کاهش تنش آبی راهبرد مهم دولت در کردستان است

استاندار کردستان پایان قطعی تنش آبی در مناطق شهری و روستایی استان را از مهمترین برنامه‌های راهبردی دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: امیدواریم که تا پایان دولت سیزدهم دغدغه تنش کم‌آبی در تمام مناطق شهری و روستایی استان به پایان برسد.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی استانداری کردستان، اسماعیل زارعی‌کوشا، شامگاه پنجشنبه _سی‌ام شهریورماه_ در بازدید از عملیات اجرایی سامانه انتقال سد قوچم به شهرستان دهگلان و کلنگ‌زنی خط انتقال آبرسانی به شهرستان قروه، تأمین آب شرب سالم و بهداشتی را از دستاوردهای مهم دولت مردمی در کردستان برشمرد و اظهار کرد: در این راستا پایان تنش آبی بانه، سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج، شتاب بخشی در عملیات اجرایی انتقال آب از سد سیازاخ به شهرستان بیجار و حسن آباد یاسوکند، از سرگیری فعالیت سد ژاوه و تسریع در سامانه انتقال سد قوچم به دهگلان و قروه از جمله اقدامات دولت در استان کردستان است.

وی با اعلام اینکه در دولت سیزدهم بزرگترین پروژه‌های آبرسانی با هدف تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعتی انجام شده است، افزود: از سد قوچم تا دهگلان تاکنون ۲۱ کیلومتر حفاری کانال و ۱۶ کیلومتر لوله‌گذاری انجام شده است.

استاندار کردستان با اشاره به دستاوردهای مثبت اجرای این پروژه کلان در تأمین آب شرب پایدار سالم و توسعه حوزه صنعت و کشاورزی، گفت: سامانه انتقال آب از سد قوچم با پیش‌بینی پمپاژ ۳۳ میلیون مترمکعب در سال طراحی شده و در دست اجرا است.

وی با بیان اینکه افزون بر تأمین آب شرب، آب موردنیاز بخش صنعت و کشاورزی در دشت قروه و دهگلان نیز تأمین می‌شود، ادامه داد: این طرح به طول بیش از ۸۶ کیلومتر و ارتفاع پمپاژ ۳۶۰ متر اجرا می‌شود.

زارعی‌کوشا با اشاره به اهمیت اجرای این طرح مهم آبی، تصریح کرد: خطوط این سامانه پس از رسیدن به شهر دهگلان با حرکت به سمت شهرهای قروه و دزج، نیاز آبی شهرها و روستاهای در محور دشت قروه دهگلان را تأمین خواهد کرد.

وی با اعلام اینکه در سامانه انتقال آب از سد قوچم به شهر و روستاهای واقع در دشت قروه -دهگلان از لوله فولادی و پلی اتیلن به قطر ۱۴۰۰، ۱۱۰۰، ۹۰۰ و۳۰۰ میلی‌متر استفاده می‌شود، گفت: سامانه انتقال آب از سد قوچم برای تأمین آب شرب ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دو شهر قروه و دهگلان تا افق ۱۴۲۰ تعریف شده است.

استاندار کردستان با اعلام اینکه با تأمین نیاز آب شهری، صنعت و کشاورزی در دشت قروه –دهگلان برای بیش از پنج هزار نفر زمینه اشتغالزایی فراهم می‌شود، ادامه داد: برای اجرای سامانه انتقال آب از سد قوچم تا کنون پنج هزار میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل آن ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

کاهش تنش آبی راهبرد مهم دولت در کردستان است

وی با استناد به وعده‌های مجری این طرح گفت: عملیات آب‌رسانی به شهرهای دهگلان و قروه تا پایان سال ۱۴۰۳ اتمام و افتتاح می‌شود و همزمان احداث تصفیه‌خانه نیز تا سال ۱۴۰۴ در دستور کار است.

زارعی‌کوشا از تحولات عظیم اجرای کلان پروژه‌های آب‌رسانی در دولت مردمی در کردستان ابراز امیدواری کرد که تا پایان دولت سیزدهم دغدغه تنش کم آبی در تمام مناطق شهری و روستایی استان به پایان برسد.

وی گریزی به اهمیت از سرگیری کلان پروژه سد ژاوه به عنوان بزرگترین سد بتنی کردستان به ارزش قریب ۲۵ هزار میلیارد تومان نیز اشاره و تصریح کرد: با پیگیری‌های هفتگی و اهتمام دولت، آب این سد نیز به دشت‌های قروه و دهگلان تا سال آینده انتقال می‌یابد.

استاندار کردستان با اشاره به اجرای طرح‌های مهم عمرانی تأثیرگذار در توسعه استان به کلان پروژه راه آهن تهران- همدان- سنندج نیز گریزی زد و افزود: با افتتاح این مگاپروژه و اتصال به خطوط راه آهن سراسری تحول مهم زیرساختی در حوزه راه استان اتفاق خواهد افتاد.

کد خبر 689378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.