تحولی که با توسعه صنایع معدنی رخ می‌دهد

یک دانشیار گروه زمین‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: توسعه صنعت معدن به صورت غیرمستقیم موجب افزایش سطح فرهنگی مناطق می‌شود.

علی‌خان نصراصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه توسعه صنعت معدن صرفاً به معنای بازگشایی و استخراج از یک معدن جدید نیست، اظهار کرد: توسعه معدن‌کاری در یک منطقه باعث ایجاد مجموعه‌ای از فعالیت‌های صنعتی وابسته خواهد شد، به عنوان مثال فعالیت در معدن‌ها نیاز به تأسیسات، تجهیزات اکتشافی و حفاری و نیروی انسانی زیادی دارد که تأمین این نیازها از شرکت‌ها و بنگاه‌های اجرایی و خدماتی موجب به‌کارگیری این مراکز و ایجاد شغل و درآمد می‌شود، به علاوه نقل و انتقال مواد اولیه استخراج شده از معدن و فرآوری آن نیز به نیروی انسانی جداگانه‌ای نیاز دارد.

وی افزود: نقل و انتقال مواد اولیه استخراج شده، خردایش و دانه‌بندی، جدایش و فرآوری از مراحل تولید یک محصول است که همه موجب فرصت‌های شغلی و مالی در یک منطقه می‌شود.

نصراصفهانی تاکید کرد: تأمین مواد اولیه مناسب برای کارخانه‌های یک منطقه، موجب توسعه صنایع می‌شود به عنوان مثال ایجاد معدن مس در یک منطقه و اکتشاف، استخراج، فرآوری و تولید شمش موجب توسعه تولید کابل مسی، ظروف و تجهیزات صنعتی در آن منطقه می‌شود.

نصراصفهانی گفت: به دنبال توسعه معدن دامنه وسیعی از صنایع دیگر نیز توسعه پیدا می‌کند؛ این به معنای جذب و تولید سرمایه همین‌طور چرخش نقدینگی در آن منطقه است که در ادامه موجب جذب و به‌کارگیری نیروی انسانی بیشتر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: چرخش نقدینگی در یک منطقه به معنای حرکت خون در رگ‌های جامعه است که در ادامه موجب محرومیت‌زدایی می‌شود.

هیچ صنعتی به اندازه معدن نمی‌تواند در یک منطقه تحول ایجاد کند

این دانشیار گروه زمین‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان تصریح کرد: باید در مناطق محروم به توسعه مراکز و کانون‌های معدنی بپردازیم، چراکه این حرکت موجب اشتغال‌زایی و از بین رفتن بیکاری در جامعه می‌شود. جذب افراد و نیروهای متخصص به علاوه تزریق پول به عنوان حقوق مزایا و خدمات زمینه ایجاد رفاه و توسعه را ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه در کنار توجه به توسعه معدن باید به محیط‌زیست نیز توجه داشت‌، گفت: توسعه صنعت معدن در یک منطقه موجب جذب افراد متخصص و در پی آن کیفیت‌بخشی به خدمات شهری می‌شود و آن منطقه دیگر کمتر درگیر دغدغه اشتغال خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه هیچ صنعتی نمی‌تواند به اندازه معدن در یک منطقه تغییر و تحول ایجاد کند، گفت: توسعه صنعت معدن به صورت غیرمستقیم موجب افزایش سطح فرهنگی مناطق می‌شود. طی مراحل زنجیره اکتشاف، استخراج، فرآوری و گسترش کارخانه‌های وابسته، توسعه معادن همراه با انتقال و جابه‌جایی متخصصان به منطقه معدنی است؛ حضور این افراد نخبه و متخصص در این مناطق موجب تغییر فرهنگ مناطق می‌شود.

کد خبر 694885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.