ابراهیم بابایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: حرارت ناشی از تولید آتش در فضاهای محصور مضر و کشنده است و در ۸۵ درصد حوادث دمای محل آتشسوزی از ۶۰۰ درجه نیز بالاتر است و ماندن در آن فضا با تجهیزات حفاظتی کار آسانی نیست.
وی افزود: برای آنکه آتشنشانان در حوادث شهری موفق عمل کنند، باید دستگاه تنفسی و تجهیزات انفرادی را با خود داشته باشند که وزن هرکدام از آنها به ۳۰ کیلوگرم میرسد و نشاندهنده سختی کار مأموران آتشنشانی در مأموریتها است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با بیان اینکه بسیاری از آتشنشانان در عملیاتها دچار مشکلات تنفسی حاد میشوند، خاطرنشان کرد: دود ناشی از آتشسوزی در حوادث مانع دید آتشنشانان میشود و استنشاق گازهای سمی در محیط با وجود مجهز بودن به دستگاههای تنفسی، مشکلاتی را برای آتشنشانان ایجاد میکند.
بابایی تحمل شرایط دشوار در حوادث را از ویژگیهای آتشنشانان دانست و ادامه داد: در فضاهای محصور آتشسوزی، فشار نسبی گازها که بعضی از آنها همچون مونوکسیدکربن ناتوانکنندگی و کشندگی پایین دارند، افزایش و در کارکردهای طبیعی بدن اختلال ایجاد میکند.
اثرات ناشی از حوادث بر مکانیسم طبیعی بدن در درازمدت بروز و ظهور پیدا میکند
وی با اشاره به اینکه اثرات ناشی از حوادث بر مکانیسم طبیعی بدن در درازمدت بروز و ظهور پیدا میکند، ادامه داد: مسائل روانی ناشی از این شغل نیز از مهمترین مواردی است که آتشنشانان با آن مواجه هستند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با بیان اینکه روزانه ۶۰ آتشنشان در شیفت کاری بهسر میبرند، تصریح کرد: آتشنشانان با شنیدن هر صدای بیسیم و زنگ فراخوان باید خود را آماده مواجهه با حادثه کنند.
بابایی با تاکید بر اینکه آتشنشانان متولی همه عملیات نجات در شهرها هستند، اضافه کرد: هر اتفاقی که در شهر بیفتد از سقوط در چاه، بعضی تصادفات و جراحتهای مختلف تا انواع حوادث آتشسوزی و نشت آمونیاک طبق ماده ۵۵ بر عهده آتشنشانی است و همکاران ما وظیفه دارند خطرات آن را به جان بخرند.
وی تعداد آتشنشانان شهر کرمان را ۲۰۱ نفر اعلام کرد و با اشاره به اینکه تعداد آتشنشانان زن در کرمان چهار نفر است، گفت: کارکنان اداری سازمان نیز همچون آتشنشانانی که به عملیات میروند، آموزشهای لازم و تخصصی را دیدهاند و در صورت لزوم و با توجه به شرایط بحرانی به عملیات اعزام میشوند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با بیان اینکه آتشنشانی همواره به سمت علمی شدن و تخصصی شدن پیش میرود، تاکید کرد: درصد قابل توجهی از همکاران ما تحصیلات دانشگاهی مرتبط دارند.
انجام بیش از ۴ هزار مأموریت شهری توسط آتشنشانان کرمانی
بابایی میانگین تعداد نجاتیافتگان از مرگ در عملیات شهر کرمان را روزانه چهار نفر دانست و تصریح کرد: طی یک سال گذشته بیش از چهار هزار عملیات شهری توسط آتشنشانان پوشش داده شده و میانگین حوادث شهری کرمان طی یک سال گذشته روزانه ۱۲ مورد بوده است.
وی با اشاره به اینکه در ۱۲ ماه گذشته نزدیک به ۱۲۸ هزار نفر ساعت از آموزشهای ایمنی آتشنشانی بهرهمند شدهاند، از انجام بیش از سه هزار و ۶۰۰ مورد بازدید ایمنی از مراکز و اماکن شهری خبر داد و اظهار کرد: براساس قانون، آتشنشانی متولی ایمنسازی فضاهای شهری است و همواره در طول سال ضمن بازدید، تذکر و هشدار شیوهنامههای مربوطه را به مراکز ارائه میکند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با اشاره به اینکه فعالیت هرگونه مراکز درمانی، بهداشتی و ورزشی در گرو دریافت تاییدیه از سازمان آتشنشانی است، اضافه کرد: مسئولیت ایمنسازی و پیشبینی تدابیر ایمنی لازم در مراسم عمومی نیز بر عهده همکارانم در سازمان آتشنشانی است.
بابایی از ارائه خدمات مطلوب سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان در مراسم سالگرد شهادت شهید سلیمانی و اعزام زائران حسینی در ایام اربعین از مرز ریمدان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اهمیت این مراسم و اینکه کرمان میزبان زائران پاکستانی در اربعین بود، همکارانم در این زمینه نیز خدمترسانی کردند.
خریداری تجهیزات و ماشینآلات آتشنشانی جدید با اعتبار بیش از ۱۸ میلیارد تومان
وی از تقویت ناوگان خودرویی و مجهز شدن آتشنشانان به تجهیزات حفاظت فردی در دوره جدید مدیریت شهری خبر داد و خاطرنشان کرد: از سال گذشته تاکنون، ۱۸.۵ میلیارد تومان تجهیزات و ماشینآلات خریداری کردهایم که بعضی از آنها فناوریهای جدید دارد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با اشاره به دغدغه شهردار کرمان به منظور تأمین ایمنی بازار توسط سازمان آتشنشانی، تصریح کرد: مقدمات اولیه برای خریداری دستگاه خاموشکننده ویژه بازار انجام شده که حدود ۴.۵ میلیارد تومان هزینه دربرداشته است.
نظر شما