استقرار امنیت؛ شیرینی همدلی فرابخشی پس از ۲۵ سال در حصه

بازکردن گره‌های چندین ساله شهر اصفهان که نفس شهروندان را بریده است، از سیاست‌های اصلی دوره ششم مدیریت شهری این کلان‌شهر بوده است؛ در این مسیر موفقیت‌های خوبی در سایه همدلی فرابخشی میان شهرداری با دیگر ارگان‌ها به‌دست آمده که ایجاد کلانتری حصه به‌عنوان مطالبه ۲۵ ساله شهروندان، از آخرین اقدامات است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بدون شک وجود امنیت در یک شهر، یکی از مهم ترین شاخص‌های توسعه‌ای محسوب می‌شود، ناامنی مکان‌ها و فضاهای عمومی، نشاط و سلامتی را در زندگی روزمره مختل می‌کند و با ایجاد مانع بر سر راه رشد شهری و ارتقای کیفیت زندگی، هزینه‌های زیادی را به شهر تحمیل می‌کند.

اصفهان حدود ۲۰۰ محله دارد که یکی از آن‌ها، حصه شمالی است و در محدوده خدماتی شهرداری منطقه ۱۴ واقع شده است؛ نام این محله به‌عنوان یکی از محله‌هایی که کیفیت زندگی مطلوبی ندارد و به تعبیر مسئولان محلی، محلی برای ته‌نشینی تمام نازیبایی‌های شهری (معضلات اجتماعی) و چه بسا استان شده، مطرح است.

از ویژگی‌های محله حصه، مهاجرپذیری و حاشیه‌نشینی در شهر اصفهان است که به‌دنبال آن مشکلات و معضلات اجتماعی، از توزیع و مصرف مواد مخدر گرفته تا کارتن‌خوابی، وجود اراذل و اوباش و بزهکاری در آن مشاهده می‌شود؛ این در حالی است که این محله چهره‌ای دیگر هم دارد و آن، زیست مردمانی ساده دل، پاک‌طینت و زحمت‌کش است که گرچه از دار دنیای فانی دستشان خالی است، اما وجودشان مملو از صفا، فتوت و ایثار است که ثروت‌های دنیای باقی شمرده می‌شوند.

به‌رغم تمام مشکلات و نازیبایی اجتماعی که طی‌سال‌های گذشته چهره حصه را به نحوی دیگر رسانه‌ای کرده است، دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف، مکلف به انجام وظیفه و پرهیز از ترک فعل‌های خود در قبال آن محله هستند تا شاید حداقل‌ترین مطالبه به حق شهروندانی که در این محله زیست می‌کنند یعنی «یک زندگی با کیفیت در سایه امنیت» را به آن‌ها هدیه دهند.

مدیریت شهری ششم اصفهان با شعار «اصفهان من، شهر زندگی» کار خود را با سکان‌داری «علی قاسم‌زاده» به‌عنوان یک چهره فرهنگی از اواسط ۱۴۰۰ آغاز کرد، اولین روز کاری شهردار اصفهان با حضور در محله حصه و بالا زدن آستین همت برای تغییر چهره شهر اصفهان، به‌ویژه محلات کمتر برخوردار شهری به نفع شهروندان و در راستای ارتقای کیفیت بهتر زندگی آغاز شد.

استقرار امنیت؛ شیرینی همدلی فرابخشی پس از ۲۵ سال در حصه

آغاز خدمت در محلات، مبتنی بر سیاست نظرسنجی و نیازسنجی

فرایند آغاز خدمت در محلات، مبتنی بر سیاست نظرسنجی و نیازسنجی در دوره ششم شکل گرفت، بر این اساس دو مؤلفه مهم هویت و امنیت به عنوان شاه بیت معضلات محله حصه تعیین شد و برنامه‌ریزی های مدیریت شهری با محوریت منطقه ۱۴ و البته بخشی هم منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان آغاز شد.

