پایان وقفه کودک‌کشی

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _شنبه یازدهم آذر ۱۴۰۲_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پایان وقفه کودک‌کشی» نوشت: با توجه به تمدید یک‌روزه آتش‌بس موقت در واپسین ساعات صبح پنجشنبه تقریباً بدیهی بود که صهیونیست‌ها از صبح جمعه، دور جدید کشتار و تجاوز خود را در غزه آغاز می‌کنند کمااینکه در بیانیه دیروز جمعه حماس تأکید شد که رژیم اشغالگر با تعامل با تمامی پیشنهادها برای تمدید آتش‌بس طی شامگاه پنجشنبه مخالفت کرد چراکه از قبل برای ازسرگیری تجاوزات جنایت‌کارانه تصمیم داشته است.
در پی عدم تمدید آتش‌بس و ازسرگیری حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، تا شب گذشته و زمان تهیه این گزارش منابع از شهادت ۱۰۹ فلسطینی در حملات این رژیم خبر دادند. به گزارش ایسنا، خبرنگار الجزیره با اعلام تعداد شهدای دیروز خبر داد، ده‌ها نفر نیز در این حملات زخمی شده‌اند. بنا بر آنچه وزارت بهداشت نوار غزه اعلام کرده، به محض پایان‌یافتن آتش‌بس، رژیم صهیونیستی مرتکب جنایت‌های جدیدی در نوار غزه می‌شود. خبرنگار روسیا الیوم گزارش داد که حملات توپخانه‌ای شدید شرق و همچنین شمال شهر غزه را هدف قرار داد. بر اساس اعلام الجزیره توپخانه صهیونیست‌ها جنوب نوار غزه را گلوله‌باران کرد.

این روزنامه در مطلب دیگری با عنوان «شانه دولت زیر بار تکمیل پروژه‌ها» نوشت پروژه مترو پرند که انجام آن ۱۸ سال به درازا کشیده بود و علاوه بر هزینه‌های بسیار، پیامدهای منفی سیاسی و اجتماعی به دنبال داشت، پنجشنبه گذشته با سفر مترویی رئیس‌جمهور به این منطقه به بهره‌برداری رسید. آیت‌الله رئیسی پنجشنبه گذشته با طی مسیر از ایستگاه فرودگاه امام خمینی (ره) تا شهر جدید پرند، از متروی این شهر به صورت رسمی بهره‌برداری کرد. پروژه مترو پرند با پیشرفت ۳۰ درصدی تحویل دولت سیزدهم شده بود، اما در دو سال گذشته با اعتباری بیش از ۷۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات وزارت راه و شهرسازی و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل بودجه‌های عمومی دولت، تأمین اعتبار و تکمیل شد.

پایان وقفه کودک‌کشی

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود به قلم حسین شریعتمداری، سردبیر کیهان، با تیتر «بزن که خوب می‌زنی!» در مورد حملات نیروهای مسلح یمن به مواضع اسرائیل نوشت: جنبش انصارالله یمن پنج‌شنبه شب و در حالی که ادامه آتش‌بس و یا شروع دوباره جنگ در هاله‌ای از ابهام بود، بر آمادگی خود برای ازسرگیری حملات به سرزمین‌های اشغالی تاکید کرد و دیروز، بعد از شروع دوباره جنگ با تاکید بر اینکه «‌حملاتمان به صهیونیست‌ها را از سر می‌گیریم‌» اعلام کرد «عملیات‌های ما در خشکی و دریا شامل اهدافی خواهد بود که رژیم صهیونیستی فکرش را هم نمی‌کند».

شریعتمداری در ادامه نوشت: چرخه تجاری سالانه عبور کشتی‌ها از باب‌المندب ورود به دریای سرخ و گذر از کانال سوئز- بیش از ۷۵۰ میلیارد دلار است. همه‌روزه حدود ۴ میلیون بشکه نفت از این تنگه عبور می‌کند. تعداد کشتی‌های عبوری از باب‌المندب ۲۵ هزار فروند در سال است. گردش تجاری سالانه رژیم صهیونیستی در بهره‌گیری از باب‌المندب و دریای سرخ حدود ۱۸ میلیارد دلار است. با یک محاسبه سرانگشتی می‌توان دریافت که حمله به کشتی‌های تجاری رژیم صهیونیستی و حامیان آمریکایی و اروپایی آن برای این رژیم کودک‌کش و جنایت‌پیشه و هم پیمانانش چه فاجعه‌ای در پی خواهد داشت. آمریکا و متحدان اروپایی و صهیونیستی و عربی آن همان‌گونه که در جنگ ۸ ساله با انقلابیون یمن طرفی نبسته‌اند، اکنون هم از مقابله با دولت انقلابی یمن ناتوان و به مراتب آسیب‌پذیرترند. کما اینکه در مقابل توقیف و مصادره دو کشتی اسرائیلی کاری از آنها ساخته نبود. مخصوصاً آنکه امروزه انقلابیون یمن علاوه‌بر روحیه انقلابی و شجاعت مثال‌زدنی، از تسلیحات پیشرفته‌ای برخوردارند که حریف به قول «یحیی سریع‌»، سخنگوی ارتش یمن «‌فکرش را هم نمی‌تواند بکند».

