به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست کردستان، اقبال حمیدی، بیشترین چالش خاک در استان کردستان را فرسایش پنج تا ۲۰ تُن در هکتار دانست و اظهار کرد: میزان فرسایش خاک در استان کردستان حدود پنج برابر میانگین کشوری است، این در حالیست که برای تشکیل هر یک سانتیمتر خاک حدود ۱۰۰ تا ۱۰ هزار سال زمان لازم است.
وی واژگونی تانکرهای حامل مواد نفتی و شیمیایی در محورهای مواصلاتی استان را یکی دیگر از چالشهای آلودگی خاک و منابع آبی استان عنوان کرد و افزود: از سال ۱۳۸۷ تا کنون، ۲۹۱ مورد واژگونی تانکر حامل مواد نفتی در استان کردستان اتفاق داده که بیشترین آمار در کشور است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان، نبود زیرساخت مناسب در جادههای استان، غیراستاندارد بودن جادهها و عدم کنترل رانندهها بر جادهها را از جمله عواملی دانست که موجب شده سالانه بخش زیادی از منابع خاکی و آبی استان آلوده شود.
حمیدی به بحث آتشسوزی جنگلها و مراتع استان نیز اشاره کرد و گفت: طی سه سال گذشته ۵۷ فقره آتشسوزی با وسعت یک هزار و ۴۰۰ هکتار در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان کردستان رخ داده است که این آتش سوزیها نیز فرسایش خاک، از بین رفتن تنوع زیستی و جانوری و تخریب زیستگاههای طبیعی را به دنبال خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: تغییر الگوی کشت پایدار، طرحهای بلندمدت آبخیزداری و طرحهای جلوگیری از فرسایش خاک، مهار به موقع آتشسوزی، جلوگیری از رخ دادن آتش و ایجاد زیرساختهای مناسب جادهای از جمله راهکارهایی است که میتوان برای حفاظت از منابع خاک استان اقدام کرد.
نظر شما