به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روزنامه دیلی تلگراف، رسانههای آلمانی روز جمعه گزارش دادند که آلمان و آمریکا با کاستن از کمکهای تسلیحاتی به اوکراین قصد دارند با اعمال فشار بر کییف آنرا وارد مذاکره صلح با مسکو کنند؛ موضوعی که به نوشته این روزنامه انگلیسی ضربه بزرگی به امیدهای اوکراین برای نیل به پیروزی به حساب میآید.
روزنامه آلمانی بیلد به نقل از منابع آگاه در دولت برلین با انتشار این گزارش، آن را یک طرح محرمانه آلمانی-آمریکایی برای وادار کردن اوکراین به آغاز مذاکرات صلح با مسکو توصیف کرد.
بر اساس این طرح، مقدار تسلیحاتی که واشنگتن و برلین برای حفظ خط مقدم کنونی به اوکراین در اختیار کییف قرار میدهند برای بازپسگیری سرزمینهای اشغالی (توسط روسیه) کافی نخواهد بود.
یک منبع آگاه دولت آلمان با اشاره به توقف ضدحملات اوکراین علیه روسیه در جبهه شرقی به این روزنامه پرشمارگان آلمانی گفت: «زلنسکی باید متوجه شود که نمیتواند به این شکل ادامه داد. او باید با خواست و اراده خود به مردم اوکراین توضیح دهد که باید مذاکره انجام شود.»
منابع آگاه دولت آلمان همچنین به بیلد گفتند که کاخ سفید با برلین در مورد تغییر رویکرد در ارسال تسلیحات اوکراین با هدف انجام مذاکرات صلح موافق است.
این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود یادآور شده است که درخواست آلمان و آمریکا به عنوان دو تأمینکننده بزرگ تسلیحات اوکراین باید از سوی زلنسکی جدی گرفته شود.
بیلد همچنین از اختلاف نظر میان اولاف شولتس صدراعظم آلمان و بوریس پیستوریوس وزیر دفاع بر سر محدودیت ارسال تسلیحات به اوکراین خبر داد و نوشت: وزیر دفاع دولت شولتس مخالف این طرح بوده و حامی تداوم حمایت نظامی از کییف است.
روزنامه تلگراف نیز نوشت: علاوه بر آلمان، سایر اعضای دیگر پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم نگرانند که ضدحمله اوکراین نتایج مورد انتظار را نداشتند و از همینرو معتقدند که باید در توقعات خود از نتیجه بخش بودن ضدحملات اوکراین تجدید نظر کنند.
رابرت فیکو، نخستوزیر اسلواکی که بهتازگی در انتخابات این کشور پیروز شده است و در طول مبارزات انتخاباتی خود همواره بر توقف کمکهای نظامی به اوکراین تاکید میکرد، بهتازگی در اظهاراتی اعلام داشت که چنانچه مذاکرات صلح آغاز نشود، جنگ اوکراین تا سال ۲۰۳۰ ادامه مییابد.
پیروزی اخیر خیرت ویلدرز رهبر حزب راستگرای افراطی برای آزادی در هلند نیز به نگرانیها در خصوص تداوم حمایت این کشور از اوکراین دامن زده است.
وزیر دفاع دولت مستعفی هلند روز گذشته در سخنانی گفت: حزب برای آزادی هرگز مشتاق حمایت از اوکراین نبوده است. آنها حتی گاهی حامی روسیه بودهاند و همین موضوع مرا نگران میکند.
نظر شما