پایان وقفه کودک‌کشی

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با اشاره به مرگ هنری کیسینجر با تیتر «پایه گذار جنگ غزه مرد» نوشت: به گزارش «جوان» هنری کیسینجر، وزیر خارجه سابق آمریکا در دهه ۱۹۷۰ روز پنجشنبه در صدسالگی درگذشت. با مرگ او، بسیاری از رسانه‌ها و تحلیلگران نقش تأثیرگذار کیسینجر را در تحولات بین‌المللی به‌ویژه در غرب آسیا بازگو کرده‌اند. هم‌زمانی مرگ کیسینجر با جنگ اخیر در غزه، طعنه‌آمیز است. این سیاستمدار آمریکایی و یهودی در مناقشه فلسطین در دهه‌های گذشته نقش محوری داشته است تا پایه‌های لرزان رژیم جعلی را مستحکم کند.

کیسینجر به دنبال منزوی کردن فلسطینیان به نفع اسرائیل بود. در سال ۱۹۷۵، او یک «یادداشت تفاهم» را با اسرائیلی‌ها امضا کرد که تضمین می‌کرد آمریکا سازمان آزادی‌بخش فلسطین را به رسمیت نمی‌شناسد یا با آن مذاکره نخواهد کرد، مگر اینکه جنبش فلسطین موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسد. نقش او در توافقنامه بحث‌برانگیز کمپ‌دیوید بین مصر و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۸ نیز باعث شد فلسطینی‌ها به حاشیه بروند. بسیاری این توافق را نوعی فروش آرزوهای ملی فلسطینیان برای داشتن کشور مستقل می‌دانستند.

این روزنامه در مطلب دیگری با عنوان «گروسی: بعد از ۷ اکتبر برجام بی‌فایده شده است» نوشت: جنگ در غزه، طوری تحولات را تحت‌الشعاع قرار داده که خیلی‌ها در اقصی‌نقاط جهان از تخته شدن سوداگری خود نگران شده‌اند. در کی‌یف، رئیس‌جمهور اوکراین چند هفته قبل ابراز نگرانی کرده بود که جنگ در غزه، توجه غربی‌ها را از جنگ اوکراین منحرف کرده و حالا رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز، ابراز نگرانی کرده است که معطوف شدن تمام توجهات جهان به جنگ در نوار غزه نباید توجه‌ها را از انباشت اورانیوم غنی‌شده ایران بازدارد. وی تلویحاً از اهمیت نوعی «بازآفرینی» در نظام «گفت‌وگو» با ایران در اثر رویداد هفتم اکتبر ۲۰۲۳ صحبت می‌کند.

پایان وقفه کودک‌کشی

روزنامه وطن امروز در تیتر یک خود به سراغ گفت‌وگو با برخی از اسرای آزاد شده فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی رفته است و با تیتر «راویان مظلوم فلسطین» نوشته است: حماس و جهاد اسلامی بعد از عملیات طوفان‌الاقصی یک شرط بزرگ داشتند و آن هم آزادی اسرای فلسطینی بویژه زنان و کودکان در بند بود. در ابتدای تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بنیامین نتانیاهو تنها یک حرف می‌زد و آن نابودی حماس و آزادی اسرای اسرائیلی بود اما پس از ناکامی رژیم اشغالگر در دستیابی به اهداف تعیین شده، با وساطت کشورهایی مانند قطر و مصر روند تبادل اسرا در ۷ مرحله انجام شد و طی آن ۲۴۰ زندانی فلسطینی از بند صهیونیست‌ها نجات یافتند. در این بین ۷۱ نفر از اسرای آزادشده زن و ۱۶۹ نفر هم کودک هستند که هر کدام کوله‌باری از غم و درد و رنج ناشی از حضور در زندان‌های رژیم اشغالگر را به دوش می‌کشند و زخم جنایت‌های صهیونیست‌ها بر روح و جان آنها نشسته است. «فرید عبداللطیف نجم» یکی از این زنان فلسطینی است که در پیامی خطاب به مردم ایران گفته است: از دوران کودکی به یاد دارم که ایران و مردم این کشور همواره در کنار ما بودند و از ملت ما شجاعانه حمایت کردند. خداوند شهید قاسم سلیمانی و همه شهدایی را که در کنار مردم و مقاومت دلیرانه ایستادند، رحمت کند.

