به گزارش خبرگزاری ایمنا، بسته سیاست بینالملل به ارائه گزیده اخبار منتشر شده در یک هفته گذشته میپردازد:
۳۸ درصد اعتراضهای جهان در حمایت از فلسطین است
تظاهراتها در حمایت از مردم فلسطین در شرایطی در جهان همچنان ادامه دارد که رسانههای غربی، بنا بر دستورالعملی که دولتهای این کشورها اعلام کردهاند، به سانسور و کوچکنمایی این اعتراضها دست میزنند. این در حالی است که مرکز مناقشات و رویدادهای جهانی که یک مرکز آماری درباره مناقشات و اعتراضهاست، در آماری خبر داده، ۳۸ درصد اعتراضها در جهان مربوط به جنگ غزه است.
به گزارش رسانههای امریکایی، سهشنبه شب نیز در ادامه اعتراضهای مردم این کشور به جنگ غزه، صدها نفر با در دست گرفتن پرچم فلسطین به خیابانهای نیویورک رفتند. در همین حال در گوشهای دیگر از جهان، در توکیو، مخالفان جنگ علیه مردم فلسطین مقابل محل برگزاری نشست گروه هفت رفتند و با سر دادن شعارهایی آنها را در جنایات رژیم صهیونیستی دخیل دانستند. تداوم اعتراضها در جهان در شرایطی همچنان به قوت خود باقی است که به نوشته سایت شبکه خبری العالم، رسانههای امریکایی و اروپایی در واکنش به تظاهرات جهانی علیه جنایتهای اسرائیل در غزه و در حمایت از مردم مظلوم فلسطین که پایتختها و شهرهای مختلف شاهد آن هستند، سیاست سانسور و فریب افکار عمومی را در پیش گرفتهاند.
تحریم مردمی کالاهای صهیونیستی
شدت جنایات در غزه بهقدری غیرقابلکتمان است که عملاً مردم و دولت برخی کشورها را به سمت تحریم، بازبینی روابط و حتی قطع مناسبات با رژیم صهیونیستی برده است. در تازهترین مورد، کشور چاد هم شامگاه شنبه، کاردارش در تلآویو را برای رایزنی و در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه فراخواند. وزارت خارجه چاد «تلفات سنگین غیرنظامیان غزه» را محکوم کرد و خواستار برقراری آتشبس در اراضی اشغالی فلسطین و ایجاد یک راهکار دائم برای مسأله فلسطین شد. چاد و رژیم صهیونیستی از زمان «ادریس دبی» رئیسجمهور سابق چاد با یکدیگر روابط دیپلماتیک دارند.
وزارت خارجه هندوراس نیز روز جمعه اعلام کرد، سفیرش در تلآویو را در اعتراض به نقض قوانین بشردوستانه بینالمللی در نوار غزه به منظور مشورت به خاک خود فرامیخواند. با تداوم جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه مردم نوار غزه، تعداد دولتهایی که به این جنایات معترض میشوند روزبهروز بیشتر میشود. مجلس نمایندگان بحرین پنجشنبه گذشته خبر داد، سفیر رژیم صهیونیستی در منامه، خاک این کشور را ترک کرده است. بحرین از جمله کشورهایی است که در قالب توافق موسوم به ابراهیم، روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرده بود. این نهاد بحرینی با انتشار بیانیهای در سایت خود، گفت: «سفیر بحرین در اسرائیل به کشور خود بازخواهد گشت. روابط اقتصادی با اسرائیل قطع شده و این مسأله در تأیید موضع تاریخی و ثابت بحرین در حمایت از مسأله فلسطین و حقوق مشروع ملت برادر است.» چهارشنبه گذشته هم وزارت خارجه اردن از فراخوانی سفیر این کشور در تلآویو در اعتراض به جنایتهای رژیم صهیونیستی خبر داد. وزارت خارجه اردن اعلام کرد، فراخوانی سفیر این کشور از تلآویو بیانگر موضع اردن در مخالفت با جنگ آتشین در غزه است.
بامداد چهارشنبه گذشته همچنین دولتهای شیلی و کلمبیا در اعتراض به کشتار مردم نوار غزه توسط رژیم جعلی صهیونیستی، سفیران خود را از فلسطین اشغالی فراخواندند. شامگاه سهشنبه گذشته نیز دولت بولیوی اعلام کرده بود، در واکنش به جنایت جدید اشغالگران در اردوگاه جبالیا در نوار غزه، تمام روابط دیپلماتیک خود با رژیم صهیونیستی را قطع میکند. این در حالی است که دولت مالزی نیز علاوه بر قطع روابط، خبر داد، در راستای حمایت از فلسطین و در بحبوحه جنگ غزه، شرکتهای مرتبط با رژیم صهیونیستی یا شرکتهایی که وعده پشتیبانی از این رژیم را دادهاند، تحریم میکند.
