به گزارش خبرنگار ایمنا، آیتالله سیدابراهیم رئیسی امشب _پنجشنبه بیست مهرماه_ در مراسم بزرگداشت یاد روز حافظ که در محل آرامگاه حافظیه برگزار شد، اظهار کرد: برای اداره میراثهای فرهنگی باید کار هیئت امنایی انجام شود تا میراث فرهنگی به صورت سازمانی اداره نشود.
وی افزود: در مدیریت هیئت امنایی این موضوع مطرح میشود که چه اقدامی انجام شود تا از میراث ارزشمند و آثار زندگیساز در جامعه استفاده شود.
رئیس جمهور در این مراسم پیشنهاد داد که از حضور فرهیختگان به عنوان اعضای هیئت امنای مجموعه میراثی استفاده شود و این تدبیر شکل گیرد تا با تشکیل یک اتاق اندیشهپورز ترویج حافظ و سعدیشناسی در جامعه صورت گیرد.
رئیسی خاطرنشان کرد: برای حوزه میراثی اقدام هیئت امنایی ضروری است و در دو حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، نیاز داریم تا فرهیختگان، هنرمندان و شاعران در این زمینه اندیشه کرده و نظرات خود را اعلام کنند.
وی در ادامه با اشاره به یاد روز حافظ تصریح کرد: تجلیل از مقام این شاعر نامدار پر آوازه برای تمام فرهنگوران و فرهنگ دوستان امری ضروری است.
رئیس جمهور افزود: همچنان که سالهای زیاد میگذرد و تفال به حافظ میتواند برای مخاطب پیام و سخنی داشته باشد، به نظر میرسد آن کس که شعر او از حقیقت دین و قرآن کریم و آموختههای انبیا نشأت گرفته باشد، جلوههای بسیاری از حقیقت و اثرگذاری را بر همگان هویدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: قلم حافظ شیرازی نه تنها در عصر خود، بلکه در عصرها و نسلها اثر گذار بوده و همه اهل علم، ادب و فرهنگ و هنر میتوانند از این جایگاه تغذیه شوند.
رئیسی اظهار کرد: ما گرد هم آمدیم تا از شاعری تجلیل شود که هیچ شاعر و شخصیت دیگری همچون او نتوانسته است تا این سطح اثر گذاری و نفوذ کلام حافظ شیرازی را داشته باشد.
وی تاکید کرد: هیچ کتابی هم نتوانسته است در کنار قرآن کریم در خانهها جای بگیرد که آرامش بخش زندگیها و هدایتگر باشد.
رئیس جمهور افزود: حافظ با ما سخن میگوید و پیام انسانساز، حیاتساز و نشاطآفرین برای عصرها و نثرها دارد، خواندن اشعار حافظ میتواند دل را جلا دهد و اشعار وی بر همه اقشار، اقوام و گویشها اثر دارد، عدهای با خواندن اشعار وی بر این باورند که از دل آنها سخن میگوید.
وی با اشاره به اینکه در عبادت و بندگی و در بیان یک حقیقت میتوان به یک شعر حافظ استناد شود، اضافه کرد: حافظ بهترین جلوهای است که میتواند به همه کسانی که دشمنی با ایران و اسلام را دارد پاسخ دهد که به هیچ وجه نمیتوان در ایران اسلامزدایی کند و بهترین نماد حافظ شیرازی است که با تمام وجود خود عشق به اسلام و بیان دین و ارزشهای الهی دارد.
رئیسی تصریح کرد: مفاخر ایران، ایران را در یک جایگاه تمدنی قرار داده است و شهر شیراز هم تخت جمشید دارد و هم حافظیه و در قله نیز حرم شاهچراغ (ع) را دارد و بین این سه نمیتوان تقابل ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: تخت جمشید نماد تمدنی، دانش و هنرهای ایرانیان است و این داشتهها زمینه پذیرفتن دین اسلام توسط آنها شد و حافظ جلوه ارتباط ایران و پارسی زبانان را با دین بیان کرد.
به گفته رئیس جمهور وضع پریشان را میتوان با شعر حافظ برای انسان معاصر، حافظ شناسان و هنرمندان و شاعران به گونهای تبیین کرد که از روح و روان و زندگی بیانجامد و این مسئله مهمی است که وضع پریشان انسان معاصر را میتوان با اشعار حافظ به آرامش جان تبدیل کرد.
وی ادامه داد: معتقدم متولیان حوزه میراث فرهنگی فارس نباید تنها به روایتگری حافظ پیرامون زندگی او بپردازند، بلکه معرفی شخصیت او بسیار اهمیت دارد و این موضوع باید متناسب با دغدغههای نسل جوان امروز ما محقق شود.
رئیسی تاکید کرد؛ راویان حافظ علاوه بر روایتگری شخصیت حافظ، باید نسبت به اندوخته و میراث گرانقدری که او که برای ما به یادگار گذاشته است، توجه کنند.
رئیس جمهور همچنین بر ارتباط هنرمندان و شاعران با نسل جوان، دانشجویان و دانش آموزان تاکید کرد.
رئیسی در ادامه با اشاره به بازدید صورت گرفته از یک بازارچه صنایع دستی، تصریح کرد: یکی از حوزههای درخشان در استان فارس، حوزه صنایع دستی است و بانوان نقش تأثیرگذاری در این بخش دارند، بنابراین دولت تلاش خواهد کرد تا با فراهم آوردن بستر لازم، زمینه ارائه آثار ایجاد شود.
وی گفت: باید برای هنرمندان عرصه صنایع دستی بازارچههای دائمی در مراکز میراثی ایجاد کرد تا این اقدام منجر به تشویق هنرمندان شود، در خصوص الواح تخت جمشید که از غرب به کشور آورده شد همواره این سوال مطرح است که این الواح چرا در غرب بوده است، چرا که باز خوانی آنها تنها توسط دانشمندان این مرز و بوم انجام میشود.
رئیسی در پایان اظهار کرد: انتظار میرود هر چه زودتر مابقی الواح هخامنشی به کشور برگردد تا به عنوان میراثی که باید در ایران مورد بررسی قرار گیرد، برای آنها اقدام شود.
نظر شما