یکی از اصلی‌ترین مشکلات مردم این منطقه در ۲۵ سال گذشته، نبود کلانتری بود، چراکه فاصله زیاد کلانتری ۲۶ زینبیه با محله حصه شمالی، این محله را به جولانگاه خطرناکی برای ساکنان آن تبدیل کرده و وجود یک کلانتری در این محله ضروری بوده است.

محمد مهدی کریمی، مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان در نخستین روزهای آغاز به‌کار خود مطابق با مطالبه شهروندان حصه شمالی و رصد صورت گرفته میدانی خود، قول راه‌اندازی کلانتری را در این محله داد.

اما نکته قابل توجه در این عرصه آن است که امنیت، بخش جدایی‌ناپذیر شهرنشینی است که توسط نیروی انتظامی برقرار می‌شود و فرماندهی انتظامی باید برای استقرار کلانتری در محلات شهری اقدام کند؛ ابتدای خرداد ماه سال گذشته، مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان با ابراز نگرانی از نبود امنیت کافی در منطقه حصه شمالی، اعلام کرد که پس از ۲۵ سال، در خواست تأسیس کلانتری در این منطقه مورد تأیید قرار گرفت.

سرهنگ حسین بساطی، فرمانده انتظامی شهرستان اصفهان‌ بیست‌وهشتم آذر سال گذشته در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری ایمنا اعلام کرد: احداث کلانتری نیازمند اقدام علمی و بررسی‌های همه‌جانبه، تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز و دریافت مجوزهای قانونی از مبادی مربوطه است و فرماندهی انتظامی استان اصفهان در خصوص راه‌اندازی یک واحد انتظامی در محله حصه با شهرداری توافق کرده است تا یگان امداد یا پلیس‌های تخصصی به‌ویژه پلیس مبارزه با مواد مخدر در این واحد مستقر شوند.

به همین منظور قرار بر این شد تا شهرداری منطقه برای راه‌اندازی این واحد انتظامی، ساختمانی را در اختیار فرماندهی انتظامی شهرستان اصفهان قرار دهد؛ مسئولان انتظامی استان با اعلام آمادگی پلیس استان درخصوص حل این موضوع، متذکر شدند که هر زمان که طبق توافق صورت گرفته ساختمان مناسب و مورد تأیید کارشناسان انتظامی از سوی شهرداری تأمین شود، پلیس بلافاصله نیروها و تجهیزات خود را در آن مستقر می‌کند و آماده ارائه خدمات به شهروندان خواهد بود.

استقرار امنیت؛ شیرینی همدلی فرابخشی پس از ۲۵ سال در حصه

موافقت اولیه فراجا و افتادن گره‌های بعدی

در ادامه این فرایند، سیداحمد نواب، مشاور شهردار اصفهان در امور محلات شهر سیزدهم دی‌ماه ۱۴۰۱ به خبرنگار ایمنا اعلام کرده بود که بر اساس دستور شهردار اصفهان، مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان به‌منظور مکان‌یابی برای احداث کلانتری، دو منزل مسکونی را به فرماندهی انتظامی شهرستان اصفهان معرفی کرد که یکی از این منازل که ساختمانی دو طبقه، نوساز و دارای تجهیزات لازم است، برای احداث کلانتری مورد قبول کارشناسان نیروی انتظامی قرار گرفت و خریداری شد.

در این راستا نیروی انتظامی طی نامه‌ای خواستار ایجاد تغییراتی در منزل مورد نظر شد تا محلی برای بازداشتگاه موقت و اسلحه‌خانه با ملاحظات امنیتی در آن ایجاد شود که بر اساس نظر آنها پیمانکار انتخاب و عملیات عمرانی برای انجام تغییرات مد نظر نیروی انتظامی آغاز شد.

در مراحل انجام این اقدام و پس از بازدید فرمانده نیروی انتظامی استان از محل، این موضوع مطرح شد که زمین بایر مجاور این مکان باید محفوظ بماند، اما در نهایت این نظر تغییر یافت و نیروی انتظامی اعلام کرد که قصد دارد این محل را به مرکز مبارزه با مواد مخدر در شرق اصفهان تبدیل کند و این امر نیازمند زمینی با وسعت بسیار بزرگ‌تر و شرایط خاص بود.

