به گزارش خبرنگار ایمنا، یکصدوبیستونهمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز امروز _یکشنبه نهم مهرماه_ با حضور نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شهر شیراز، فرماندار شهرستان شیراز، شهردار شیراز و جانشین سپاه فجر استان و مسئول قرارگاه محرومیتزدایی احمد بن موسی (ع) سند جامع محرومیتزدایی کلانشهر شیراز رونمایی شد.
آیتالله لطفاله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز اظهار کرد: با توجه به شناخت مسئله محرومیت در شهر شیراز و تلاشی که انجام شده است، حل مسئله در این حوزه میتواند مدلهای مختلف داشته باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه نیازهای انسان بر اساس پنج سطح از سلسله مراتب نیازهای انسان در هرم مازلو تعیین شده است، این موضوع جا دارد که بدانیم محرومیت مردم در کدام سطح قرار دارد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ادامه داد: همیشه و در هر جا که کار بر زمین ماندهای وجود دارد به همت بسیج و سپاه، ساماندهی کار در دستور کار قرار میگیرد تا رضایت مردم را شاهد باشیم، باید تلاش شود تا مدلهای حل مسئله از قرآن کریم بر گرفته شود.
وی خطاب به شهردار شیراز گفت: نیروهای شهرداری اگر نگاهشان در این حوزه تغییر نکند، مسائل باقی میماند.
دژکام ادامه داد: اینکه میگوئیم شیراز یک جهان شهر است، این موضوع تحقق یافته و در این خصوص این شهر به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) باید مدل حل مسئله خود را تدوین کند.
وی تصریح کرد: در قرارگاه محرومیتزدایی حضرت احمد بن موسی (ع) بیشترین حجم کار اجرایی بر دوش این قرارگاه است و اگر یک مدل به درستی تنظیم نشود عقب خواهیم ماند، اقدامات عمرانی و زیر ساختی باید برای در مقدمه آن یک پیوست و کار فرهنگی تدوین شود.
یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای رفع محرومیتزدایی کلانشهر شیراز
در این مراسم همچنین مجید علیپور جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه محرومیتزدایی احمد بن موسی (ع) اظهار کرد: در شهر شیراز محرومیتزدایی به یک فرهنگ تبدیل شده است و شورای اسلامی شهر شیراز و شهرداری به عنوان دو مجموعه اجرایی در مقایسه با سایر دستگاههای متولی در این حوزه پیش رو بودند.
وی افزود: قرارگاه محرومیتزدایی از سال ۹۵ فعالیت خود را آغاز کرد که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص رسیدگی به مناطق محروم و حاشیهنشین کلانشهرها فعالیت خود را آغاز کرد و در این خصوص در کلان شهر شیراز ۳۰ محله به جهت محرومیتزدایی از آنها در دستور کار قرار گرفت.
جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه محرومیتزدایی احمد بن موسی (ع) به تشریح گزارش اقدامات صورت گرفته در راستای مأموریتهای ابلاغی قرارگاه پرداخت و تصریح کرد: در حوزه عمرانی مشارکت در احداث، تکمیل و مرمت یک هزار و ۷۱۶ پروژه در محلات حاشیهای و کمتر برخوردار شهر شیراز با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان در یک قرارداد با قرارگاه مرکزی محرومیتزدایی سپاه انجام شده است.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال احداث، تجهیز و راهاندازی ۱۲۸ کارگاه تولیدی انجام شد که اشتغالزایی ۸۰۰ نفر را به دنبال داشت.
علیپور میزان اعتبار هزینه شده در کارگاههای تولیدی را با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
بهسازی و آسفالت معابر روستایی در سال جاری با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان از دیگر موضوعاتی بود که جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه محرومیت زدایی احمد بن موسی (ع) به آن اشاره کرد.
وی اضافه کرد: اجرای برنامههای مشترک فرهنگی در شهر شیراز، اجرای نمایشگاه اربعین، برگزاری یادوارههای آبروی محله و راهاندازی اردوگاه بازآفرینی معتادین متجاهر که در فاز اول ۲۷۰ معتاد جمعآوری شد از دیگر اقدامات قرارگاه محرومیتزدایی حضرت احمد بن موسی (ع) است.
