به گزارش خبرنگار ایمنا، مسئله سوءاستفاده از اراضی دولتی و کشاورزی در شهرستان ساوجبلاغ، موضوعی است که همواره طی ادوار گذشته تحت عنوان یک چالش شهرستانی مورد بحث و پایش قرار گرفته و اقدامات مهمی در راستای جلوگیری از این امر در دستور کار بوده است، در این میان طرح ایجاد شهر جدید هشتگرد در قلب شهرستان ساوجبلاغ مطرح و دستمایه اختلاف میان شهرداری و شرکت عمران شد، شهری که نامش با تصویب هیئت دولت به «مِهِستان» تغییر کرد.
از همان ابتدا شانه خالی کردن برای تأمین بودجه و انجام عملیاتهای عمرانی مسئلهای بود که مردم منطقه را آزار میداد و مورد انتقاد قرار داشت، بهتازگی موضوعی مطرح شده که مدیریت شهری هشتگرد از شرکت عمران شهر جدید مهستان به منظور فروش املاک شهرداری انتقاد کرده است.
جلسه حل مشکل بین شهرداری هشتگرد و شرکت عمران مهستان با حضور فرماندار ساوجبلاغ، اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شرکت عمران برگزار شد. محمدرضا کاشف، عضو شورای اسلامی شهر هشتگرد در این جلسه با اشاره به سوابق پرونده و واگذاری املاک از سوی شرکت عمران به شهرداری طی سالهای گذشته از فروش مال غیر توسط این شرکت انتقاد کرد.
وی افزود: در حالی که شهرداری و شورای اسلامی شهر طی دو ساله اخیر به جدیت پیگیر اخذ سند مالکیت برای اراضی واگذار شده از سوی شرکت عمران بودهاند و طرحهای مختلف فرهنگی و گردشگری برای آن تعریف کردهاند، بدون هماهنگی با شهرداری، شرکت عمران شهر جدید مهستان در دوره مدیریت قبلی ۲۰ هکتار از اراضی متعلق به شهرداری را به شهرکهای صنعتی استان البرز واگذار کرده است.
این عضو شورای اسلامی هشتگرد اضافه کرد: اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان نمایندگان مردم وظیفه خود میدانند تا از سرمایههای شهر دفاع و حقوق خود را از مسئولان مطالبه کنند.
توسعه شهر هشتگرد به بنبست خورد
پیام رئیسی، شهردار هشتگرد با اشاره به محدود بودن حریم شهر هشتگرد از سمت شمال به اتوبان کرج-قزوین-تاکید کرد: شهر هشتگرد از سمت جنوب به راهآهن سراسری و از سمت غرب به شهرستان نظرآباد محدود میشود. تنها مسیر توسعه شهر در آینده بخش شرقی بود که به واسطه از بین رفتن اراضی شهرداری توسط شرکت عمران این مهم نیز منتفی به نظر میرسد.
وی ادامه داد: شرکت عمران طی دهههای اخیر در زمینه انجام تعهدات خود به شهرداری بدعهدی کرده است و امیدواریم مدیرعامل جدید این شرکت برای حل این مشکلات، با شهرداری و شورای اسلامی شهر همکاری کند.
پیگیری برای بازپسگیری حقوق مردم هشتگرد
فیروز زارع، دیگر عضو شورای اسلامی شهر ساوجبلاغ تصریح کرد: درخواستهای مدیریت شهری هشتگرد به صورت مکتوب به دستگاههای حاکمیتی ارائه شده است و حقوق شهرداری به عنوان متولی شهر ایجاب میکند تا از ساختوسازهای بدون مجوز در این اراضی تا تعیین تکلیف نهایی جلوگیری شود و مأموران شهرداری با جدیت به وظایف ذاتی خود عمل خواهند کرد.
وی از اقدام شرکت عمران و شرکت شهرکهای صنعتی انتقاد کرد و خواستار بررسی سوابق تعهدات و حقوق شهرداری شد، عضو شورای اسلامی شهر ساوجبلاغ تصمیمگیری در سطح کلان بدون اخذ نظر از مسئولان محلی را موجب تضییع حقوق شهروندان دانست.
به گزارش ایمنا، شرکت عمران شهر جدید مهستان طی دهههای گذشته ۳۰ هکتار از اراضی واقع در بخش جنوبی اتوبان را به شهرداری هشتگرد واگذار کرده است که با درخواست آن شرکت، این قطعه با قطعه ۳۰ هکتاری دیگری در همان محدوده معاوضه و صورتجلسه شده است.
با توجه به وجود معارض در قطعه نخست، پیگیری برای انتقال اسناد قطعه واگذاری دوم از سوی شهرداری طی سالهای گذشته نتیجه نداده است و بهرغم صورتجلسات متعدد در فرمانداری و مکاتبات بین دو طرف که نشانگر ادعای شهرداری است، شرکت عمران ۲۰ هکتار از اراضی ۳۰ هکتاری جابهجا شده را به شرکت شهرکهای صنعتی فروخته است.
طرح پیشنهادی شرکت شهرکهای صنعتی موجب انسداد مسیرهای دسترسی به بخش شرقی بلوار شهید سلیمانی، منظرهای ناشایست در مبدا ورودی و مانع توسعه شهر از لحاظ تأمین زیرساختها از جمله فرهنگی، ورزشی، آموزش و سایر کاربریها خواهد شد.
ماه جاری به دعوت معاونت عمرانی استانداری البرز، جلسهای در استانداری تشکیل شد که بهرغم حضور شهردار، رئیس و اعضای شورا و کارشناسان حقوقی و شهرسازی شهرداری، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی در جلسه حضور نیافتند و نتیجهای حاصل نشد.
نظر شما