نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت/ مهجوریت مادران شهدا در المان‌های شهری

جمعی از دختران و همسران شهدای دفاع مقدس در سومین نشست تخصصی شورای مشورتی بانوان شهردار اصفهان در دیدار صمیمی با قاسم‌زاده به بیان پیشنهادات خود در زمینه نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت پرداختند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، جمعی از مادران و همسران شهدای دفاع مقدس، امروز _ چهارشنبه دوازدهم مهرماه _ ذیل سومین نشست تخصصی شورای مشورتی بانوان شهردار اصفهان با موضوع «نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت» با علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان دیدار و گفتگو کردند.

مریم آقایی، مشاور امور بانوان شهردار اصفهان در ابتدای این نشست با تشریح اقدامات شور ای مشورتی بانوان در قالب نشست‌های تخصصی گفت: نخستین نشست تخصصی با نخبگان فرهنگی جامعه زنان و بانوان و دومین نشست با بانوان اندیشمند انجام گرفت.

وی عنوان کرد: یکی از تأکیدات و برنامه‌ریزی‌هایی که شهردار اصفهان و اعضای شورای اسلامی شهر به همت شورای مشورتی بانوان شهردار داشتند، برگزار نشست‌های تخصصی با جامعه زنان و بانوان در هر قشر و زمینه‌ای است.

نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت/ مهجوریت مادران شهدا در المان‌های شهری

عضو شورای مشورتی بانوان شهردار اصفهان گفت: دفاع مقدس بهانه‌ای برای برگزاری چنین نشست صمیمی با دختران و همسران شهدای دفاع مقدس است که به دلیل فشردگی برنامه‌ها، برگزاری این جلسه به تعویق افتاد.

وی تاکید کرد: موضوع این جلسه «نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت» از نگاه بانوان فعال و جامعه ایثارگران و همسران شهدا است.

در ادامه تنی چند از همسران و فرزندان شهدای دفاع مقدس به بیان نکات و پیشنهادات خود در زمینه نقش مدیریت شهری پرداختند.

نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت/ مهجوریت مادران شهدا در المان‌های شهری

عاطفه نوری فرزند جانباز دوران دفاع مقدس و عضو بنیاد نخبگان بنیاد شهید: فناوری‌های نوین و جهاد مقاومتی دو محور اصلی پیشروی کشور ایران است و یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت در دهه حاضر فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی بوده که به مثابه تیغی دو لبه است که اگر آن را در جامعه به کار بگیریم کمک‌کننده و اگر سستی کنیم طوفانی است که ما را در مقابل دشمنان آسیب‌پذیر می‌سازند.

از جمله مصادیق هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین در عرصه مدیریت شهری شامل برنامه‌ریزی و استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و ساختمان‌سازی‌های جدید و انبوه در جهت مقاوم سازی و مدیریت مصرف آب که این کار با استفاده از تجزیه و تحلیل داده‌های آماری ساختمان‌ها و معابر و میزان مصرف آب و قابل بررسی است که خروجی این هوش مصنوعی و تحلیل آماری کمک به فرآیند مدیریت این موضوع است.

استفاده از دوربین‌های شهری و پایگاه اطلاعاتی داده‌های دوربین‌های شهری برای ساخت نرم‌افزاری‌های مدیریت شهری مانند نرم‌افزارهای حمل و نقل عمومی و …تعیین مکان‌های مناسب برای ایجاد خدمات شهری و استفاده از هوش مصنوعی در صنعت گردشگری و توسعه و برجسته‌سازی جذابیت‌های شهری در اصفهان است.

آموزش زنان به صورت برخط توسط برنامه‌ها و کارگروه‌های آموزشی جهت تربیت و تعلیم فرزندان و آسیب‌های ناشی از فضای مجازی و جایگزین کردن آن با آموزش‌های مفید، آموزش‌های لازم در قالب سرگرمی علمی و مسابقات برای دانش‌آموزان جهت پویاسازی و ایجاد فرهنگ جهاد و خودکفایی می‌تواند به صورت پله‌کانی دنبال‌کنندگان فضای حقیقی مناسب را افزایش دهد.

