فوت ۲۳ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار در استان کرمانشاه در سال جاری

مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه گفت: ۲۳ کرمانشاهی بر اثر حوادث ناشی از کار از ابتدای امسال فوت کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سلیم خانی امروز _شنبه، بیست‌وهفتم آبان_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در هفت ماهه نخست امسال ۲۳ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده و در مراکز پزشکی قانونی استان کرمانشاه مورد معاینه قرار گرفتند.

وی افزود: ۲۳ فرد فوت شده همگی آقا بودند و مجموع تعداد فوتی‌ها در مقایسه با مدت مشابه پارسال که آمار متوفیان ۱۶ نفر شامل ۱۵ آقا و یک خانم بوده، روند افزایشی داشته است.

مدیرکل پزشکی قانون استان کرمانشاه تصریح کرد: در هفت ماهه نخست امسال آمار مصدومان ناشی از حوادث کار با ۴۰۸ مورد شامل زن و ۴۰۲ مرد نسبت مدت مشابه پارسال که ۳۹۷ مورد شامل هفت زن و ۳۹۰ مرد بوده افزایش داشته است.

سلیم‌خانی گفت: در هفت ماهه نخست امسال ۱۸ نفر از قربانیان حوادث کار به دلیل سقوط از بلندی بودند، سه نفر بر اثر اصابت جسم سخت، یک نفر سوختگی و یک نفر بر اثر انفجار مین جان خود را از دست داده است.

وی با اشاره به اینکه ۳۷ نفر در هفت ماهه سال جاری بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست داده‌اند گفت: از این تعداد ۹ نفر زن و ۲۸ نفر مرد بوده‌اند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه اظهار داشت: فسفید آلومینیوم (ALP) یا قرص برنج یکی از شایع‌ترین آفت‌کش‌های مورد استفاده در صنعت کشاورزی است که در حضور آب، بخار آب یا اسید معده، گاز فسفین (PH۳) تولید می‌کند و موجب مسمومیت می‌شود.

سلیم‌خانی تصریح کرد: این قرص ظرف سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و مغز را دچار مشکل می‌کند و فرد در اثر مرگی دردناک و زجرآور می‌میرد.

وی اضافه کرد: معمولاً مصرف قرص برنج در کمتر از ۲۴ ساعت، منجر به مرگ می‌شود، حتی در صورتی که فرد قرص برنج را بخورد یا بوی آن را استشمام کند دچار مسمومیت خواهد شد و چنانچه سم از بدن وی خارج نشود مرگ فرد حتمی خواهد بود.

فوت ۵ نفر بر اثر برق گرفتگی در کرمانشاه ثبت شد

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با بیان اینکه پنج نفر (چهار مرد و یک زن) در هفت ماهه سال جاری بر اثر حوادث برق گرفتگی جان خود را از دست داده‌ا ند، گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل (هفت ماهه سال ۱۴۰۱) که هشت نفر (شش مرد و دو زن) بود، کاهش داشته است.

سلیم‌خانی با اشاره به اینکه زمانی که شخص دچار برق گرفتگی می‌شود، جریان برق از نقطه‌ای وارد بدن می‌شود و از محلی که بدن با زمین تماس دارد، خارج می‌شود، حال آنکه این مسیر عبور جریان برق، همان ناحیه‌ای است که در طی برق گرفتگی دچار آسیب شده است، افزود: نقاطی که جریان برق وارد یا خارج شده، مناطقی هستند که آسیب در این نقاط خود را به صورت یک حفره ناشی از گلوله نشان می‌دهد، اما آسیب به این محل‌ها خلاصه نمی‌شود، بلکه تمام مسیری که جریان برق در بدن طی کرده است، دچار آسیب دیدگی می‌شود.

وی گفت: جریان برق در حین عبور از بدن تولید گرما و انرژی می‌کند و این گرما و انرژی سبب تخریب سلول‌هایی می‌شود که در مسیر عبور جریان برق قرار دارد، هرچه ولتاژ برقی که وارد بدن می‌شود بیشتر باشد، سوختگی ایجاد شده عمیق‌تر و جراحت‌های وارد شده وخیم‌تر خواهد بود و علاوه بر آن جریان الکتریکی ضمن عبور از بدن در اعصاب، ماهیچه‌ها و قلب سبب تغییراتی می‌شود که سبب قطع فعالیت آن‌ها می‌شود، بر همین اساس، سوختگی‌های الکتریکی جزو حساس‌ترین و خطرناک‌ترین سوختگی‌ها به شمار می‌روند.

کد خبر 705209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.