به گزارش خبرنگار ایمنا، همهچیز بر پایه ارادت به اهلبیت (ع) است، ارادتی که باعث شده تجلی آن در هنر آئینی جلوه کند، هرچند برخی از این هنرها ریشه در قبل از دوران اسلام دارند، اما این ارادت باعث شده این آئینها ازلحاظ اجرا تغییر کرده و در بیان مصیبت اهلبیت (ع) بهویژه امام حسین (ع) ویارانش قرنها ادامه و اجرا داشته باشند.
قرنها گذشته و قرنها خواهد گذشت و این آئینهای دینی پابرجا برای ذکر مصیبت امام حسین (ع) و اهلبیت (ع) ادامه خواهند داشت حتی قدرت دهکده جهانی که کمر به نابودی خردهفرهنگها بسته است نتوانسته این هنرهای آئینی را از بین ببرد و در قرن بیست و یکم و در شهری که مهد فرهنگ و هنر ایران نام دارد هنرمندان آئینی سرتاسر کشور آمدهاند تا در مسابقه استعدادیابی «آینده در آئینه» شرکت کنند. رویدادی که به همت دفتر تخصصی هنرهای ملی و آئینی شهرداری اصفهان در تالار هنر اصفهان مرحله نیمهنهایی خود را طی میکند.
مرحله اول مسابقه استعدادیابی «آینده در آئینه» با حضور ۱۶۰ نفر شرکتکننده از سیویک شهرستان برگزار شد که درنهایت پس از داوری و بازبینی نقشآفرینی شرکتکنندگان هشتادوشش نفر به مرحله دوم راه یافتند. حضور سیوشش نفر از بانوان هنرمند در بین شرکتکنندگان یکی از جذابیتهای این مسابقه بود که چهارده نفر از آنان به دور دوم مسابقات راه یافتند.
به دلیل تقارن این مسابقه با ماههای محرم و صفر و ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، نقاله خوانی، تعزیهخوانی، شبیهخوانی، پردهخوانی و هنرهایی که مرتبط با آئینهای سوگواری هستند، بهعنوان موضوعات مسابقه استعدادیابی هنرهای ملی و آئینی اعلام شدند. حال مرحله نیمهنهایی این رویداد با حضور ۸۶ نفر شرکتکننده با حضور داوران نامی کشور در رشتههای نقالی، پردهخوانی و شبیهخوانی در تالار هنر اصفهان در حال برگزاری است که روایت ذیل بخشی از اتفاقات این رویداد در روز سوم است.
اسماعیل اسفندیاری شرکتکنندهای است که استان کرمان در این رویداد شرکت کرده و در حضور داوران و حضار «نامهنویسی علیاکبر» را در قالب دشتی اجرا میکند.
سهیل نجمی شرکتکنندهای دیگر است که از استان تهران در این رویداد شرکت کرده و تعزیه «گزارش شمر به یزید» را اجرا میکند.
محمدامین خدا کرمی از اصفهان شرکتکنندهای از استان اصفهان است که باغبان امام رضا (ع) را شبیهخوانی میکند.
زهرا سلطانیان دختربچه نهساله از روستای تیرانچی اصفهان برای داوران و حضار نقالی میکند.
علیرضا عسگری از اصفهان تعزیه «ورودی شمر از مجلس ابوالفضل» را برای حضار و داوران اجرا میکند.
در حاشیه مراسم عباس صالحی نامآور موسیقی تعزیه و شبیهخوانی کشور که بهعنوان یکی از چهار داور مطرح کشور در حال استعدادیابی شرکتکنندگان رویداد «آینده در آئینه» است، به ایمنا میگوید: رویداد «آینده در آئینه» اتفاق مثبتی است زیرا باعث میشود علاوه بر اینکه افراد توانمند در این حوزه استعدادیابی شوند باعث معرفی هر چه بیشتر این هنرها به نردم بهویژه جوان و نوجوانان شود.
وی ادامه داد: اما آنچه باید در برگزاری این رویداد در نظر داشت این است که این افراد توانمند و بااستعداد پس از استعدادیابی به حال خود رها نشوند و مسئولان و متولیان فرهنگی استان و کشور برنامهای برای معرفی و ظهور استعدادهای این افراد داشته باشند. هرچند هنر آئینی کار دلی و از جنس ارادت است اما نیاز است هنرمندان این رشته همچون سایر هنرمندان رشتههای موردحمایت قرار گیرند.
داور مسابقه استعدادیابی «آینده در آئینه» تصریح کرد: این مسابقه همچون برخی از مسابقههای استعدادیابی جنبه و رویکرد سرگرمی ندارد بلکه این مسابقه توانسته افراد مستعد در حوزه هنرهای آئینی را دورهم جمع کرده و در جهت معرفی آنان و هنرشان به مردم اقدام مثبتی انجام دهد و به نظر من اقدام شهرداری اصفهان، اقدام بسیار مثبت و ارزنده است. شهرداری اصفهان در حوزه هنرهای آئینی وظیفه ذاتی ندارد اما این اقدام آنها نشاندهنده نگاه تخصصی آنان به مقوله هنر است و ایکاش شهرداریهای سایر کشور و نهادهای متولی همچون شهرداری اصفهان دغدغه حفظ و معرفی هنرهای آئینی داشته باشند.
وی گفت: خوشبختانه استقبال خوبی از مسابقه استعدادیابی «آینده در آئینه» صورت گرفت و استعدادهای خوبی در حوزههای هنرهای آئینی شناسایی شد، استعدادهایی که اگر بر روی آموزش تخصصی و معرفی آنان از سوی متولیان امر سرمایهگذاری شود، شاهد رشد و شکوفایی این هنر در کشور خواهیم بود به همین جهت میطلبد برگزاری رویدادهایی همچون مسابقه استعدادیابی «آینده در آئینه» در کشور بیشتر شود تا افراد بااستعداد بیشتری در اینگونه رویدادها شناسایی و استعدادیابی شوند.
نظر شما