بانوان ایرانی از هانگژو نمره قبولی گرفتند

روند صعودی مدال‌آوری بانوان ورزشکار که طی چند دوره گذشته روندی صعودی گرفته بود، در هانگژو قوت گرفت و بانوان در رشته‌های مختلف عملکرد قابل توجهی داشتند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مسابقات آسیایی هانگژو پس از یک سال تأخیر به میزبانی کشور چین از یکم تا شانزدهم مهرماه سال جاری برگزار شد و کاروان ملی‌پوشان ایران در رشته‌های مختلف تحت عنوان کاروان شهید حججی پا به گردونه رقابت‌ها گذاشت. کاروان ایران با کسب ۱۳ مدال طلا، ۲۱ مدال نقره و ۲۰ مدال برنز و مجموع ۵۴ مدال در جایگاه هفتم جدول رقابت‌ها ایستاد، در صورتی که در دوره قبلی مسابقات آسیایی که در سال ۲۰۱۸ در جاکارتای اندونزی برگزار شد، کاروان ایران با کسب ۲۰ مدال طلا، ۲۰ مدال نقره و ۲۲ مدال برنز و مجموع ۶۲ مدال موفق شده بود در جایگاه ششم مسابقات به کار خود پایان دهد، در نتیجه در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی هانگژو، کاروان کشورمان با یک پله سقوط نسبت به دوره قبل هفتم شد. نکته قابل توجه آغاز و پایان کار کاروان ایران با مدال بانوان بود. اولین مدال را تیم رویینگ دونفره سنگین‌وزن زنان با ترکیب مهسا جاور و زینب نوروزی به رنگ نقره برای کاروان ایران کسب کردند و آخرین مدال را سارا بهمنیار به رنگ برنز در روز پایانی به دست آورد، در این دوره هیچ‌کدام از ورزشکاران زن نتوانستند مدال طلا کسب کنند و درخشش آن‌ها به کسب مدال نقره و برنز ختم شد.

بازی‌های آسیایی هانگژو| پایان کار کاروان ایران با 54 مدال + اسامی مدال‌آوران

مقایسه مدال‌های دختران ایران در جاکارتا و هانگژو

در این بین درخشش دختران ایرانی در کسب مدال‌های رنگارنگ را نباید نادیده گرفت، هرچند که در این دور از مسابقات آسیایی مدال طلایی توسط دختران ایران کسب نشد، اما کسب ۷ مدال نقره توسط مهسا جاور و زینب نوروزی در قایقرانی روئینگ، مهسا جاور، زنیب نوروزی، نازنین ملایی و فاطمه مجلل در قایقرانی روئینگ، زهرا کیانی در ووشوی تالو، الهه منصوریان در ووشوی ساندا، دنیا آقایی در کوراش، زهرا باقری در کوراش، ترانه احمدی در اسکیت و ۱۱ مدال برنز توسط مرجان سلحشوری در پومسه، مبینا نعمت‌زاده در تکواندو، فرانک پرتوآذر در دوچرخه‌سواری، ملیکا میرحسینی در تکواندو، شهربانو منصوریان در ووشو، تیم ملی تپانچه بادی میکس (هانیه رستمیان و امیر جوهری‌خو)، ملیکا امیدوند در کوراش، هدیه کاظمی در قایقرانی کایاک یک‌نفره ۵۰۰ متر، تیم ملی کبدی زنان، فاطمه سعادتی در کاراته و سارا بهمنیار در کاراته کسب شده است و به‌طور کلی سهم دختران ایرانی از سکوی مدالی ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو ۳۱ درصد است.

در دوره قبلی بازی‌های آسیایی جاکارتا ۲۰۱۸ تیم ملی کبدی زنان ایران تنها مدال طلای دختران را کسب کرده بود و مرجان سلحشوری در تکواندو، زهرا کیانی در ووشو، الهه منصوریان و شهربانو منصوریان در ووشو، مریم کرمی، مریم امیدی‌پارسا، مهسا جاور و نازنین رحمانی در روئینگ، نازنین ملائی در روئینگ، مریم امیدی‌پارسا و نازنین رحمانی در روئینگ، طراوت خاکسار در کاراته، رزیتا علیپور در کاراته و هدیه کاظمی در کانو و کایاک موفق به کسب مدال نقره شده بودند، همچنین مدال‌های برنز توسط مه‌لقا جام‌بزرگ در تیراندازی، مریم کرمی و پریسا احمدی در روئینگ، ناهید کیانی در تکواندو، حمیده عباسعلی در کاراته، پگاه زنگنه در کاراته و فرشته قربانی در کامپوند مختلط به نام ایران ضرب شده بود.

بازی‌های آسیایی| بانوی نقره ای کوراش: امروز نتیجه ۱۵ سال تلاشم را گرفتم

نخستین‌ها در وزنه برداری و کوراشِ

در نوزدهمین بازی‌های آسیایی در هانگژو برای نخستین مرتبه، سه دختر ایرانی در رشته وزنه‌برداری به مسابقات اعزام شدند که الهه رزاقی با قرار گرفتن در جایگاه نهم دسته ۷۶ کیلوگرم بهترین عملکرد را داشت و ریحانه کریمی اوت کرد، همچنین سیده‌الهام حسینی نیز به خاطر مصدومیت انصراف داد. در رشته کوراش اولین مدال تاریخ کوراشِ بانوان، توسط دنیا آقایی در بازی‌های آسیایی هانگژو به دست آمد.

