وحید مهدویان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بررسی و مدلسازی فرونشست در شهر اصفهان اظهار کرد: گامهای یازدهم تا چهاردهم این طرح یعنی مدلسازی آبهای زیرزمینی، رفتارسنجی و مدلسازی رفتاری سازههای تاریخی، تهیه نقشههای پهنهبندی فرونشست در زمان حال و پیشبینی آینده بر اساس این نقشهها، ارائه راهکارها و اولویتبندی آنها برای کنترل فرونشست در شهر بسیار مهم هستند.
وی افزود: گام نوزدهم از گامهای اساسی این طرح بوده که در رابطه با تهیه نقشه آسیبپذیری بلوکهای ساختمانی با توجه به کاربری، ارتفاع و قدمت بناها و بر اساس دادههای ماهوارهای و سیستم اطلاعات جغرافیایی است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه یکی از ورودیهای طرح جامع اصفهان، پهنهبندی آسیبهای شهری و تهیه نقشه خطر فرونشست است، تصریح کرد: خروجیهای بررسی و مدلسازی فرونشست به نوعی ورودی نظام محیط زیست برای طرح جامع اصفهان است که یک ماه پیش ابلاغ شد و نتیجه این خروجی در طرح جامعی که میخواهد افق آینده این کلانشهر را از جهت بارگذاریها و توسعه شهر مشخص کند، بسیار تأثیرگذار است.
مهدویان خاطرنشان کرد: برای اینکه نتایج مطالعات در دستگاههای مرتبط با موضوع فرونشست استفاده کاربردی داشته باشد و بهنحو احسن عملیاتی شود، در جلسات راهبری اداره کل مدیریت بحران استانداری مقرر شد، نظارت علمی این پروژه بر عهده مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد.
وی افزود: علی بیتالهی، رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مکاتبات با اداره کل راه و شهرسازی استان، بهعنوان ناظر این پروژه معرفی شد که در همین زمینه در حال انجام قرارداد هستیم تا پروژه را در اختیار مدیر بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری قرار دهیم.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: پس از بررسی و تأیید نهایی طرح در جلسات راهبری کمیسیون تلفیق شورای اسلامی و پس از تصویب در شورای برنامهریزی استان، شورای اسلامی شهر و کمیسیون ماده ۵، راهکارهای اجرایی پروژه بهصورت جدا از هم در اختیار دستگاههای اجرایی مرتبط با موضوع فرونشست قرار میگیرد.
نظر شما