مصیب نعیمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به نشست قاهره و دستاوردهای آن برای ملت مظلوم فلسطین اظهار کرد: این نشست بهطور کامل شکست خورده بود، چرا که همه سران حاضر در نشست با مراعات خواستههای آمریکا به صورت دوگانه صحبت کردند و بعد از اینکه دبیرکل اتحادیه عرب نیروهای مقاومت را تروریست خطاب کرد، امیر قطر نشست را بدون هیچگونه صحبت یا بیانیهای ترک کرد.
وی نشست قاهره را بیمعنا دانست و افزود: این نشست نشان داد وضعیت کشورهای عربی چقدر بههم ریخته است و شاید بهانهای بود که سران این کشورها بتوانند خودنمایی کنند و فقط به همین خاطر بود که افرادی از غزه حمایت کردند.
کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه سران کشورهای عربی از همان ابتدا به صورت بیتفاوت و بیانگیزه وارد شدند، تصریح کرد: در این نشست حتی بر سر بیانیه پایانی هم توافق نشد و نشست به صورت ناکام و نیمهکاره رها شد و هر کس به کشور خود بازگشت.
وی با اشاره به وضعیت کشورهای عربی که در برخی از آنها سفارتخانه رژیم صهیونیستی وجود دارد و ارتباطاتی برقرار است، تصریح کرد: بهطور مسلم سران این کشورها جایگاهی در نشست قاهره نداشتهاند، چراکه آنها مسبب وضعیتی هستند که ایجاد شده است؛ بهطوری که اگر رژیم صهیونیستی میدانست نیمی از کشورهای عربی نسبت به جنایت هولناک این رژیم واکنش نشان خواهند داد به این راحتی و بدون ملاحظه چنین جنایات بزرگی را مرتکب نمیشد.
نعیمی تاکید کرد: در همان لحظاتی که سران کشورهای حاضر در نشست قاهره به سخنرانی مشغول بودند، رژیم صهیونیستی غزه را بیش از روزهای گذشته بمباران کرد؛ همین امر نشان میدهد که حرفی برای گفتن نسبت به این نشست نه از نظر محتوایی و نه نتیجه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه شرایط جهان عرب کاملاً بههمریخته و متناقض است، گفت: کشورهایی همچون عراق و الجزایر که به نوعی بر لزوم اقدام فوری و برخورد سیاسی با رژیم صهیونیستی تاکید کردند و حتی به تلافی این جنایت خواستار قطع ارسال نفت به غرب شدند، اما گوش شنوایی نبود و هیچیک از حاضران واکنشی نسبت به چنین امر بزرگی نشان نداد.
کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید کرد: البته بیش از این هم از سران این کشورها انتظار نمیرفت؛ احمد ابوالغیظ، دبیرکل اتحادیه عرب از همان ابتدا نسبت به رژیم صهیونیستی ملاطفت نشان داد و عملیات حماس را به نوعی نامناسب و حتی محکوم کرد و خواستار مصالحه بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی شد؛ چیزی که صهیونیستها اصلاً در این مرحله به دنبال آن نیستند و به دنبال کوچاندن مردم غزه از شهر و دیار خود هستند.
وی با تاکید بر اینکه فلسطینیان دیر یا زود با چنین وضعیتی مواجه میشدند و باید مقاومت میکردند، خاطرنشان کرد: اگر فلسطینیان امروز نسبت به رژیم صهیونیستی کوتاه بیایند، بهطور قطع در آینده طرحی که رژیم صهیونیستی برای فلسطینیزدایی را دنبال میکند و به دنبال کوچاندن فلسطینیان به خارج از کشور خودشان است، اجرا میشود.
نعیمی تاکید کرد: فلسطینیان چارهای جز مقاومت و برخورد جدی با رژیم صهیونیستی نداشتند و لازم بود همانطور که صهیونیستها مناطق فلسطیننشین را ناامن میکنند، فلسطینیان نیز باید حضور صهیونیستها در کشورشان را ناامن کنند و یک معادله جدید رعب و وحشت برای آنها ایجاد کنند؛ همچون سال ۲۰۰۶ که بعد از ۳۳ روز جنگ پیروزی برای مقاومت رقم خورد.
نظر شما