به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابعمومی مجموعه تاریخی فرهنگی و مذهبی تخت فولاد، اولین نشست حکمت جهانگیرخان با حضور کارشناسان و اساتید حوزه علمیه در مدرسه صدر بازار برگزار شد؛ در ابتدای این نشست زهرا ترکی، مسئول روابطعمومی مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد اظهار کرد: جهانگیرخان به عنوان احیاگر حکمت در دوره قاجار در حوزه اصفهان فردی شناخته شده و نقطه انقلاب و تحول در زندگی فردی وی مدرسه صدر بازار بود.
در ادامه حسن معلمی، پژوهشگر حکمت اسلامی و استاد دانشگاه باقرالعلوم، با اشاره به زندگینامه جهانگیرخان اظهار کرد: جهانگیرخان زمانی وارد حوزه علمیه اصفهان شد و به تدریس فلسفه پرداخت که فلسفه در اصفهان مورد حمایت نبود، اما اخلاق خوب او باعث رونق درس فلسفه شد؛ مردم میگفتند اگر جهانگیرخان و فلسفهاش چنین خروجی با اخلاقی دارد، چرا باید با این فلسفه دشمنی کنیم.
وی با اشاره به نبود حضور منابع و مکتوبات درباره جهانگیرخان افزود: جهانگیر خان مکتوبات نداشت، بلکه مکتوبات او شاگردانش بودند، که دانش و علوم استاد را بعد از او منتقل کردند.
این پژوهشگر حکمت اسلامی در خصوص خصوصیات ممتاز جهانگیرخان خاطرنشان کرد: از ویژگیهای شاخص جهانگیرخان مردمی بودن و همت بالای او بود و بر همین اساس در نزدیکی ۴۰ سالگی طلبه شد.
معلمی با تاکید بر اینکه جهانگیر خان به ما آموخت که همیشه میتوانیم از صفر شروع کنیم، یادآور شد: جهانگیرخان فقیه، فیلسوف، عارف و انسانساز بود و شاگردان زیادی تربیت کرد که از جمله آن میتوان به محمدعلی شاهآبادی استاد امام خمینی (ره) اشاره کرد.
نظر شما