زمان و مکان تشییع پیکر آتیلا پسیانی اعلام شد + زندگینامه و علت فوت

پیکر آتیلا پسیانی، هنرمند سینما و تئاتر کشورمان که پس از یک دوره مبارزه با بیماری سرطان، چشم از جهان فروبست، صبح پنجشنبه ۲۰ مهر در پهنه رودکی مقابل تالار وحدت تشییع خواهد شد.

به گزارش ایمنا، مراسم وداع با زنده‌یاد آتیلا پسیانی، بازیگر و کارگردان تئاتر و سینمای ایران، صبح روز پنجشنبه ۲۰ مهر در پهنه رودکی مقابل تالار وحدت برگزار خواهد شد و پیکر او تا آرامگاه ابدی‌اش در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع می‌شود.

آتیلا پسیانی، پس از یک دوره مبارزه با بیماری سرطان، روز جمعه ۱۴ مهر، چشم از جهان فرو بست و مطابق با اخبار اعلام شده قرار است فردا، سه‌شنبه ۱۸ مهرماه پیکر وی به کشور بازگردد.

او متولد سال ۱۳۳۶ در تهران و فرزند «جمیله شیخی» و همسر «فاطمه نقوی» بازیگران سینما، تلویزیون و تئاتر بود که لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای زیبا اخذ کرد و با علاقه‌ای که به بازیگری داشت و تشویق‌های پدر و مادرش در سن نوجوانی پا به عرصه تئاتر گذاشت و در دوران دبیرستان در جلسات انجمن‌های ادبی و اجرای نمایش‌ها شرکت می‌کرد و بازی در تئاتر را از سال ۱۳۵۶ و حضور جلوی دوربین را از سال ۱۳۵۷ با فیلم کوتاه «سکوت و سلام»، همکاری «شاهرخ غیاثی» تجربه کرد و همینطور بازی در سینما را از سال ۱۳۶۰ با «عفریت»، همکاری «فرشید فلک نازی» شروع کرد و از آن زمان حضور فعال و پررنگی در عرصه تئاتر داشت و در جشنواره‌های مختلف و نمایش‌های آزاد زیادی اجرا کرد.

مروری بر آثار آتیلا پسیانی

آتیلا پسیانی در چندین دوره جشنواره تئاتر فجر از جمله جشنواره فجر سال ۱۳۷۰ نیز حضور داشته و در این دوره نمایش «واقعه خوانی جهاز جادو» نوشته محمد چرمشیر را کارگردانی کرد و در کنار آثاری نظیر «سایه ماه» به کارگردانی انوشیروان ارجمند، «مرگ یزدگرد» به نویسندگی بهرام بیضایی و کارگردانی گلاب آدینه و «دلدار» به نویسندگی و کارگردانی حسین نوری روی صحنه برد و «گنک خواب دیده- ۱۳۹۳»، «باغ آلبالو- ۱۳۹۴»، «عرق خورشید، اشک ماه- ۱۳۹۲»، «پرفسوربوبوس- ۱۳۸۹»، «کشتی شیطان- ۱۳۸۸»، «متابولیک- ۱۳۸۷»، «نجوای خاک- ۱۳۸۲»، «کالیگولا شاعر خشونت- ۱۳۸۲»، «بحرالغرایب- ۱۳۸۲»، «بازی در گالری- ۱۳۸۱»، «بسه دیگه خفه شو- ۱۳۸۱»، «قهوه قجری- ۱۳۷۹»، «در دل با سگ- ۱۳۷۹»، رستاخیز- ۱۳۷۸»، «تبار خون- ۱۳۷۷»، «برف سبز- ۱۳۷۷»، «اینم ازاین- ۱۳۷۶»، «آبی که مار می‌خورد، زهر می‌شود- ۱۳۷۵»، «بودن یا نبودن- ۱۳۷۳»، «فاطمه عنبر- ۱۳۷۳»، «آئورا- ۱۳۷۲»، «مجلس تقلید هفت خوان- ۱۳۶۹»، «ارکستر زنان آشویتس- ۱۳۶۸»، «چهار تک پرده- ۱۳۶۷»، «هفت خوان رستم- ۱۳۶۳» و تعدادی دیگر از جمله آثار نمایشی‌ای بوده که مرحوم پسیانی در آن‌ها به عنوان کارگردان و بازیگر حضور داشته است.