علیپور خاطرنشان کرد: مجموع برآورد ارزش ریالی خدمات قرارگاه در حوزه محرومیت زدایی در سال جاری در حوزه فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و غیر عمرانی کلانشهر شیراز بیش از یک هزار میلیارد تومان است.
پیگیری لازم تا دستیابی به حصول نتیجه در دستور کار باشد
لطفاله شیبانی فرماندار شیراز در آئین رونمایی از سند جامع محرومیتزدایی اظهار کرد: شورای اسلامی و شهرداری شیراز در خصوص محرومیتزدایی قدمهای مؤثر و بدیعی برداشته شده است و انتظار میرود طی دو سال آینده و بر اساس افقهای پیش رو چهره محرومیت از تمامی محلات برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه نیروهای سپاه در مسیر اجرای برنامهها منشأ اثر خواهد بود، افزود: امید است با توجه به انعقاد تفاهمنامه محرومیتزدایی بین شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز و ادارات مختلف، پیگیریهای لازم انجام شود تا به حصول نتیجه مطلوب دست یابیم.
فرماندار شیراز در این آئین با اشاره به مشکل تأمین فضا برای دانشآموزان شهر شیراز، اضافه کرد: ضرورت دارد در راستای محرومیتزدایی از ظرفیت قرارگاه و همکاری دستگاههای مرتبط برای این موضوع نیز، راهکار مناسب ارائه شود.
ضرورت ورود سایر دستگاههای اجرایی به حوزه محرومیتزدایی
در این آئین همچنین محمدحسن اسدی شهردار شیراز با اشاره به سفر قریبالوقوع رئیس جمهور به شیراز اظهار کرد: در سفر استانی رئیس جمهور به شیراز حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه شهرداری شیراز کلنگ زنی و افتتاح میشود.
وی با اشاره به برخی فعالیتهای شهرداری در حوزه محرومیت زدایی، افزود: کار محرومیت زدایی کاری فرح بخش است و همه کارها در این حوزه صرفاً در دست شهرداری نیست و برخی موارد همچون احداث مدرسه، خانه بهداشت و سایر موارد دیگر دستگاههای اجرایی باید ورود کنند.
شهردار شیراز تاکید کرد: در سال جاری سه درصد بودجه عمرانی به حوزه محرومیت زدایی اختصاص یافته است.
وی با اشاره به افزوده شدن فرمانداری به تفاهمنامه سه جانبه سال گذشته شورا، شهرداری و سپاه در خصوص محرومیتزدایی و رونمایی از سند جامع محرومیتزدایی به منظور تسریع در اجرای پروژهها گفت: در سال گذشته تعدادی پروژه محرومیتزدایی تعریف و کار اجرایی آنها آغاز شد که در فاز نخست ۲۵۰ میلیارد تومان از پروژههای محرومیتزدایی افتتاح شد.
اسدی ادامه داد: در سال جاری ۷۰ پروژه محرومیتزدایی با ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تعریف شد که ساماندهی، بازسازی و نوسازی ۵۰۰ واحد مسکونی محرومین با همکاری قرار گاه محرومیت زدایی حضرت احمد بن موسی (ع) که به شهرداری واگذار و در دست اجرا است، از مهمترین پروژه اجرایی است.
در این مراسم همچنین سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، اظهار کرد: با توجه به رویکرد شورای ششم در خصوص محرومیتزدایی و ایجاد یک کمیسیون به این نام در سال اول شروع به کار شورا، شناسایی، مطالعه و برنامهریزی برای پروژههای این حوزه صورت گرفت که در سال ۱۴۰۱ کلنگزنی بسیاری از پروژههای محرومیتزدایی در سطح مناطق یازدهگانه شهرداری انجام شد.
در پایان این مراسم همچنین هاشم جمالی جانشین فرماندهی سپاه فجر استان فارس در این خصوص اظهار کرد: هزار میلیارد تومان برای رفع محرومیتزدایی از کلان شهر شیراز هزینه شده است.
نظر شما