شدن مقاومت در برابر بیماریها در درازمدت بروز میکند.
متخصص بهداشت درمانی با اشاره به بیماریهای ناشی از آلودگی هوا در دانشآموزان تصریح کرد: دود غلیظی که آسمان شهرها را تیره و تار کرده است به خوبی نشان میدهد که بشر چگونه با دست خود هوای محیط زندگی را مسموم کرده است، آلودگی هوا منحصر به فضای باز و هوای آزاد نمیشود، بلکه محیط کار، مدارس و داخل خانه را هم شامل میشود و بیشترین صدمه به دانشآموزان وارد میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از شایعترین بیماریهای دوران کودکی و نوجوانی آسم است که ارتباط بسیاری با آلودگی هوا دارد، گفت: آلایندههای هوا یکی از شناختهشدهترین عوامل تشدیدکننده و حتی کمککننده در ایجاد بروز بیماری آسم در کودکان است.
میرنیکانی خاطرنشان کرد: دانشآموزان مبتلابه آسم تا جای ممکن در مواقعی که آلودگی هوا زیاد است از خانه خارج نشوند و از رفت و آمد در خیابانها خودداری کنند، همچنین به اطلاعیههای اداره هواشناسی و شرکت کنترل هوا دقت کنند، زیرا در فصل سرد به دلیل ابتلاء به عفونتهای ویروسی در معرض حملات آسمی بیشتری هستند.
نظر شما