اصفهان شهری با فرهنگ و با اصالت بوده، بانوان آن در تارک آسمان کشور می‌درخشند و تعاریف بانوان اصفهان را باید از بیرون استان شنید، آنچه که مشخص است در اصفهان نشان و نمادی از بانوان قهرمان‌پرور و شهیدپرور نمی‌ بینیم.

درا ین زمینه‌ها آمادگی همکاری در بخش‌های علمی و تحقیقاتی در جهت تجزیه و تحلیل‌های آماری، برنامه‌ریزی‌های فرهنگ‌سازی علم و فناوری، بخش‌های آموزشی بانوان در جهت آگاه سازی آنها را داشته‌ایم.

همچنین به عنوان عضوی از خانواده‌های ایثارگر برای برگزاری همایش‌های علمی تحقیقاتی خصوصاً مبحث مهم هوش مصنوعی در حوزه فرهنگسراها و حوزه آموزشی نوجوانان و جوانان اعلام آمادگی کامل می‌کنیم.

نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت/ مهجوریت مادران شهدا در المان‌های شهری

زهرا خادمی - فرزند شهید فعال اجتماعی و دندانپزشک: اولویت اول کشور بحث جمعیت و جهاد در عرصه فرزندآوری است باید در این عرصه فعالیت مدون از سوی مدیریت شهری در حد نقش و سهم خود انجام گیرد، نیاز است برای دوره‌های مختلف تربیتی آموزش‌های تخصصی ببینند.

ایجاد فضاهای شاد شهری، پارک‌های مخصوص مادر و فرزند با توجه به نگرانی‌های خاص مادران برای سلامت روانی خانواده‌ها از جمله پیشنهادات است.

بهره‌مندی از ایده‌های نو و خلاقانه و مبتکرانه در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برای نسل نوجوان مؤثر است.

نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت/ مهجوریت مادران شهدا در المان‌های شهری

زینب نجاری همسر شهید حسن معتمدی: مدیریت شهری در نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت نقش مؤثری در عرصه شهری دارد، قطعاً این فرهنگ در بستر معنویت محقق می‌شود و بدون در نظر گرفتن ایمان و تقوا راه به جایی نمی‌برد.

مدیریت شهری باید نسبت به فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن پیام شهدا که تسلیم نشدن در برابر زورگویان و ظالمان بود، اقدام جدی بورزد، همچنین مدیریت شهری نباید ارزش‌های دینی و مذهبی را نادیده گرفته به بهانه کسب درآمد بیشتر، حق و حقوق خانواده‌ها را زیر سوال برد.

مدیریت شهری باید به اماکن مختلف شهری توجه و از تبدیل شدن آنها به محل لا ابالی‌گری ممانعت کند، پیشنهاد می‌شود به صورت مستمر با خانواده شهدا نشست و از مشکلات آنها مطلع شوید، انتظار داشته خط مشی فرهنگ شهدا که جامعه امروز به آن نیاز دارند به انواع مختلف تسری پیدا کند.

اشرف سیف‌الدینی همسر جانباز قطع نخاع: اصفهان شهری با فرهنگ و با اصالت بوده، بانوان آن در تارک آسمان کشور می‌درخشند و تعاریف بانوان اصفهان را باید از بیرون استان شنید، آنچه که مشخص است در اصفهان نشان و نمادی از بانوان قهرمان‌پرور و شهیدپرور نمی‌ بینیم.

اگر امروز تفکر شهید سلیمانی به یک مکتب تبدیل شده است به دلیل پیگیری مشکلات خانواده‌های شهدا در عرصه‌ها و زمینه‌های مختلف بود، حاج قاسم سلیمانی نگران و دغدغه‌مند حال خا نواده‌های شهدا بود و باید این درس را از مکتب آن شهید آموخت.

