دولت سیزدهم از ابتدا به دنبال توسعه تجارت نفت و گاز بود

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران به بیان توضیحاتی درباره رشد تجارت نفت و گاز در دولت سیزدهم و تأثیر آن بر رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد ایران در بهار ۱۴۰۲ پرداخت.

آرش نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره رشد هشت درصدی اقتصاد ایران در بهار ۱۴۰۲ و تأثیر تجارت نفت و گاز در این رشد اقتصادی، اظهار کرد: ما در این مدت نفتمان را از سال‌های گذشته بهتر فروختیم و توفیق فروش محموله‌های نفتی بیشتری را داشته‌ایم. اما از زمان شروع اتفاقات در غزه و بروز تنش‌ها در منطقه این موضوع هم تحت تأثیر قرار گرفته است.

وی در ادامه بیان کرد: اما در این دو سال گذشته فروش انرژی ما رونق بیشتری داشته است دولت در این دو سال بهتر عمل کرده و اعتقاد به فروش انرژی داشته است به همین دلیل این موضوع رشد پیدا کرده و حواشی بیان شده در خصوص سبک شدن تحریم‌ها و تأثیر آن بر رشد تجارت نفت و گاز بی پایه است.

نجفی ادامه داد: در حالی که دولت قبل اصلاً به تجارت نفت و گاز و لایه‌های مختلف آن خیلی علاقمند نبودند و به این سمت و سو نرفته بودند تا این تجارت رشد پیدا کند ولی دولت فعلی توجه خوبی به این مسئله کرد و همواره به دنبال فروش نفت و گاز بود.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: یکی از این اقدامات دیگر که در این مسئله تأثیر گذار بود فعال کردن پالایشگاه‌های فراسرزمینی بود، فعال کردن پالایشگاه‌های فراسرزمینی در ونزوئلا یک استراتژی درست بود این اقدام در زمان پهلوی هم انجام شده بود ولی در دولت‌های بعد به دلیل مشکلات بعدی و همچنین عدم مدیریت این پالایشگاه‌های فراسرزمینی را تعطیل کردیم.

وی در ادامه بیان کرد: بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز در این رشد اقتصادی و تجارت نفت و گاز مؤثر بوده زیرا با این فاز بهره‌برداری بیشتری در استخراج گاز داشته‌ایم به همین دلیل تمام این اقدامات در رشد اقتصادی ایران در بهار ۱۴۰۲ مؤثر بوده است.

این کارشناس انرژی در ادامه توضیح داد: ایران با پیگیری سیاست خنثی‌سازی حداکثری تحریم‌های حوزه تجارت نفت و گاز توانسته است با رویکرد نوین و بازطراحی اساسی در سیاست‌های تجارت انرژی خود به بازارهای جدید و غیرقابل تحریمی برسد و از طرف دیگر در زمینه استخراج نفت و گاز از میادین مشترک نیز پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته است که همه این عوامل نشان از تحول بزرگ صنعت نفت و گاز ایران در دولت سیزدهم دارد.

گفتنی است؛ بانک مرکزی ایران و مرکز آمار رشد اقتصادی فصل بهار ۱۴۰۲ را منتشر کردند که طی آن رشد اقتصادی با احتساب نفت در بهار امسال ۷.۹ درصد بوده است. این در حالی است که رشد اقتصادی در این بازه زمانی بدون احتساب نفت، ۶.۱ درصد برآورد می‌شود.

کد خبر 705812

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.