۱۲۰۰ هکتار اراضی دیم پایاب سورال به آبی تبدیل می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان گفت: یک هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی دیم پایاب سد سورال دهگلان به آبی تبدیل می‌شود.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کردستان، آرش آریانژاد امروز _جمعه هفتم مهرماه_ در جلسه تکمیل شبکه فرعی سد سورال دهگلان که با حضور معاون مهندسی حوضه آبریز سفیدرود در شرکت مدیریت منابع آب ایران، جمعی از معاونان و مدیران شرکت آب منطقه‌ای کردستان، نمایندگان جهاد کشاورزی و اعضای شرکت تعاونی تولید آب بران برگزار شد، اظهار کرد: سد سورال از لحاظ جهت توسعه اقتصادی و کشاورزی دهگلان، ظرفیت خوبی است که این شرکت در سنوات اخیر تمام همت خود را بکار بسته تا اراضی پایاب این سد به آبی تبدیل شوند.

وی افزود: از آنجا که بیشترین برداشت‌ها از منابع آب زیرزمینی در دشت‌های قروه و دهگلان صورت می‌گیرد، در این حوضه با افت شدید آب مواجه هستیم که انتقال آب سد ژاوه به سورال و استفاده آب‌های سطحی کمک قابل توجهی به حفاظت از منابع آب زیرزمینی این منطقه خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان خاطرنشان کرد: بیشترین بارش‌ها و نزولات جوی در غرب استان و تمرکز کشاورزی در شرق استان است و همین امر باعث برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی در دشت‌های شرقی شده، این در حالی است که جبران افت منابع آب زیرزمینی تقریباً نزدیک به محال است.

وی اضافه کرد: توسعه و بهبود یک‌هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی محدوده شبکه آبیاری سد سورال، اعمال الگوی کشت بهینه، افزایش تولیدات کشاورزی و ایجاد فرصت شغلی ناشی از دامپروری و صنایع تبدیلی و بسته‌بندی از جمله اهداف اجرای این طرح است.

آریانژاد تصریح کرد: نقش مشارکت کشاورزان عضو تعاونی آب‌بران در بهبود مدیریت منابع آب کشاورزی قابل توجه است چرا که امروزه در این استان توجه به مشارکت فعال اقشار مختلف جامعه در همه بخش‌های توسعه از جمله توسعه کشاورزی، و سایر فعالیت‌های وابسته به آن از ضرورت‌های پیش رو در دستیابی به اهداف و مبانی توسعه پایدار محسوب می‌شود، به گونه‌ای که امروز دیگر نقش حساس و مؤثر گروه‌های محلی و ذینفعان در کسب موفقیت برای برنامه‌های مدیریت و توسعه‌ی شبکه آبیاری محرز شده است.

وی افزود: کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری‌های ویژه بر روی ظرفیت‌سازی و کمک به ایجاد زیرساخت‌های اجتماعی در سیستم آبیاری کرده‌اند که یکی از مهمترین دستاوردها در این زمینه تشکیل تعاونی آب بران است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با بیان اینکه عملیات اجرایی سد سورال از سال ۸۴ آغاز شده است، گفت: عرض سد سورال در پایین‌دست ۱۷۰ متر، ارتفاع از پی ۴۵ متر، طول تاج ۲۴۰ متر، طول سرریز نیز ۲۱۶ متر و خط انتقال آب سد سورال دهگلان از محل سد تا ابتدای اراضی ۲۱ کیلومتر است.

در ادامه جلسه موارد مربوط به نواقص شبکه اصلی پایاب سد سورال به همراه برآورد ریالی آن مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد، سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در اسرع وقت نسبت به تکمیل شبکه فرعی سورال تا سطح یک هزار و ۲۰۰ هکتار اقدام کند.

به گزارش ایمنا، سد مخزنی سورال در سه کیلومتری جنوب غربی روستای سورال از توابع شهرستان دهگلان قرار دارد.

کد خبر 691439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.