به گزارش خبرنگار ایمنا، حسن میرزاخانی امروز دوشنبه بیست و چهارم مهرماه در همایش احیای نان کامل در اراک اظهار کرد: با راهاندازی نهضت نان کامل، اتفاقات خوبی در کشور صورت گرفته و ندای نهضت احیای نان کامل در سطح کشور شنیده شده است.
وی افزود: با ورود کمیسیون اصل ۹۰ به این نهضت، مقرر شده تا در هر استان تعدادی کارخانه آرد کامل ایجاد شود و در این میان استان مرکزی آمادگی دارد تا تجربیات خود را در این نهضت به سایر استانها در سراسر کشور ارائه کند.
۱۶۰ هزار تن نان در تهران ضایعات میشود
پور آرام، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، بیشترین شکایتهای دریافتی در بخش کالا را مربوط به انواع نان دانست و گفت: ۱۶۰ هزار تن نان در تهران ضایعات میشود که تنها با کاهش ۵ درصد از این ضایعات، حدود ۸ میلیارد تومان در سال در استان تهران صرفه جویی میشود.
وی اضافه کرد: مصرف نان و غلات کامل، حرف اول متخصصان تغذیه در دنیا است و در سلامتی بدن انسان، بسیار مورد توجه قرار دارد.
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: نان، اصلیترین ماده غذایی افراد جامعه است و حدود ۶۰-۴۰ درصد انرژی و ۴۵-۴۰ درصد پروتئین روزانه مردم کشور را تأمین میکند.
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: بیش از ۵۰۰ نوع نان مختلف در کشور وجود دارد و مصرف نان در سبد غذایی، جایگاه بالایی دارد. ماده اولیه، نیروی انسانی متخصص در نانواییها و استفاده از تکنولوژی روز دنیا سه عامل مهم در بحث کیفیت نان است.
پور آرام با اشاره به تفاوتهای نانهای صنعتی و سنتی، گفت: در کشور دو نوع نان سنتی و صنعتی تولید میشود که حجم تولید نان سنتی ۹۰ درصد و نان صنعتی ۱۰ درصد است.
وی اضافه کرد: ضایعات بالای نان و همچنین برآورده نشدن انتظارات مورد نظر از نانهای فعلی، عاملی برای نهضت احیای نان کامل شد.
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه نان کامل نانی است که از آردی کامل در یک نانوایی کامل تولید میشود، اظهار کرد: با احیای نان کامل، سرانه مصرف نان در کشور افزایش یافته است.
وی افزود: تکریم و احیای سنت نان، کمک به اقتصاد کشور و تأمین سلامتی بیشتر شهروندان از جمله عواملی است که با احیای نهضت نان کامل در کشور شکل گرفتهاند، همچنین افزایش تعداد نانواییهای کامل و فرهنگسازی استفاده از نان از دیگر عوامل شکل گیری این نهضت است.
نظر شما