امضای تفاهمنامه با ترکمنستان برای افزایش واردات برق

مدیرعامل شرکت توانیر از امضای تفاهم‌نامه‌ای با ترکمنستان برای افزایش واردات برق از این کشور خبر داد و گفت: به لحاظ استاندارد در ارائه خدمات فنی- مهندسی و ساخت تجهیزات جزو کشورهای برتر منطقه و حتی در برخی رشته‌ها جزو کشورهای برتر دنیا هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آرش کردی در خصوص همکاری‌های برقی ایران و ترکمنستان، اظهار داشت: به لحاظ ارتباطات و تبادلات انرژی با کشورهای منطقه وضعیت مناسبی داریم و به خیلی از کشورها برق صادر می‌کنیم.

وی افزود: برای پایداری شبکه، برق هم وارد می‌کنیم و بیشترین حجم واردات برق ایران از ترکمنستان است که در واقع از طریق خطوط انتقال فشار قوی انجام می‌شود و همواره اعلام آمادگی کردیم که این تبادلات را می‌توانیم افزایش دهیم.

مدیر عامل توانیر گفت: ما تمهیداتی را تا مرز کشورمان با ترکمنستان آماده کردیم تا میزانی برق وارداتی از این کشور را افزایش دهیم.

کردی ادامه داد: درحال حاضر حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ مگاوات برق از ترکمنستان وارد می‌کنیم که در این سفر تفاهم‌نامه‌ای را امضا خواهیم کرد تا بخش ترکمن خط انتقال جدید برق که در بخش ایران اجرا شده و ۴۰۰ کیلوولت است در بخش خودش تکمیل کند؛ در واقع مباحث پیمانکار و مالی آن تفاهم شده و امیدواریم تا ۱۸ ماه آینده به بهره‌برداری برسد که حجم تبادلات برقی دو کشور به دو برابر افزایش پیدا کند.

وی بیان داشت: طرف ترکمن هم خوب حمایت کرده و سندی که روز شنبه در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان امضا می‌شود، مقدمات نهایی کار را تکمیل می‌کند تا این پروژه اجرایی شود.

معاون وزیر نیرو تاکید کرد: خیلی مهم است که طرف ترکمن علاقه‌مند جهت گسترش صادرات برق به ایران را نشان می‌دهد و خوشبختانه از توانمندی‌های داخلی ما برای این موضوع استفاده خواهد و پیمانکاران ایرانی این قابلیت را دارند که خدمات فنی- مهندسی را کشورهای منطقه خوبی را ارائه دهند.

کردی گفت: با ترکمنستان در این موضوع تفاهم کردیم و با امضای تفاهمنامه زمینه افزایش تبادلات برق به دو برابر تا یک سال و نیم آینده فراهم خواهد شد که عدد قابل توجه و خوبی است‌.

وی تصریح کرد: سالانه ۲ میلیارد تا ۲‌.۵ میلیارد کیلووات ساعت بر حسب نیاز شبکه، برق از ترکمنستان وارد می‌کنیم که به شبکه شمال‌شرق کشور برای تعادل تأمین برق کمک می‌کند تا شرایط با ثباتی را با توجه به تولید و مصرف داشته باشیم.

مدیرعامل توانیر در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه برق گفت: در این زمینه صادرات داریم و پروژه‌های برق اعم از خطوط انتقال و پست‌های بزرگ انتقال برق است که به‌طور کامل توسط شرکت‌های ایرانی انجام می‌شود، یعنی هم صدور خدمات فنی- مهندسی و هم صدور تجهیزات و کالا داریم.

کردی تاکید کرد: به لحاظ استاندارد و استانداردسازی نیز وضعیتمان بعد صدور خدمات فنی مهندسی و بعد ساخت تجهیزات بسیار خوب و مناسب است و جزو کشورهای برتر منطقه و حتی در برخی از رشته‌ها جزو برترهای دنیا هستیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 704797

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.