به گزارش خبرنگار ایمنا، روزنامه فایننشال تایمز درباره حمله شبانه رژیم صهیونیستی به غزه نوشته است که ارتش اسرائیل تحت پوشش بمباران شدید هوایی که منجر به از بین رفتن اکثر زیرساخت ارتباطاتی در غزه شد، یک حمله زمینی گسترده را به غزه آغاز کرد.
به گفته پالتل، شرکت مخابراتی فلسطین، بمباران اسرائیل «همه ارتباطات باقیمانده بین غزه و جهان خارج» را از بین برده است. هلالاحمر فلسطین نیز اعلام کرد که ارتباط خود را با اتاق عملیات خود در غزه از دست داده است و گفت «عمیقاً نگران توانایی تیمهایمان برای ادامه ارائه خدمات فوری پزشکی هستیم.»
اسحاق سیدر، وزیر فناوری و اطلاعات فلسطین به تلویزیون فلسطین گفت که هواپیماهای جنگی اسرائیل به زیرساختهای مخابراتی که شامل دو نقطه تماس با جهان خارج بود، حمله کردند.
وی گفت که این اقدام تأثیر شدیدی بر خدمات آمبولانس در غزه داشته و مردم غزه را از انتقال و مستندسازی از حملات اسرائیل در لحظه باز داشته است.
به گفته فایننشال تایمز، تشدید تنشها ۴۸ ساعت پس از آن اتفاق افتاد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، به مخاطبان گفت که دولتش در حال تدارک یک «تهاجم زمینی» به غزه است. اما روز شنبه مشخص نبود که آیا تشدید عملیات نظامی مقدمه یک جنگ گستردهتر است یا خیر.
این روزنامه نوشته است که دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم اسرائیل، گفته ارتش اسرائیل در دو شب گذشته حملات محدودی را به غزه انجام دادهاند و اکنون در حال «گسترش» عملیات در زمین هستند.
وی افزود: «در ادامه عملیات آفندی که در روزهای اخیر انجام دادیم، عصر امروز نیروی زمینی در حال گسترش عملیات زمینی خود است.»
شاخه نظامی حماس در کانال تلگرام خود اعلام کرده است که در شمال غزه در اطراف بیتحانون و در مرکز نوار شرقی بریج و اردوگاه آوارگان، «درگیریهای خشونتبار» با نیروهای اسرائیلی رخ داده است.
فایننشال تایمز در ادامه نوشته است که ساعاتی پس از تشدید تنش، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه اردن را به تصویب رساند که در آن خواستار «آتشبس فوری، بادوام و پایدار بشردوستانه» شد و از همه طرفها خواست تا از قوانین بشردوستانه بینالمللی پیروی کنند. این قطعنامه با ۱۲۰ رأی موافق در مقابل ۱۴ رأی موافق و ۴۵ کشور از جمله انگلیس رأی ممتنع به تصویب رساند. آمریکا از جمله اعضایی بود که به این قطعنامه رأی منفی داد.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، گفته است که ایالات متحده هیچ «خط قرمزی» برای رژیم صهیونیستی تعیین نمیکند، حتی اگر واشنگتن نگرانیهای خود را از رویکرد ارتش رژیم اسرائیل نسبت به درگیری ابراز کند.
فایننشال تایمز نوشته است که قیمت نفت برنت، معیار بینالمللی، اندکی پس از اعلام گسترش عملیات نظامی رژیم اسرائیل، بیش از ۳ درصد افزایش یافت و به ۹۰ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید، در حالی که اسرائیل حجم قابل توجهی نفت تولید نمیکند، فعالان بازار نگران هستند که تشدید درگیریها میتواند کشورهای دیگر جهان اسلام مانند ایران را درگیر کند و منجر به اختلال در عرضه شود.
اسرائیل ۳۶۰ هزار سرباز را فراخوانده است و بسیاری از آنها را پس از عملیات طوفانالاقصی حماس در هفتم اکتبر در نزدیکی غزه مستقر کرد. این عملیات شوکی عظیم را در اسرائیل ایجاد کرد و بیشترین تعداد کشتهها را از زمان تأسیس این کشور در سال ۱۹۴۸ بر آن تحمیل کرد. به گفته مقامات رژیم صهیونیستی بیش از ۱۴۰۰ نفر کشته شدهاند و حماس بیش از ۲۰۰ زندانی را نیز با خود به غزه برده است. به گفته مقامات فلسطین، حملات غیرمتناسب رژیم اسرائیل به غزه بیش از ۷۳۰۰ کشته و حدود ۱۹ هزار زخمی برجای گذاشته است.
فایننشال تایمز مدعی است که نتانیاهو بر سر برنامههای جنگی خود تحت فشار است و تندروهای دولت وی خواستار پاسخ وحشیانهتر به غزه هستند، در حالی که صداهای دیگر، از جمله در پایتختهای غربی، از اسرائیل میخواهند تا هرگونه تهاجم زمینی را به تعویق بیندازد تا زمان لازم برای آزادسازی گروگانها از غزه فراهم شود.
رژیم صهیونیستی همچنین ارسال برق، آب، سوخت و غذا به غزه را محدود کرده است و شرایط وخیم در این نوار را تشدید کرده است که از زمان به دست گرفتن قدرت حماس در سال ۲۰۰۷، این رژیم و مصر، این ملت را تحت محاصره فلجکنندهای قرار دادهاند.
فیلیپ لازارینی، رئیس UNRWA، آژانس کمکرسانی سازمان ملل به فلسطینیان، روز جمعه گفت آخرین خدمات عمومی و نظم مدنی در این سرزمین با ۲.۳ میلیون جمعیت در حال فروپاشی است، در حالی که خیابانها مملو از فاضلاب شدهاند.
لازارینی افزود: «عملیات کمکرسانی ما در حال فروپاشی است و برای اولین بار، [کارمندان سازمان ملل] گزارش دادند که مردم گرسنه هستند.» به گفته UNRWA، بیش از ۱.۴ میلیون نفر آواره شدهاند و ۶۴۱ هزار نفر در مراکز اضطراری تعیین شده توسط سازمان ملل متحد پناه گرفتهاند.
نظر شما