پسیانی به عنوان بازیگر در عرصه تصویر نیز جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده و نقش‌آفرینی‌هایی به یادماندنی از خود به جای گذاشت که از آن میان می‌توان به فیلم‌های سینمایی «مسافران» بهرام بیضایی، «روز شیطان» بهروز افخمی، «خاکستر سبز» ابراهیم حاتمی‌کیا، «کشتی آنجیلا» محمد بزرگ‌نیا، «هیوا» رسول ملاقلی‌پور، «پاداش سکوت» مازیار میری و مجموعه‌های تلویزیونی «محله بروبیا» و «محله بهداشت» داریوش مؤدبیان، «پرده‌نشین» بهروز شعیبی، «دیوار» سیروس مقدم، «گل‌های گرمسیری» محمدمهدی عسگرپور، «گمگشته» رامبد جوان و «راه بی‌پایان» همایون اسعدیان اشاره کرد و در عرصه تئاتر نیز نمایش «قهوه قجری» در سال ۱۳۹۸ در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر آخرین کارگردانی این هنرمند با سابقه تئاتر بود که به دلیل شیوع ویروس کرونا این اجرا نیمه‌کاره ماند.

آخرین حضور زنده‌یاد آتیلا پسیانی در سریال «بی‌گناه» مهران احمدی در شبکه نمایش خانگی بود؛ او دارای دو فرزند به نام‌های «ستاره» و «خسرو» است که هر دو راه پدر و مادرشان را ادامه دادند و در عرصه بازیگری تئاتر فعالیت می‌کنند.

علت فوت آتیلا پسیانی چه بود؟

مدتی قبل عباس یاری (رئیس شورای سیاست گذاری مجله فیلم امروز) با انتشار یادداشتی از بیماری سرطان آتیلا پسیانی خبر داد و و در بخشی از یادداشتش نوشت:

«…بعدها دیدارهای‌مان گاهی در زمان اجراهای او روی صحنه بود و زمانی که من تلاش کردم برای پادکست مادرش، زنده‌یاد جمیله شیخی چند کلامی حرف بزند که گفت درگیر کار تئاتر هستم و نمی‌رسم. چند باری هم با ستاره درتماس بودم تا به بهانهٔ بازی خوبش به نقش نقره در جیران با هم گفت‌وگو کنیم که گفت: «درگیر بیماری بابا هستم.»؛ افسوس که با تمامی عشق و انرژی‌ای که آتیلا برای کار دارد، او مدتی است میزبانِ مهمانِ ناخوانده‌ای به نام سرطان شده و دوره‌های مختلف و سرشار از درد شیمی درمانی و تغییر چهره را طی می‌کند. آتیلا البته برای فرار از این بحران کارش را بیشتر هم کرده تا کمی از درد این بیماری کمتر شود و روحیه‌اش تغییر کند. برایش آرزوی سلامتی و حال خوب دارم.».

او در ماه‌های اخیر برای درمان به فرانسه رفته بود، اما مراحل درمان جواب نداد و در سن ۶۶ سالگی درگذشت.

منبع: فارس

کد خبر 694349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۶
    0 1
    من برای آتیلا پسیانی آرزوی سلامتی را دارم انشالله که هر چت هستند حال دلشان خوب باشد ، روحشان شاد و یادشان گرامی باد😥🤧😭😪🥺😢😓😭💔💘🌹🤥😔😶
  • بهار مست IR ۰۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
    0 0
    دوست عزیز واقعا خودت فهمیدی چی گفتی هرجا هست آرزوی سلامتی‌ میکنی بعد میگی روحش شاد😳 عجب بابا......بهرحال روحش در آرامش😔