به گزارش خبرنگار ایمنا، حمید باقری امروز _یکشنبه شانزدهم مهرماه_ در نشست رسانهای که به مناسبت هفته پست در اداره کل پست اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: با ورود فناوری اطلاعات نیاز مردم تغییر پیدا کرد و متناسب با این موضوع ماهیت پاکت به سمت بسته و امانت تغییر پیدا کرد.
وی افزود: با توجه به این موضوع، در دو زمینه اداره پست اصفهان، فعالیت خودش را در دو زمینه آغاز کرد. مورد اول توسعه زیرساختها بود که باید به سرعت نسبت به آن اقدام میشد و دیگری هوشمندسازی فرایندها بود.
مدیرکل پست استان اصفهان ادامه داد: اولین اقدامی که در زمینه توسعه زیرساختها انجام شد، این بود که استان اصفهان بعد از پایتخت به دومین هاب پستی کشور تبدیل شد و وظیفه این هاب پستی این است که مبادله مرسولات را بین واحدهای پستی انجام دهد.
باقری تصریح کرد: پیش از این تمام مرسولات ابتدا به تهران فرستاده میشد و بعد از آنجا توزیع میشد. اما در حال حاضر در هاب پستی مرکز کشور یعنی در اصفهان این فرایند انجام میشود.
وی با بیان اینکه ۵۴ دستگاه کامیون پستی به صورت روزانه در این مرکز تخلیه و بارگیری انجام میدهندکه حدود ۲۰۶ تن وزن این مرسولات است.
مدیر کل پست استان اصفهان خاطرنشان کرد: تبدیل اصفهان به یک هاب پستی، این مزیت را برای استان به همراه داشت که مدت زمان سیر مرسوله به استانهای مقصد کاهش قابل توجهی پیدا کرد.
باقری با بیان اینکه دومین اقدامی که در بخش زیر ساختهای پستی انجام شد، توسعه حملونقل شهری و حملونقل بین شهری بود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه توزیع مرسولههای پستی تنها توسط نامهرسان و از طریق موتور سیکلت انجام میشد، امکان توزیع نامهها وبستهها در حجم و وزن زیاد امکانپذیر نبود.
مدیرکل پست استان اصفهان گفت: بنابراین ۴۰ دستگاه پراید وانت به توزیع مرسولههای پستی اضافه شد و این اقدام منجر به رشد ۳۰۰ درصدی توسعه مرسولههای پست در حملونقل شهری شد.
باقری افزود: همچنین در توسعه حملونقل بین شهری اداره پست استان اصفهان رشد ۱۰۰ درصدی را به ثبت رسانده است. علاوه بر این بخش خصوصی نیز اقداماتی را برای توسعه زیرساختهای پستی انجام داده است.
وی با بیان اینکه سومین اقدام مهم انجام شده در بخش پستی استان اصفهان، توسعه خطوط داخل استان بود، گفت: در حال حاضر ۱۳۷ خط پستی درون و بروناستانی وجود دارد که بخش زیادی از مرسولات درون استانی از طریق کامیون و کامیونت جا به جا میشود. به طوری که روزانه دو مرتبه ارسال مرسوله به دورترین نقاط استان اصفهان انجام میشود.
مدیرکل پست استان اصفهان گفت: از اصفهان به ۹ مرکز استان دیگر ارتباط مستقیم برقرار شده است و در مجموع میتوان گفت اصفهان با ۲۶ استان کشور ارتباط زمینی مستقیم و غیرمستقیم برای مبادلات پستی دارد.
باقری با بیان اینکه از سال ۱۳۹۸ تا به امروز برای ۲۰۰ نفر اشتغال در قالب نیروهای شرکتی در پست استان اصفهان به صورت مستقیم ایجاد شده است، گفت: این میزان اشتغال در راستای تغییر فرایندهای پستی انجام شده است.
رتبه دوم اصفهان در هوشمندسازی پست
وی با بیان اینکه اصفهان بعد از تهران دومین استان مجهز به سیستم سورتینگ در کشور بود، گفت: در گذشته با توزیع و دسته بندی مرسولات پستی به صورت دستی آسیب زیادی به این مرسولات وارد میشد یا اینکه زمان زیادی در این فرایند تلف میشد، اما با راهاندازی سیستم هوشمند مرتبسازی مرسولههای پستی در هر ساعت بیش از چهار هزار مرسوله تفکیک و تقسیمبندی میشود.
راهاندازی سامانه پاسخگویی تلفنی ۴۱۴۰
مدیرکل پست استان اصفهان با بیان اینکه برای اولین بار در کشور سامانه ۴۱۴۰ برای پاسخگویی به نیاز و سوالات مردم در استان اصفهان راهاندازی شده است، گفت: این سامانه پاسخگویی پستی در ساعات اداری به مردم خدمترسانی میکند.
نصب بیش از ۲۸۵ هزار پلاک هوشمند در اصفهان
باقری ادامه داد: آخرین اقدام در زمینه هوشمندسازی ساخت و نصب پلاک پستی هوشمند در سطح استان بوده و تا امروز بیش از ۲۸۵ هزار پلاک هوشمند در استان اصفهان نصب شده است.
وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار در کشور پلاک هوشمند در روستاهای استان اصفهان نیز نصب شده است و در تلاش هستیم تا پایان ۱۴۰۳ تمام اماکن شهر اصفهان به پلاک هوشمند پستی مجهز شوند.
وضعیت پست استان اصفهان در ششماهه نخست سال
مدیرکل پست استان اصفهان تاکید کرد: پست استان اصفهان با ۸۳۲ واحد پستی سهم ۷.۷ از واحدهای پستی کشور را به خود اختصاص داده که بر این اساس اصفهان در بین استانهای شاخص در امر ارتباطات در سطح کشور قرار گرفته است.
به ازای هر ۶ هزار اصفهانی یک واحد پستی
وی با بیان اینکه به ازای هر ۶۱۵۵ اصفهانی یک واحد پست وجود دارد، گفت: علاوه بر این به ازای هر ۱۲۹ کیلومتر یک واحد پستی در استان اصفهان وجود دارد. این در حالی است که در کل کشور و بهطور میانگین به ازای حدود ۷ هزار نفر یک واحد پستی وجود دارد.
رشد ۱۴ درصدی ترافیک مرسولههای پستی
مدیرکل پست استان اصفهان گفت: به صورت روزانه ۴۷ هزار مرسوله به اصفهان وارد و ۴۴ هزار مرسوله نیز از استان خارج میشود که در مجموع شش ماه اخیر، حدود ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار مرسوله به استان وارد شده است. همچنین نزدیک به ۸ میلیون و ۱۴۸ هزار مرسوله از استان خارج شده است.
باقری تصریح کرد: در واقع میتوان گفت نسبت به مشابه سال قبل رشد ۱۴ درصدی ترافیک مرسولههای پستی را در استان اصفهان داشتهایم.
نظر شما