به گزارش خبرنگار ایمنا، سید مجتبی سبحانی ثابت امروز – سه شنبه بیست و پنجم مهرماه - در نخستین همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر که در سالن همایشهای دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: مقالات رسیده به این همایش بسیار پربار و قوی بود که امیدواریم اثرگذاری ویژهای در پوشش گیاهی شهرها داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تمام شئونات زندگی در شهر در وضعیت شهرها اثرگذار است، افزود: برای حکمرانی مطلوب شاخصهایی ازجمله حفظ و تربیت میراث معنوی، افزایش اختیارات و … مدنظر است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست با بیان اینکه توسعه فضای سبز باید با زیرساختهای تاریخی و مذهبی شهر مرتبط باشد، خاطرنشان کرد: در کنار تلاش برای توسعه فضای سبز باید به دنبال توزیع عادلانه باشیم.
لزوم مشارکت شهروندان در نگهداری فضای سبز
وی با اشاره به اینکه تصمیمگیریها باید در ابعاد مختلف شفاف باشد، تاکید کرد: امکان مشارکت شهروندان و ذینفعان باید همواره وجود داشته باشد چراکه با مشارکت سرعت پیشرفت افزایش پیدا میکند.
سبحانی ثابت با بیان اینکه افزایش مشارکت، حس مسئولیت اجتماعی را نیز افزایش میدهد، تصریح کرد: اگر مدیریت حکمرانی را از مردم جدا کنیم قطعاً در ادامه مسیر دچار مشکل خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه تمام تلاش ما برای حفظ سلامت و امنیت شهروندان است، یادآور شد: با توسعه فضای سبز به دنبال توسعه نشاط اجتماعی شهروندان هستیم.
عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه در خصوص حکمرانی در عرصه شهری دو دیدگاه وجود دارد، ابراز کرد: دیدگاه نخست میگوید که تمام مدیریت به دست شهرداری است و دیدگاه دوم نیز میگوید که ترکیب شهرداری، بخش خصوصی و گروههای تخصصی مدیریت شهر را به دست دارند.
توسعه فضای سبز موفقیت شاخص شهرداری قم است
وی با اشاره به اینکه شهرداری قم اقدامات متعددی ازجمله پروژههای عمرانی را دنبال میکند، بیان کرد: در کنار تمام این اقدامات اما هر زمانی که بخواهند عملکرد شهرداری قم را مدنظر قرار بدهند از توسعه فضای سبز یاد میکنند در نتیجه فضای سبز در افزایش کارآمدی حکمرانی شهری مؤثر است.
سبحانی با بیان اینکه توسعه فضای سبز شهری باید همگام با توسعه شهر باشد، اظهار داشت: امروز بوستانهای بسیاری در سطح شهر قم احداث کردهایم و در نظر داریم در ادامه به دنبال غنیسازی بوستانها باشیم.
وی با اشاره به اینکه کارکردهای بوستانها در سلامت شهر اثرگذار هستند، مطرح کرد: باید درختان مثمر و متناسب با اقلیم شهرها در سطح شهر توسعه دهیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست با بیان اینکه برنامهریزی در عرصه توسعه فضای سبز بسیار مهم است، عنوان کرد: در توسعه فضای سبز نباید تنها در بخش کمی در نظر گرفته شود بلکه باید با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان به دنبال توسعه فضای سبز متناسب با توان مناطق مختلف کشور باشیم.
لزوم ایجاد زیرساختهای فرهنگی در بوستانهای شهری
وی با اشاره به اینکه در شهرهای حاشیه کویر توسعه فضای سبز با افزایش هزینه همراه است، خاطرنشان کرد: در حاشیه کویر علاوهبر لزوم حفظ منابع آبی باید به دنبال توسعه فضای سبز باشیم.
سبحانی تصریح کرد: باید خروجی مقالات این همایش در عرصه سیاستگذاریها و تصمیمگیریهای حکمرانی اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه علاوه بر توسعه فضای سبز شهری باید توسعه زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی را نیز داشته باشیم، یادآور شد: باید بوستان و فضای سبز شهری را غنی کنیم تا مردم بتوانند به بهترین شکل از این ظرفیت استفاده کنند.
عضو شورای اسلامی شهر قم اضافه کرد: اگر تفریحات سالم در بوستانها توسعه پیدا نکند، مردم به سمت تفریحات ناسالم خواهند رفت.
نظر شما