علیخان نصراصفهانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه توسعه صنعت معدن صرفاً به معنای بازگشایی و استخراج از یک معدن جدید نیست، اظهار کرد: توسعه معدنکاری در یک منطقه باعث ایجاد مجموعهای از فعالیتهای صنعتی وابسته خواهد شد، به عنوان مثال فعالیت در معدنها نیاز به تأسیسات، تجهیزات اکتشافی و حفاری و نیروی انسانی زیادی دارد که تأمین این نیازها از شرکتها و بنگاههای اجرایی و خدماتی موجب بهکارگیری این مراکز و ایجاد شغل و درآمد میشود، به علاوه نقل و انتقال مواد اولیه استخراج شده از معدن و فرآوری آن نیز به نیروی انسانی جداگانهای نیاز دارد.
وی افزود: نقل و انتقال مواد اولیه استخراج شده، خردایش و دانهبندی، جدایش و فرآوری از مراحل تولید یک محصول است که همه موجب فرصتهای شغلی و مالی در یک منطقه میشود.
نصراصفهانی تاکید کرد: تأمین مواد اولیه مناسب برای کارخانههای یک منطقه، موجب توسعه صنایع میشود به عنوان مثال ایجاد معدن مس در یک منطقه و اکتشاف، استخراج، فرآوری و تولید شمش موجب توسعه تولید کابل مسی، ظروف و تجهیزات صنعتی در آن منطقه میشود.
نصراصفهانی گفت: به دنبال توسعه معدن دامنه وسیعی از صنایع دیگر نیز توسعه پیدا میکند؛ این به معنای جذب و تولید سرمایه همینطور چرخش نقدینگی در آن منطقه است که در ادامه موجب جذب و بهکارگیری نیروی انسانی بیشتر میشود.
وی خاطرنشان کرد: چرخش نقدینگی در یک منطقه به معنای حرکت خون در رگهای جامعه است که در ادامه موجب محرومیتزدایی میشود.
این دانشیار گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان تصریح کرد: باید در مناطق محروم به توسعه مراکز و کانونهای معدنی بپردازیم، چراکه این حرکت موجب اشتغالزایی و از بین رفتن بیکاری در جامعه میشود. جذب افراد و نیروهای متخصص به علاوه تزریق پول به عنوان حقوق مزایا و خدمات زمینه ایجاد رفاه و توسعه را ایجاد میکند.
وی با تاکید بر اینکه در کنار توجه به توسعه معدن باید به محیطزیست نیز توجه داشت، گفت: توسعه صنعت معدن در یک منطقه موجب جذب افراد متخصص و در پی آن کیفیتبخشی به خدمات شهری میشود و آن منطقه دیگر کمتر درگیر دغدغه اشتغال خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هیچ صنعتی نمیتواند به اندازه معدن در یک منطقه تغییر و تحول ایجاد کند، گفت: توسعه صنعت معدن به صورت غیرمستقیم موجب افزایش سطح فرهنگی مناطق میشود. طی مراحل زنجیره اکتشاف، استخراج، فرآوری و گسترش کارخانههای وابسته، توسعه معادن همراه با انتقال و جابهجایی متخصصان به منطقه معدنی است؛ حضور این افراد نخبه و متخصص در این مناطق موجب تغییر فرهنگ مناطق میشود.
نظر شما