نکته قابل توجه در هانگژو حاضر حمیده اسماعیل‌نژاد در مسابقات ۲۰۰ متر بود، این در حالی است که نام وی در فهرست دوندگان قرار داشت، اما در خط استارت قرار نگرفت. پیگیری‌ها از بهزادی، نایب‌رئیس فدراسیون دوومیدانی مشخص کرد که ماده تخصصی وی ۱۰۰ متر است، اما تمایل داشت شانس خود را در این ماده نیز امتحان کند، اما با توجه به اینکه اسماعیل‌نژاد شب گذشته در فینال ۱۰۰ متر دویده بود به دلیل نداشتن آمادگی لازم از حضور در این ماده انصراف داد.

تاریخ‌سازی بانوی اسکیت‌باز ایرانی در هانگژو +فیلم

شکست رکورد انفرادی جهان در رشته اسکیت توسط رومینا سالک

رومینا سالک، بازیکن اسکیت فری‌استایل کشورمان در دور مقدماتی با ثبت رکورد ۴.۲۵۴ صدم ثانیه توانست رکورد انفرادی جهان را بشکند، اما در نهایت با شکست برابر رقیب خود در رتبه چهارم قرار گرفت. ترانه احمدی نیز در این ماده به مدال نقره رسید.

رشد ۲.۵ درصدی حضور بانوان در هانگژو

مهین فرهادی‌زاد، نایب رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص مقایسه کم و کیف حضور بانوان در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی گفت: در بازی‌های آسیایی هانگژو ۲۱۳ مرد و ۷۶ زن و در مجموع ۲۸۹ ورزشکار داشتیم. در بازی‌های آسیایی جاکارتا ۳۷۸ ورزشکار شامل ۲۸۰ ورزشکار مرد و ۹۸ ورزشکار زن اعزام شدند. با این ترتیب شاهد هستیم که با توجه به کیفی شدن کاروان ایران، هم تعداد ورزشکاران مرد و هم تعداد ورزشکاران زن اعزامی به بازی‌های آسیایی هانگژو کاهش یافته است، اما در مقایسه با مردان، در تعداد بانوان اعزامی به هانگژو ۲.۵ درصد رشد داشته‌ایم.

بازی‌های آسیایی| پیروزی بانوان کبدی مقابل بنگلادش

تبدیل طلای تیم ملی بانوان کبدی در جاکارتا به برنز مشترک در هانگژو

تیم ملی کبدی بانوان کشورمان در مرحله نیمه‌نهایی به مصاف چین تایپه رفت، بعد از ثبت نتیجه ۱۸ بر ۱۰ به سود چین تایپه در پایان نیمه نخست، ملی‌پوشان کبدی ایران سعی در جبران امتیازات از دست رفته در نیمه دوم داشتند که این اتفاق رخ نداد و در نهایت ایران با نتیجه ۳۵ بر ۲۴ بازی را به حریف خود واگذار کرد. به این ترتیب تیم‌ملی کبدی بانوان ایران که در دوره قبل به مدال طلای بازی‌های آسیایی جاکارتا دست یافته بود، با کسب مدال برنز به کار خود در هانگژو پایان داد. تیم‌های چین تایپه و هند به فینال راه یافتند و ایران و نپال صاحب مدال برنز مشترک شدند.

بازی‌های آسیایی| پایان کار کاروان ایران با کسب رتبه هفتم

دختران مدال‌آوران در بازی‌های آسیایی هانگژو:

مدال نقره

۱- مهسا جاور- زینب نوروزی، قایقرانی روئینگ

۲- مهسا جاور- زنیب نوروزی - نازنین ملایی - فاطمه مجلل، قایقرانی روئینگ

۳- زهرا کیانی، ووشوی تالو

۴- الهه منصوریان، ووشوی ساندا

۵- دنیا آقایی، کوراش

۶- زهرا باقری، کوراش

۷- ترانه احمدی، اسکیت

مدال برنز

۱- مرجان سلحشوری، پومسه

۲- مبینا نعمت‌زاده، تکواندو

۳- فرانک پرتوآذر، دوچرخه‌سواری

۴- ملیکا میرحسینی، تکواندو

۵- شهربانو منصوریان، ووشو

۶- تیم ملی تپانچه بادی میکس (هانیه رستمیان و امیر جوهری‌خو)

۷- ملیکا امیدوند، کوراش

۸- هدیه کاظمی، قایقرانی کایاک یک‌نفره ۵۰۰ متر

۹- تیم ملی کبدی زنان

۱۰- فاطمه سعادتی، کاراته

۱۱- سارا بهمنیار، کاراته

جدول نهایی رتبه‌بندی کشورها در بازی‌های آسیایی هانگژو:

رده کشور طلا نقره برنز مجموع
۱ چین ۲۰۱ ۱۱۱ ۷۱ ۳۸۳
۲ ژاپن ۵۲ ۶۷ ۶۹ ۱۸۸
۳ کره جنوبی ۴۲ ۵۹ ۸۹ ۱۹۰
۴ هند ۲۸ ۳۸ ۴۱ ۱۰۷
۵ ازبکستان ۲۲ ۱۸ ۳۱ ۷۱
۶ چین‌تایپه ۱۹ ۲۰ ۲۸ ۶۷
۷ ایران ۱۳ ۲۱ ۲۰ ۵۴
۸ تایلند ۱۲ ۱۴ ۳۲ ۵۸
۱۰ بحرین ۱۲ ۳ ۵ ۲۰
کد خبر 694060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.