به گزارش خبرنگار ایمنا، زمانی که به تاریخ صدر اسلام نگاهی میاندازیم، شاهدیم که حضرت محمد (ص) پس از هجرت به مدینه، ساخت مسجد را در اولویت قرار دادند و مسجد قبا را بنا کردند؛ مسجد از زمان صدر اسلام تا کنون به عنوان مکان عبادت و تصمیمگیری در امور مختلف، نقش محوری در حکومت اسلامی بر عهده داشته است، بهطوری که پس از گذشت قرنها، همچنان مهمترین پایگاه اسلامی است.
مساجد از همان زمان آغاز به کار علاوه بر عبادت که کاربرد اصلی آنها است، بنا به نیاز و شرایط، کارکردهای مختلفی داشتهاند، بهعنوان نمونه در هشت سال دفاع مقدس مساجد به عنوان پایگاهی برای بسیج و اعزام نیرو، در مقاطعی مکان سوادآموزی و گاهی محل مداوای مجروحان جنگی بودهاند و همانطور که در آن سالها تمام ظرفیت مساجد برای مقابله جنگ نظامی دشمن بهکار آمد، امروز نیز نیاز است که این ظرفیت برای مقابله با جنگ فرهنگی به میدان بیاید.
اکنون پس از گذشت بیش از ۱۴٠٠ سال از تشکیل پایگاهی به وسعت مساجد، برنامههایی در این مکان مقدس اجرا میشود که بخشی از آنها در راستای بُعد عبادی و بعضی دیگر برنامههایی که بهعنوان مسائل روز جامعه مطرح است و یکی از مصادیق این امر را میتوان کانونهای فرهنگی مساجد دانست که اگر فعالیت خوبی داشته باشند، میتوانند نقشی مؤثر در محلات خود ایفا کنند.
در همین راستا فرشاد مستأجران، مسئول کانون فرهنگی انصار المهدی (عج) در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه این کانون در سال ۱۳۷۴ تأسیس شد، اظهار کرد: کانون فرهنگی انصارالمهدی (عج) در محله شفق واقع در جنوب غربی شهر اصفهان است و به این دلیل که این محله امکانات فرهنگی و مذهبی محدودی داشت، نیازمند یک مجموعه فرهنگی بود.
وی با بیان اینکه مجموعه انصارالمهدی (عج) رویکرد تربیتمحوری دارد، افزود: برگزاری مراسم مذهبی، ملی و برگزاری هیئت رویکرد بیشتر مجموعههای فرهنگی است، اما تعداد کمتری از آنها به رویکرد تربیتی توجه دارند، در حالی که در این کانون، گروههای مختلفی بر اساس ردهبندی سنی تشکیل و توسط رابط هدایت میشوند و طی انجام فعالیتهای گروهی، اعضای آن رشد میکنند که این سبک فعالیت را شهید بهشتی و امثال او ترویج دادند.
مسئول کانون فرهنگی انصار المهدی (عج) با یادآوری اینکه این مجموعه دارای چهار واحد است، تصریح کرد: علویون واحد اول مجموعه است که جذب در آن صورت میگیرد، در ادامه در واحد رضویون فعالیتهای تربیتی انجام میشود و پس از آن افراد با تمام کردن حوزه دانشآموزی به حوزه مهدیون وارد میشوند و در مجموعه مسئولیتهایی را برعهده میگیرند، بخش چهارم نیز به فعالیت خواهران تعلق دارد.
وی در خصوص برنامههای در دستور کار این مجموعه گفت: در کانون فرهنگی انصارالمهدی (عج) برنامههایی برای تقویت بعد فکری، روحی و جسمی اعضا برنامهریزی شده است که در آن فعالیتهای متنوعی از جمله پاتوقهای گفتوگو تحت عنوان آب حیات، برگزاری کارگاه لیزر برای فعالیت اقتصادی، تشکیل قرضالحسنه محله، فروش نوشت افزار ایرانی-اسلامی، کلاسهای نو فن به معنای نوجوان فناور و هئیتهای هفتگی محبان حضرت زهرا (س) که شامل سخنرانی و مداحی است، برگزار میشود.
مستأجران خاطرنشان کرد: هئیتهای هفتگی به صورت گردشی در منزل اعضای مجموعه برگزار میشود، همچنین در مناسبتهای خاص نیز این هیئت برنامههای بزرگ محلی و شهری را برگزار میکند، در کنار موارد مذکور فعالیتهایی از قبیل برگزاری اردوهای زیارتی، بازدید و ورزش نیز در دستور کار است.
وی با بیان اینکه انسان اگر مهارت داشته باشد بیکار نمیشود، از اینرو مهارت آموزی جزو محورهای اصلی و جدید کانون انصارالمهدی (عج) قرار دارد، اظهار کرد: این مجموعه به حمایت افراد خارج از آن نیاز ندارد، چراکه افراد پس از گذراندن دوره دانشآموزی مسئولیت و کارهای مختلف مجموعه را بر عهده میگیرند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مجموعه انصارالمهدی (عج) با محدودیت فضا روبهرو است، چراکه مکان آن برای انجام فعالیتها کوچک است و موجب ایجاد خلأ در فرآیند کار میشود.
نظر شما