شایسته است اصفهان در این زمینه فرهنگ‌ساز شود.

بهره‌بندی از مشاوران بانو در عرصه‌های علمی، تلاش برای تأمین امنیت و آرامش خانواده شهدا خاصه جانبازان اعصاب و روان و برگزاری نشست‌های فصلی و ماهانه با موضوعات ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از دیگر پیشنهادات است.

نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت/ مهجوریت مادران شهدا در المان‌های شهری

عاطفه محمدی فرزند شهید و عضو جامعه زینب: بحث بلاتکلیفی موزه دفاع مقدس پس از گذشت قریب به دو دهه زمان باعث تأسف است، شایسته بوده که شهر شهیدان اصفهان نسبت به تعیین تکلیف موزه دفاع مقدس اقدام بورزد و شهرداری اصفهان در این زمینه کمک لازم را انجام دهد.

داشتن کتابخانه تخصصی با موضوع فرهنگ ایثار و شهادت، برگزار مسابقات کتابخوانی با موضوعات فرهنگ ایثار و شهادت، استفاده بهینه از تبلیغات شهری و همچنین در اختیار گرفتن ابزارهای تبلیغاتی در مترو و اتوبوس برای ترویج وصایای شهدا و در معرض دید عموم قرار گرفتن آن‌ها از جمله پیشنهادات است.

فضاهای فرهنگی و مذهبی شهر علی‌رغم آنکه متولی زیادی دارد ولی نمی‌توان منکر نقش شهرداری در آن شد، فضای پارک‌ها با ناهنجاری‌هایی عجین شده و خانواده‌های مذهبی و شهدا عملاً از آنها به دلیل این ناهنجاری‌ها استفاده نمی‌کنند، وجود معضلاتی چون سگ‌گردانی در محیط‌های باز شهری و دیگر آسیب‌ها باید با برنامه‌های فرهنگی خلاقانه مدیریت شهری ساماندهی شود.

نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت/ مهجوریت مادران شهدا در المان‌های شهری

طاهره کاظمی رزمنده ۸ سال دفاع مقدس: آنچه که امروز در مدیریت شهرداری به چشم می‌خورد این است که عامل پیشرفت در امور وجود وحدت رویه در همه ارکان مدیریت شهری و مدیران مناطق پانزده‌گانه شهری است، هرگونه اختلاف و سلیقه‌گرایی باعث پس‌رفت در امور می‌شود.

نقش مدیریت شهری در ایجاد فرهنگ جهاد و مقاومت/ مهجوریت مادران شهدا در المان‌های شهری

اعظم رمضانی فرزند جانباز ۷۰ درصد و کارشناس مسئول فرهنگی دانشگاه اصفهان: باید توجه داشت بخش اعظمی از جوانان در قالب دانشجویان دانشگاه‌های بزرگ چون دانشگاه اصفهان بوده، توجه فرهنگی به این قشر و تاکید بر برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی حائز اهمیت است.

استفاده از نورپردازی‌های زیبا در آسمان شهر یا روی کوه صفه، بهره‌مندی از تمثال شهدا به نحو خلاقانه در فضاهای شهری، حمایت از شاعران و خوانندگان مذهبی و انقلابی که در توصیف شهدا و ایثارگری‌ها تلاش داشته، تهیه کلیپ‌های مذهبی از وصایای شهدا و توصیه‌های اخلاقی آنها و پخش آنها در اماکنی که شهروندان در انتظار دریافت خدمات همچون ایستگاه‌های اتوبوس و مترو هستند.

برقراری تفاهم‌نامه‌های فرهنگی میان دانشگاه‌ها و شهرداری یکی از ضروریات است، ترویج و تقویت گروه‌های سرود نوجوانان با مفاهیم ایثار و شهادت و همچنین بازدید و سرکشی از همه خانواده‌های شهدا و شناسایی خانواده‌های شهدا در سطح محلات از جمله پیشنهادات است.

گزارش از: سید امیر حسین ابطحی

کد خبر 693004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.