پایان وقفه کودک‌کشی

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود در پی مرگ هنری کیسینجر با تیتر «میراث پر مناقشه کیسینجر» نوشت: هنری کیسینجر از آن دسته سیاست‌مدارانی است که از منظر دو طیف سیاسی چپ و راست میراث متفاوتی به جا گذاشته است. راست‌گرایان هنری کیسینجر را به عنوان دولتمردی باهوش و دیپلماتی چیره‌دست می‌ستایند که کارنامه سیاسی‌اش به نفع آمریکا بود. از نظر چپ‌گرایان، به سیاست‌های او در شیلی، پاکستان، ویتنام، خاورمیانه، قبرس، تیمور شرقی و برخی کشورهای دیگر انتقاد وارد است. آنها ادعا می‌کنند که کیسینجر و دولت وقت آمریکا با سرنگون‌کردن حکومت سالوادور آلنده در شیلی مانع از برقراری آنچه «دموکراسی و رفاه سوسیالیستی» گفته می‌شود، در آمریکای لاتین شدند. فاکس‌نیوز به نقل از سیمور هرش، روزنامه‌نگار در سال ۲۰۰۲، روی دیگر هنری کیسینجر را «بسیار بسیار تاریک» توصیف کرد. کریستوفر هیچنز هم در کتابش با عنوان «محاکمه هنری کیسینجر»، او را به حمایت از کودتای سپتامبر ۱۹۷۳ شیلی متهم کرده است؛ کودتایی که به برکناری سالوادور آلنده، رئیس‌جمهور چپ‌گرای شیلی، انجامید و راه را برای حکومت ژنرال آگوستو پینوشه هموار کرد. بعدها با به قدرت رسیدن همفکران آلنده، کیسینجر اوایل دهه ۲۰۰۰ از دولت جورج دبلیو بوش در حمله به عراق حمایت کرد. کریستوفر هیچنز می‌نویسد کیسینجر باید به دلیل «جنایات جنگی» محاکمه شود. با این حال، هنری کیسینجر که ماه می سال جاری صدسالگی‌اش را جشن گرفت، در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌بی‌اس، کسانی که سیاست خارجی او را نوعی «جنایت» می‌دانند، به «نادانی» متهم کرد.

پایان وقفه کودک‌کشی

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با بیان اینکه به گفته «نیویورک‌تایمز» اسرائیل یک‌سال پیش، از حمله حماس اطلاع داشت، با انتخاب تیتر «سند محرمانه از ۷ اکتبر» نوشت: هم‌زمان با ناکام ماندن تلاش‌های مصر، قطر و ایالات متحده برای تمدید آتش‌بس و شروع حملات وحشیانه اسرائیل به غزه از ۷ صبح روز گذشته به وقت محلی، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی از این راز پرده برداشت که اسرائیل از یک‌سال پیش در جریان عملیات حماس بوده است. این روزنامه به سند ۴۰ صفحه‌ای تحت عنوان «دیوار اریحا» اشاره می‌کند که نقطه به نقطه، دقیقاً تهاجم حماس را ترسیم کرده بود. سند ترجمه‌شده که توسط نیویورک تایمز بررسی شده، تاریخی را برای حمله تعیین نکرده، اما حمله روشمندی را توصیف کرده است که برای غلبه بر استحکامات اطراف نوار غزه، تصرف شهرهای اسرائیل و حمله به پایگاه‌های نظامی کلیدی، از جمله یک مرکز فرماندهی طراحی شده بود. حماس این طرح را با دقت پیاده کرد. این سند به‌طور گسترده در میان رهبران نظامی و اطلاعاتی اسرائیل پخش شد؛ اما کارشناسان به این نتیجه رسیدند که بر اساس اسناد و اظهارات مقامات، حمله‌ای در این مقیاس از توانایی‌های حماس خارج است.

پایان وقفه کودک‌کشی

کد خبر 708583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.