به گزارش خبرنگار ایمنا، زمانی که اصطلاح سالمند را میشنویم ناخودآگاه ذهنمان به سمت پدر و مادرهای پیری رهسپار میشود که سالهای زیادی زندگی خود را وقف پرورش فرزندان کردهاند، رنگ سپید موها و پوست چروک افتاده آنها هرکدام حکایتی از غصههای نشسته بر جانشان دارد. شنیدن نام خانه سالمندان روح این پدران و مادران را مچاله میکند، نام سرا و خانه سالمند تداعیکننده بیمهری، ناسپاسی، جفا و نامهربانی است.
نوع رفتار در هر جامعهای بسته به سطح فرهنگ در آن جامعه متفاوت است و بدونشک نگهداری از پدران و مادران پیر این گنجینههای ارزشمند نیز در هر جامعه به نحوی انجام میشود، در جوامع سنتی بیشتر برای افراد مسن احترام قائل هستند، در حالی که در جوامع با سبک زندگی مدرن، سطح توجه به افراد مسن کمتر است.
پیوندهای عاطفی در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل بافت عشیرهای، از فضای خانواده مستحکم است و تا گسترهای فراتر از فامیل و طایفه را در بر میگیرد، بیشتر ساکنان این استان تلاش در حفظ این پیوندها دارند و حرف ریشسفیدان همچنان خریدار دارد تا جایی که گاه موضوعاتی همچون قتل نیز به حرمت موی سپید این گرانمایهها حل و فصل میشود.
صدور ۲۰۰ کارت منزلت برای سالمندان تحت پوشش کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد
به گفته قباد مبشری، مدیرکل کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد نزدیک به ۲۴ هزار خانواده با جمعیت بیش از ۱۱۵ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد استان هستند که از این تعداد ۳۲ هزار و ۲۵۱ سالمند بالای ۶۰ سال دارند.
وی میافزاید: از افراد سالمند تحت پوشش کمیته امداد در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۱۰ هزار زن و ۱۳ هزار و ۷۰۰ مرد سرپرستی خانواده را بر عهده دارند.
مدیرکل کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد از صدور ۲۰۰ عدد کارت منزلت برای سالمندان تحت پوشش کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد خبر میدهد و اضافه میکند: کمیته امداد به افراد سالمند تخت پوشش خدمات درمانی، مستمری و کالای خانگی مورد نیاز و برای افراد تحت تکفل آنها، کمک هزینههای آموزشی، فرهنگی و اشتغالزایی فراهم میکند.
مطابق آمار اداره بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد سه سرای شبانهروزی سالمندان در استان فعال و تعداد سالمندان حاضر در این سراها ۸۶ نفر است.
سرای سالمندان تنها در دو شهرستان بویراحمد و کهگیلویه وجود دارد
کریم رهیده، معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد، میگوید: از سالمندان حاضر در سراهای کهگیلویه و بویراحمد، ۶۷ نفر بومی استان و ۲۳ نفر از آنها بدون فرزند هستند.
وی با بیان اینکه در مرکز نگهداری سالمند شهر دهدشت با ظرفیت ۶۰ نفر ۱۲ سالمند نگهداری میشود، ادامه میدهد: در مراکز نگهداری سالمند مرد و زن در یاسوج با ظرفیت ۱۱۰ نفر، ۲۰ نفر مرد و ۵۴ نفر زن نگهداری میشوند.
با توجه به آمارهای اداره کل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد در مورد سراهای سالمندان پی میبریم که از ۹ شهرستان این استان، تنها در دو شهرستان بویراحمد و کهگیلویه سرای سالمندان وجود دارد و در این سراها با ظرفیت ۱۷۰ نفری تنها ۸۶ سالمند نگهداری میشوند.
از ۸۶ سالمند حاضر در سه سرای سالمندان در کهگیلویه و بویراحمد، ۲۳ نفر بدون فرزند و ۱۸ نفر غیربومی استان هستند، با این وجود میتوان گفت در استان کهگیلویه و بویراحمد همچنان روابط عاطفی محکمی میان خانوادهها حاکم است و احترام پدر و مادر و پیران این دیار همچون گذشته حفظ میشود.
نظر شما