توانمندی جدید مقاومت به نام «یاسین»
برای انجام یک عملیات زمینی از ادواتی همچون تانکها و خودروهای زرهی، آتش توپخانه که معمولاً میتواند در کنار هم و به لطف قدرت آتش مداوم و بمباران راه را برای حمله هموار کند، استفاده میشود. معمولاً بدون تانک و خودروهای زرهی، هیچ عملیاتی روی زمین امکانپذیر نیست. خودروهای زرهی روی زمین پخش میشوند و سربازان را داخل خود حمل میکنند تا با سربازان پیادهنظام با طرف مقابل مقابله کرده و در مقابل آرپیجیهای ضدتانک و ضد زرهپوش بتوانند از خود محافظت کنند.
اما مدافعان (یعنی همان نیروهای مقاومت) ادواتی برای جلوگیری از پیشروی یگانهای مختلف زمینی در اختیار دارند و اولین ابزار نیروهای مقاومت فلسطینی، پرتابگرهای یاسین است که حماس در همان روز اول عملیات طوفانالاقصی از آن پردهبرداری و دشمن را غافلگیر کرد. گلولههای پرتابگرهای یاسین ۱۰۵ میلیمتری است و کالیبر این گلوله نشاندهنده قطر آن است. مقاومت اطلاعات زیادی در مورد یاسین ارائه نکرد اما همانطور که از شکل گلولهها پیداست، مشخص است که آنها دارای یک کلاهک پشت سر هم هستند که نوعی وسیله انفجاری است با دو مرحله انفجار و برای ضربه به انواع خودروهای زرهی و تانکهای اسرائیلی طراحی شده است.
در مرحله اول این کلاهک معمولاً یک انفجار کوچک با هدف ایجاد سوراخ در لایه بیرونی هدف یا زره ایجاد کرده و سپس چاشنی اصلی آن برای انفجار در پوسته هدف عمل کرده و میتواند نیروی کامل این گلوله انفجاری را به جای نفوذ در داخل تانک یا خودروی زرهی به سمت بیرون هدایت کند. اما در مرحله دوم یکبار انفجاری بزرگتر که به دنبال مرحله اول است پدید میآید و از شکافی که در هدف رخ داده استفاده میکند و سپس تمام قدرت خود را به سمت وسیله نقلیه زرهی یا تانک تخلیه میکند و باعث ایجاد انفجار بزرگتر در آن میشود و با آسیب به لایه داخلی هدف یا اجزای آن و درنتیجه از کار انداختن وسیله نقلیه به سربازان داخل آن آسیب زده و آنرا از حرکت میاندازد.
کشته شدن ۶۰ اسیر صهیونیست توسط صهیونیستها
سخنگوی گردانهای القسام از کشته شدن ۶۰ اسیر صهیونیست در حملات ارتش رژیمصهیونیستی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، ابوعبیده، سخنگوی نظامی گردانهای القسام -شاخه نظامی جنبش حماس- تأکید کرد که از زمان آغاز عملیات طوفانالاقصی، در پی بمباران وحشیانه غزه توسط رژیمصهیونیستی، بیش از ۶۰ اسیر اسرائیلی کشته شدهاند. وی با اشاره به اینکه ۲۳ جسد از اجساد اسرای اسرائیلی همچنان زیر آوار است، گفت: «به نظر میرسد به خاطر ادامه بمباران، قادر نیستیم به این اجساد دست پیدا کنیم.»
ارتش رژیمصهیونیستی یکشنبه هفته گذشته اعلام کرد که جنبش حماس ۲۳۹ اسیر در نوار غزه در اختیار دارد.
استعفای یک مقام عالی سازمان ملل
مدیر دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در نیویورک با اشاره به ناتوانی این نهاد در متوقف کردن «نسلکشی» فلسطینیها به دست رژیم صهیونیستی، از سمتش استعفا کرد.
کریگ مخیبر، مدیر دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در نیویورک، در نامهای که به ولکر تورک، کمیسیونر این نهاد نوشته، آمده است: «این آخرین نامه من در این سمت به شماست. در لحظاتی این نامه را برای شما مینویسم که جهان در زمانی از غم و اندوه گرفتار شده است. یکبار دیگر میگویم: ما در حال مشاهده یک نسلکشی هستیم که پیش از این نیز در برابر چشمان ما بود. اما این نهاد فاقد قدرت لازم برای متوقف کردن آن است.»
وی سپس نوشته است: «بهعنوان کسی که از دهه ۱۹۸۰ در حال تلاش برای حقوق بشر فلسطینیان است و بهعنوان یک مشاور حقوق بشر که از دهه ۱۹۹۰ در غزه زندگی کرده این موضوع برای من یک مسأله مهم است. واژه نسلکشی، غالباً مورد سوءاستفاده سیاسی قرار گرفته است. اما سلاخی جمعی مردم فلسطین که اکنون در جریان است، جای هیچ شک و بحثی باقی نمیگذارد.» وی سپس تأکید کرده است: «دولتهای آمریکا، انگلیس و اکثر کشورهای اروپایی نه فقط به دلیل ناکامی صرف در انجام تعهدات بینالمللی بلکه به دلیل تأمین سلاح برای این تجاوز و حمایت اقتصادی و اطلاعاتی و همچنین سرپوش سیاسی و دیپلماتیک گذاشتن روی قساوتهای اسرائیل، کاملاً در این تجاوز هولناک همدست هستند.»
نظر شما