به گزارش خبرگزاری ایمنا، نمایندگان در جلسه علنی عصر امروز _یکشنبه بیستوهشتم آبان_ مجلس شورای اسلامی در روند بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، تبصره ۲ بند (الف) ماده ۷۷ این لایحه را با ۱۵۴ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر در صحن به تصویب رساندند.
احمد محرم زاده در مخالفت با این تبصره؛ اصل تبصره و افزایش بودجه صداوسیما را حکم خوبی توصیف کرد و گفت: مخالفت من از این منظر است که در چندین شبکه سراسری، برون مرزی، استانی و… متأسفانه یک شبکه به نام کشاورزان، باغداران و دامداران که مسئول تأمین امنیت غذایی کشور هستند، نداریم.
حسینعلی حاجی دلیگانی در موافقت با این تبصره گفت: حکمی که اینجا اشاره شده برای اجرای بهتر حکم ماده ۷۷ است که افزایش تولیدات برنامههای کودک، مستند، سریال، فیلم و … را مصوب کردیم و لازمه اجرای آن تکالیفی که برعهده صداوسیما گذاشته شد، تأمین اعتبار است.
نماینده دولت نیز درخصوص این تبصره گفت: حکمی که پیش بینی شده مربوط به سهم صداوسیما از منابع بودجه عمومی است، در حالی که در سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه تنها در ارتباط با نیروهای مسلح – آن هم برای تقویت بنیه دفاعی حداقل سهم ۵ درصدی- و در مورد قوه قضائیه به طور خاص برای تقویت و تثبیت این قوه پیش بینی شده است و برای هیچ نهاد و دستگاه دیگری در سیاستهای کلی ذیل اهداف کمّی این برنامه رقمی پیش بینی نشده است.
وی با اعلام اینکه دولت با هرگونه سهم بندی بودجهای مخالف است، این تبصره را مخالف با اصل ۷۵ دانست و گفت: این بند یک اشکال فنی بودجهای هم دارد، اینجا گفته شده در سال اول ۴۳ درصد به اعتبارات سازمان صداوسیما افزوده شود؛ یعنی در قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه یک حکم بودجه ۱۴۰۳ را تصویب میکنیم که این خلاف است.
بیژن نوباوه نماینده کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در موافقت با این تبصره گفت: ما در برنامه هفتم توسعه تکالیف زیادی برای شبکههای مختلف سازمان صداوسیما تعیین کردیم که اینجا اعتبارات آن تکلیف مشخص شده است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به مسئلهای که نماینده دولت اعلام کرد، گفت: مقام معظم رهبری در سیاستهای ابلاغی برنامه بر تقویت پایه بودجه قوه قضائیه و صداوسیما تاکید فرمودند.
براساس تبصره ۲ بند (الف) ماده ۷۷ این لایحه؛ به منظور تحقق تکالیف و شاخصهای تعیین شده در این قانون برای سازمان صدا و سیما، سازمان مکلف است در سال اول برنامه، نسبت به افزایش چهل و سه درصدی (درصد ۴۳) سهم دولت در تأمین اعتبارات ۱۴۰۲ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اقدام و این افزایش را در سنوات بعد از سال ۱۴۰۳ نیز پایه افزایش سنواتی قرار دهد.
منبع: تسنیم
نظر شما