به گزارش ایمنا، علی شعبانی، امروز_ سه شنبه نهم آبان_ در نشست هم اندیشی و پرسش و پاسخ دانشجویی با محوریت دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاههای استان در دانشگاه رازی برگزار شد، با تاکید بر اینکه برگزاری یک انتخابات سالم و امن در دستور کار استان قرار دارد، اظهار کرد: به هیچ عنوان به دنبال مهندسی انتخابات و یک خروجی مشخص از انتخابات نیستیم.
وی افزود: رأی مردم امانت و حقی بر گردن ما است که باید آن را به درستی حفاظت کنیم، بنابراین هرکسی که فرآیندهای انتخابات را پشت سر بگذارد و تأیید صلاحیت شود، اگر مردم به او اقبال کردند، رأی خواهد آورد و او هم به عنوان انتخاب مردم مورد تأیید ما خواهد بود.
معاون استانداری کرمانشاه با بیان اینکه بزرگترین سرمایه کشور اعتماد مردم است، گفت: تلاش خواهیم کرد که حتی یک رأی هم جابجا نشود و امانتدار رأی مردم خواهیم بود.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص خرید آرا توسط برخی کاندیداها، افزود: خرید رأی جرم است و ما هم اجازه چنین کاری را نمیدهیم و در صورتی که مستند داشته باشیم با کاندیدای خاطی برخورد صورت میگیرد و حتی ممکن است ابطال آرا او را به دنبال داشته باشد.
شعبانی در رابطه با وعدههای خارج از حیطه وظایف نمایندگان از سوی برخی کاندیداها هم گفت: کاندیداها نمیتوانند وعدههایی بدهند که خارج از حیطه وظایف آنها است، مثلاً گاهی یک نماینده وعده ریشه کن کردن بیکاری را میدهد، درحالیکه این مسئله موضوعی چند وجهی است و تنها از عهده یک نفر بر نمیآید.
وی تاکید کرد: اگر کاندیدایی وعدهای به مردم میدهد، دانشجویان باید پس از گذشت چند ماه از دوران نمایندگیاش، مطالبه گری از او را آغاز کنند.
رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه فرمانداران استان حق حضور در برنامههای تبلیغاتی کاندیداها را ندارند، گفت: در این رابطه به همه فرمانداران تاکید شده که حق حضور در برنامههای تبلیغاتی کاندیداها را ندارند.
وی افزود: البته اگر همراهی فرماندار با یکی از نمایندهها به منظور افتتاح یک پروژه و یا پیگیری برای حل مشکل و باز کردن گرهی از کار مردم باشد، اشکالی ندارد.
شعبانی در ادامه با بیان اینکه تحزب و حزب گرایی در کشور ما و به تبع در کرمانشاه به کمال خود نرسیده، گفت: گاهی در کرمانشاه حزبهای یک نفره، دو نفره، سه نفره و… را داریم و فعالیت حزبی به معنای واقعی آن در کرمانشاه وجود ندارد.
وی تاکید کرد: در زمان انتخابات هم فعالیتهای حزبی در کرمانشاه به این گونه نیست که یک حزب لیستی با تعدادی مشخص از کاندیداها را تهیه کند و آنها را از مدتها قبل برای حضور در انتخابات آماده و سپس به جامعه معرفی کند، بلکه معمولاً از میان افرادی که در انتخابات شرکت کردهاند، عدهای را انتخاب کرده و با آنها همراه میشوند.
معاون استانداری کرمانشاه در ادامه به برنامه ریزی انجام شده برای ارتقا سطح آگاهی سیاسی مردم در زمان انتخابات هم اشاره کرد و گفت: در این رابطه با صدا و سیما رایزنی داشتهایم تا کاندیداهای هر شش حوزه انتخابیه بتوانند در رادیو و در صورت امکان در تلویزیون با مردم صحبت کرده و از برنامههایشان بگویند.
وی تاکید کرد: تلاش داریم که انتخاب اصلح که دغدغه مقام معظم رهبری نیز هست، اتفاق بیافتد.
شعبانی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مسئولین افراد اصلح را به مردم معرفی کنند، گفت: مسئولین نمیتوانند شخصی را به عنوان کاندیدای مورد تأیید به مردم معرفی کنند، اما هر قشری میتواند یک نفر را که از دید خود اصلح است، انتخاب کرده و از او حمایت داشته باشد. برای نمونه دانشگاهیان میتوانند شخصی را که مورد تأیید آنها قرار گرفته به عنوان کاندیدای اصلح معرفی کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاهیان و دانشجویان باید نقش نخبگانی خود را حفظ کنند، یادآور شد: فرماندهانی که هشت سال جنگ تحمیلی را مدیریت کردند اکثراً دانشجو بودند. بعدها هم در حوزه سازندگی دانشجویان نقش مؤثری را ایفا کردند و امروز هم باید نقش آفرین باشند. محصور شدن دانشجو در دانشگاه غلط است و باید به جامعه و مسائل و مشکلات آن ورود کنند که یکی از آنها حوزه سیاسی و بحث انتخابات است.
معاون استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: ما هم از ورود و مطالبه گری دانشجویان در حوزههای مختلف در استان حمایت میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه دانشجویان دانشگاهها باید از مسئولین نظام و نمایندگان مجلس مطالبه گری داشته باشند، گفت: همانطور که مسئولین به دانشگاهها سر میزنند، دانشجویان باید از نمایندگان مجلس هم دعوت کرده و در خصوص عملکردشان از آنها بپرسند.
شعبانی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص دخالت برخی از نمایندگان کرمانشاه در انتصابات هم گفت: کرمانشاه هشت نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که عملکردشان متفاوت است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه با بیان اینکه برخی از نمایندگان احساس میکنند باید در چینش مدیران حوزه انتخابیه خود دخالت داشته و فرد معرفی کنند، اظهار کرد: در دوره مدیریت ارشد جدید استان تلاش شده تا دخالت نمایندگان را در انتصابات نداشته باشیم. البته گاهاً برای انتصاب برخی مدیران مورد تأیید ما سنگ اندازیهایی هم شد، اما در نهایت کسی را که مدنظر داشتیم، منصوب کردیم.
وی تاکید کرد: البته با نمایندگان استان در انتصابات همفکری داشته و نظر آنها را هم گرفتهایم، اما اینکه گزینه خاصی را معرفی کنند و بخواهیم او را منصوب کنیم، چنین چیزی نبوده است.
نظر شما