به گزارش خبرنگار ایمنا، سیدمهدی حسینی امروز _یکشنبه چهاردهم آبان_ در نشست هماندیشی و مشورت با اصحاب رسانه اظهار کرد: وجود مدیریت تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری در شهرداری اصفهان میان شهرهای کشور منحصر به فرد است.
وی با اشاره به حوزه وظایف این بخش افزود: مدیریت مصرف انرژی در اشتراکات و انشعابات مناطق، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، نگهداری، تأسیسات و تجهیزات الکتریکی، مکانیکی مبلمان شهری در عرصههای فضای سبز شهری، توسعه و تجهیز سرویسهای بهداشتی عمومی سطح شهر، مساجد و اماکن متبرکه، هماهنگی شرکتهای خدماترسان بافعالیتهای شهرداری، ایمنی و بهداشت عمومی در تأسیسات شهری، بهینهسازی آبنماها و تأسیسات موتورخانههای آبیاری و نورپردازی ابنیه تاریخی، از جمله وظایف این مدیریت است.
مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در حوزه مصرف انرژی در ماههای دی و بهمن و اواسط اردیبهشت تا مهر شاهد ناترازی در مصرف انرژی هستیم، گفت: در مجموع ۱۸۰۰ اشتراک برق وجود دارد، از سال ۱۳۹۲ تا کنون تراز برق تغییر نکرده است؛ سال گذشته مصرف برق شهرداری ۹۳ هزار مگاوات ساعت بوده که پیک مصرف در تیرماه است، بزرگترین مصرفکننده برق شهرداری منطقه پنج است و بیشترین تعداد انشعاب به منطقه سه تعلق دارد.
وی با بیان اینکه سهم مصرف برق آبیاری ۳۶ درصد و آبنما ۲۹ درصد است، ادامه داد: کاهش قیمت تمام شده برق اهمیت زیادی دارد، سال جاری شهرداری کمک شایانی در کنترل مصرف برق انجام داد و قطعی برق به منازل نرسید، بخش عمومی میتواند بخش خانگی را نجات دهد.
در دنیا ۴۳ شهر برای رسیدن به انرژی صفر برنامهریزی دارند که یکی از شهرها اصفهان است
حسینی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان موفق به کسب جایزه ملی مدیریت انرژی کشور شد، خاطرنشان کرد: رنگ انرژی هر منطقه مشخص است و ذیل آن برنامه منطقه مشخص میشود تا به بهترین رده انرژی برسد، در حال حاضر درصد سهم انرژی تجدیدپذیر ۱۰.۷ درصد است که بر اساس چشمانداز سال ۱۴۱۰ باید به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه در دنیا ۴۳ شهر برای رسیدن به انرژی صفر برنامهریزی دارند که یکی از شهرها اصفهان است، افزود: کاهش مصرف دیاکسید کربن به این روند کمک شایانی میکند، ساختمان خدمات شهری منطقه هشت اولین ساختمان انرژی صفر و ساختمان خدمات شهری منطقه ۱۳ اولین ساختمان انرژی مضاعف در کشور است.
مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه حدود ۴۰۰ هزار تجهیز الکتریکی و مکانیکی در شهر وجود دارد که همه کدبندی شده است، تصریح کرد: برنامه روزانه برای نگهداری و تعمیرات این دستگاهها وجود دارد، ثبت تجهیزات منجر به تشخیص به موقع خرابیها میشود و به نگهداری این تجهیزات کمک میکند، هدف از این اقدام به حداقل رساندن میانگین خرابی از تعداد ۲۹۰۰ مورد خرابی در ماه به ۲۱۰۰ مورد است.
وی ادامه داد: شهروندان میتوانند از طریق کدهای ثبت شده و تماس با سامانه ۱۳۷، خرابیها را اطلاعرسانی کنند، همچنین این امکان به سامانه اصفهان من نیز افزوده شده است.
حسینی با بیان اینکه انتقال، تصفیه و توزیع پساب شهری از سپاهانشهر تا سازمان آرامستانها به طول ۴۰ کیلومتر قرار دارد، گفت: پساب هزینه بر است و باید به آبی تبدیل شود تا بتوان برای آبیاری فضای سبز استفاده کرد، در شهر ۶۱ هزار متر مکعب مسیر ذخیره وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ۳۰۰ دستگاه سرویس بهداشتی عمومی در شهر اصفهان قرار دارد، اظهار کرد: تمام شهرها درگیر مشکل سرویسهای بهداشتی هستند، هر ۱۰ هزار نفر در شهر نیاز به یک دستگاه سرویس بهداشتی دارند، درواقع در اصفهان نیاز به حدود ۲۲۰ دستگاه داریم که با وجود ۳۰۰ دستگاه از لحاظ تعداد مشکلی وجود ندارد.
سالانه ۱۰ درصد از تأسیسات شهری مورد سرقت و تخریب قرار میگیرد
مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه هزینه نگهداری ۳۰۰ دستگاه سرویس بهداشتی ۵۰ میلیارد تومان است، ادامه داد: هنوز با کیفیت مورد نظر فاصله داشته و نیاز به ارتقای تجهیزات و کیفیت داریم، سال گذشته طبق توافق با تعدادی از مساجد و پرداخت کمک هزینه به آنها، سرویسهای بهداشتی این اماکن در اختیار شهروندان قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه سه اپراتور همراه در کشور فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: در گذشته علاوه بر اپراتورها شرکتهای خدمات اینترنتی هرکجای شهر دکل نصب میکردند، اما در حال حاضر در قالب کارگروهی نصب دکلها ساماندهی شده است و برای نصب نیاز به مجوز این کارگروه دارند، همچنین سعی میشود دکلها در مناطق مسکونی نصب نشود و بیشتر در مکانهای عمومی باشد.
حسینی با اشاره به ایمنی و بهداشت تأسیسات شهری تصریح کرد: برای نصب وسایل بازی باید مجوز دریافت و ایمنی آنها تأیید شود، تخریب و سرقت تجهیزات شهری معضل بزرگی برای مدیریت شهری است که تلاش میکنیم با روشهایی همانند استحکامسازی آسیبها را به حداقل برسانیم.
هزینه نورپردازی میدان امام (ره) ۱۰ میلیارد تومان است
وی با بیان اینکه سالانه ۱۰ درصد از تأسیسات شهری مورد سرقت و تخریب قرار میگیرد، افزود: تعداد حوادث رخ داده در محوطههای بازی و سرگرمی طی یک دوره پنجساله بررسی میشود، در دوره ۵ ساله بررسی شده که در مناطق چه تعداد حادثه در محوطههای بازی و سرگرمی رخ داده است و استانداردسازی انجام میشود.
مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در شهر اصفهان ۴۹۹ آبنما وجود دارد، گفت: نگهداری و نظافت این آبنماها بهصورت روزانه انجام میشود، البته مصرف برق برای روشنایی از پل بزرگمهر تا سیوسه پل به اندازه کل مصرف آبنمای میدان خواجو است.
وی با اشاره به نگهداری، بهینهسازی و افزایش کیفی نورپردازی ابنیه تاریخی، اظهار کرد: این اقدامات برای ۵۵ پروژه تاریخی، ۶۷ پل، زیرگذر و تقاطع غیر همسطح و ۱۵ نورپردازی فضای سبز شهری انجام میشود.
حسینی گفت: هزینه نورپردازی میدان امام (ره) ۱۰ میلیارد تومان است.
نظر شما