به گزارش خبرگزاری ایمنا، رضا احمدی عصر امروز _چهارشنبه اول آذر_ در آئین گشایش هجدهمین نمایشگاه بینالمللی سنگ، معادن، ماشینآلات و صنایع وابسته اظهار کرد: نقش سنگ را در کشور به عنوان تمدن خود میشناسیم، زیرا با نگاه به تخت جمشید میبینیم که از هزاران سال قبل نقش سنگ و سنگتراش تمدن ما را گویا کرده و در دورههای ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال پیش نیز بیشتر زیربنای پلهای تاریخی مثل خواجو و سی و سه پل مدیون تلاشگران صنعت سنگ زمان خود بودند.
وی با اشاره به ساخت نمای سنگی بنای آزادی در تهران خاطرنشان کرد: در دوره معاصر نیز حداقل اقدام صورت گرفته در صنعت سنگ، اجرای سنگبریهای کف میدان نقش جهان است که هزاران سال به همین شکل ماندگار خواهد بود و نیازی به ترمیم ندارد.
رئیس انجمن سنگ استان اصفهان ویژگی صنعت سنگ را ماندگاری در تاریخ و نمایش هنر صنعتگران عنوان کرد و ادامه داد: امروز وظیفه ما سنگینتر و بزرگتر شده است، زیرا از حالت سنتی خارج و تبدیل به صنعت سنگ ایران شدیم که در کشور ما بهویژه اصفهان صفر تا ۱۰۰ صنعت سنگ فعال هستند، از دانشگاه گرفته تا سازندگان ماشینآلات قدرتمندی که در سطح دنیا حرفی برای گفتن دارند.
احمدی با اشاره به وجود معادن بسیار خوب در اصفهان، تصریح کرد: ماشینآلات مناسبی برای برداشت از این معادن در دسترس نیست، زیرا بیشتر وسیلههای معدنی عمر ۳۰ تا ۴۰ ساله دارند، در حالی که ماشینآلات معادن در دنیا پس از سه سال مستهلک میشوند و ما با استفاده از همین وسایل فرسوده وارداتی کوپ صادراتی و حتی قسمت فرآوری سنگ را انجام میدهیم.
وی با اشاره به فعالیت بخشهای مختلف صنعت سنگ در داخل کشور و به ویژه اصفهان گفت: دستاوردهای این صنعت در نمایشگاه اصفهان به معرض دید گذاشته شده است، زیرا هیچ فعالیتی بدون برگزاری نمایشگاه شناسنامه نخواهد داشت.
رئیس کانون صنعت سنگ کشور نمایشگاه را گویای صنعت و هنر سنگ توصیف کرد و افزود: باید دست به دست هم دهیم و این نمایشگاه را پربار کنیم تا فعالیت صنعتگران این بخش را نشان دهیم.
احمدی تشدید تحریمهای اقتصادی را مانع بهروزرسانی ماشینآلات مورد استفاده در این صنعت دانست و یادآور شد: در جایگاه دومین کشور تولیدکننده و فرآوریکننده سنگ دنیا قرار داریم، حتی معتقدم در صورتی که آمارها بهروز شود کشور ما در رأس تولیدکنندگان دنیا است.
وی با اشاره به مصرف بخش زیادی از تولیدات این صنعت در بازارهای داخلی گفت: با توجه به جوانی جمعیت و نیاز به ساخت و ساز، تاکنون اکثر تولیدات در داخل کشور مصرف میشد، اما امروز به قله رسیدیم، باید پا را فراتر بگذاریم و با دور زدن تحریمها به بازارهای جهانی برویم، به روز شویم و این صنعت را به دنیا ارائه دهیم.
نظر شما