وزارت میراث فرهنگی درباره هتل آسمان و حذف منظر بصری ارگ کریمخانی پاسخگو نیست

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: تا به امروز هیچکس به صورت مکتوب و رسمی به ما اعلام نکرده است که هتل آسمان در منظر بصری ارگ کریمخانی قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمد فرخ زاده امروز _ سه شنبه هفتم آذر _ در سلسله نشست‌های مدیران پاسخگو استانداری فارس پیرامون آخرین وضعیت هتل آسمان، اظهار کرد: هتل آسمان مسئله طولانی دارد، در حال حاضر این هتل حکم توقف گرفته است و هیچ اقدامی در خصوص اجرا در آن انجام نمی‌شود.

وی افزود: درباره این پروژه موضوعات مختلفی از جمله ارتفاع و از بین بردن حریم بصری ارگ کریمخانی مطرح شده است و پس از آتش‌سوزی بخشی از این هتل نیز موضوع ایمنی سازه مطرح شد که در این خصوص به دلیل اینکه وضعیت هتل به جایی رسیده بود که ناظر و مشاوری که تأیید طرح مقاوم‌سازی آن را در سطح ملی ارائه بدهد وجود نداشت، اما با یک شرکت استحکام بخش که دارای گرید سطح ملی است قرار داد مجدد به جهت پیگیری ایمنی سازه منعقد شد.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس اضافه کرد: به علت اختلاف و سلایق شخصی که میان مالک، مدیران فعلی و قبلی در این موضوع وجود دارد ما کار اصولی خود را برای استان فارس انجام می‌دهیم، چراکه این پروژه علاوه بر یک هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی ۵۰۰ نفر را به دنبال دارد.

فرخ زاده تاکید کرد: در این پروژه باید علاوه بر توجه به منافع استان از جمله دستگاه‌ها و نمایندگانی که در این حوزه نظارت دارند، در کنار مالک و سرمایه‌گذار بود تا مسائل حل شود.

وی در خصوص حذف دو طبقه انتهایی این هتل و منظر بصری و حریم ارگ کریمخانی شیراز، اضافه کرد: تا به امروز هیچکس به صورت مکتوب و رسمی به ما اعلام نکرده است که این هتل در منظر بصری مجموعه زندیه قرار دارد.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس خاطرنشان کرد: در خصوص این موضوع با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نامه‌نگاری شد تا در این خصوص رسماً اظهار نظر خود را اعلام کنند، اما هنوز پاسخی داده نشده است.

فرخ‌زاده ادامه داد: این موضوع را باید در نظر داشت که یک دستورالعمل در وزارت میراث فرهنگی تدوین شد که اغتشاشات بصری جزو ثبت آیتم‌های جهانی نیست.

مصادره بخشی از هتل خلیج فارس توسط بانک

وی با اشاره به تعیین تکلیف هتل خلیج‌فارس شیراز، تصریح کرد: مالکان هتل خلیج‌فارس ۳۵ میلیارد تومان از بانک ملت وام دریافت می‌کنند که از این مبلغ، بانک بیش از ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به مالک تسهیلات پرداخت می‌کند، اما به علت پرداخت نشدن اقساط، ۴.۸ درصد از اعیان این هتل را به نام خود مصادره کرد.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: طی شش ماه گذشته جلساتی با مالکان برگزار و مقرر شد بانک سهم ۴.۸ درصدی خود را به مزایده بگذارد، با وجود اینکه طی سه نوبت مزایده برگزار شد هیچ سرمایه گذاری ورود نکرد.

فرخ‌زاده ادامه داد: مالک پروژه از بانک شکایت کرده که بانک از مجموع ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات درخواستی تنها ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان را پرداخت کرده است، در این راستا پرونده حقوقی جدید باز شد و اهتمام ویژه‌ای برای رفع مشکلات این پروژه در دستور کار است.

از میراث فرهنگی استان گلایه داریم

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس در پرسش به خبرنگار ایمنا درباره آخرین وضعیت پروژه زندیه، تاکید کرد: در حال حاضر اطلاعات دقیق و به روزی از این پروژه نداریم و اقدامات این پروژه از سوی شورای فنی وزارت میراث دنبال می‌شود، اما این گلایه را از میراث فرهنگی استان داریم که چرا تاکنون به نتیجه نرسیده است.

فرخ‌زاده با اشاره به وظایف دستگاه‌های اجرایی متولی در بافت تاریخی، اظهار کرد: از منظر شکلی ثبت بافت تاریخی مصوب شده است، اما اینکه یک برنامه منسجم نوشته شود بر عهده میراث است و در حال پیگیری آن هستیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های خدمات‌رسان در بافت تاریخی در خصوص ارائه خدمات تلاش زیادی دارند، اما به‌رغم اینکه بارها این تقاضا را مطرح کرده‌ایم که زمین‌های بدون کاربری به دستگاه‌های خدمات‌رسان داده شود تا خدمات‌رسانی لازم صورت گیرد، اما این اقدام انجام نشد.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس خاطرنشان کرد دستگاه‌های خدمات‌رسان آمادگی کامل برای اجرای کار را دارند، اما شهرداری منطقه باید تلاش خود را در این حوزه مضاعف کند.

مراجعه بیش از ۸ هزار گردشگر سلامت به بیمارستان‌های فارس

فرخ‌زاده با اشاره به حوزه گردشگری سلامت، تاکید کرد: بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۱۴۰۰ پذیرای ۱۰ هزار و ۴۸۲ گردشگر سلامت در استان بودیم که به طور رسمی به بیمارستان‌های دارای مجوز پذیرش گردشگر سلامت خارجی مراجعه کردند.

وی افزود: این تعداد سال گذشته به ۱۵ هزار و ۶۸۹ نفر رسید. این در حالی است که در هفت ماهه نخست سال جاری پذیرای ۸ هزار و ۵۶۰ گردشگر سلامت در استان بوده‌ایم و پیش بینی می‌شود تا پایان امسال تعداد گردشگران سلامت نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: بیشتر مراجعه کنندگان از کشورهای عمان، ترکیه، ارمنستان، تاجیکستان، ترکمنستان، بحرین، افغانستان و بعضی کشورهای حوزه خلیج فارس است و بیشترین عمل‌های انجام شده نیز مربوط به عمل پیوند اعضا، عمل چشم، پوست، مو و زیبایی بوده است.

فرخ‌زاده تاکید کرد: یکی از بازارهای دیگر برای جذب گردشگر سلامت کشور نیز عراق است که برنامه ریزی برای این موضوع با جدیت در حال پیگیری است.

کد خبر 707818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.