به گزارش خبرنگار ایمنا، مصطفی زبردست امروز _سه شنبه هجدهم مهرماه_ در نشست با خبرنگاران از انجام اقدامات پیشگیرانه برای از پیشگیری از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان، رصد و پایش این بیماری در طیور صنعتی بومی و روستایی خبر داد و اظهار کرد: هر ساله به دنبال شروع فصل پاییز و فصل سرما کوچ پرندگان مهاجر و آبزی به داخل کشور اتفاق میافتد.
وی افزود: استان لرستان نزدیک به ۳۰ اکوسیستم شامل تالاب، دریاچه و صد هزار رودخانه دارد که محل گذراندن فصل سرمای پرندگان مهاجر و آبزی است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به اینکه ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سنوات گذشته به پرندگان آزاد، پرندگان در قفس و اهلی اختصاص داشت خاطرنشان کرد: با تغییراتی که در ساختار این ویروس اتفاق افتاده و بر اساس گزارشات ۲۲ کشور دنیا ویروس آنفولانزا قابلیت انتقال به پستانداران و گوشتخواران را پیدا کرده به همین خاطر و با توجه به اکوسیستمهایی که در داخل استان داریم پایش و مراقبت فعال از تالابها، رودخانه و اکو سیستمهای خاص که محل گذراندن فصل کوچ پرندگان است توسط دامپزشکی انجام میشود.
زبر دست تصریح کرد: در این راستا در تمام مراکز اعم از مرغ گوشتی، تخمگذار و مادر ناظران بهداشتی دامپزشکی را مستقر کردهایم و فرمتی مشخص در اختیار آنها قرار گرفته تا چنانچه تغییراتی از جمله مصرف آب، مصرف دام، و علائم بیماری در سطح گلهها مشاهده شد، اطلاعرسانی شود تا همکاران ما مراجعه و مباحث پیشگیری را انجام دهند.
وی تصریح کرد: حضور در مدارس، آموزش و اطلاعرسانی در خصوص مباحث مرتبط با بیماری فوق حاد پرندگان از دیگر اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی لرستان است که در دستور کار قرار گرفته است.
نظر شما