فرایند احداث با کمی وقفه مواجه شد، تا آنکه در حاشیه دیدار مردم اصفهان با رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز ۲۵ آبان در سال گذشته، مدیریت شهری از فرمانده فراجا درخواست کرد برای حل این مسئله دستورات لازم را صادر کند.

اگر مسئولان انتظامی درخواست واگذاری زمینی به مساحت دو هزار متر در منطقه حصه را دارند، به دلیل این است که جغرافیای جرم، جمعیت و شرایط آینده منطقه را مدنظر قرار داده‌اند و این موضوع نه تنها بلندپروازانه نیست، بلکه دوراندیشانه است.

به دنبال آن مشاور شهردار اصفهان در امور محلات شهر به صراحت اعلام کرد: حاضر هستیم برای احداث یک کلانتری در حد سایر کلانتری‌های شهر، زمینی به وسعت ۵۰۰ مترمربع تملک و آن را بر اساس استانداردها احداث کنیم، اما ساخت قرارگاه و ستاد مبارزه با مواد مخدر در دستور کار ما نیست، مسئولان انتظامی از نظر بلندپروازانه خود عدول کنند تا به راه‌حلی برای رفع مشکل برسیم، چرا که طبق قانون تملک زمین برای احداث کلانتری جزو وظایف شهرداری محسوب نمی‌شود.

پلیس به دنبال ارائه خدمت‌رسانی بهتر و بیشتر به مردم است

سرهنگ عزیزالله سپهوند، رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان اصفهان هشتم بهمن سال گذشته در مصاحبه‌ای با خبرنگار ایمنا اظهار کرده بود: مساحت مورد نیاز برای ساخت کلانتری به شرایط هر منطقه از جمله جمعیت، جغرافیای جرم و بزرگی و کوچکی آن منطقه بستگی دارد و بنابراین برای هر منطقه مساحت لازم جهت ساخت و احداث کلانتری در نظر گرفته می‌شود؛ اگر مسئولان انتظامی درخواست واگذاری زمینی به مساحت دو هزار متر در منطقه حصه را دارند، به دلیل این است که جغرافیای جرم، جمعیت و شرایط آینده منطقه را مدنظر قرار داده‌اند و این موضوع نه تنها بلندپروازانه نیست، بلکه دوراندیشانه است.

وی تاکید کرده بود: پلیس به دنبال ارائه خدمت‌رسانی بهتر و بیشتر به مردم این منطقه است، بر این اساس ۵۰۰ متر زمین در نظر گرفته شده از سوی شهرداری، نمی‌تواند کاربری لازم را برای پلیس داشته باشد و با این اوصاف پلیس قادر به دگرگون کردن شرایط موجود و خدمت‌رسانی بهتر و مطلوب‌تر به مردم منطقه نخواهد بود.

رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان اصفهان با بیان اینکه پلیس به هیچ مسئله‌ای جز آرامش و آسایش شهروندان نمی‌اندیشد، تصریح کرده بود که تعامل ادارات، دستگاه‌ها، نهادها و ارگان‌ها با پلیس راهگشای رفع مشکلات جامعه و خدمت‌رسانی جهادگونه به مردم است، امیدواریم با تعامل، همکاری، همراهی و همدلی هرچه بیشتر مسئولان شهری، مشکلات شهروندان محله حصه هرچه زودتر رفع شود و از امکانات رفاهی لازم برخوردار شوند.

استقرار امنیت؛ شیرینی همدلی فرابخشی پس از ۲۵ سال در حصه

ایجاد کلانتری، مطالبه ۲۵ ساله مردم حصه

محمد مهدی کریمی، مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان چهاردهم تیرماه امسال در مراسم افتتاح پروژه‌های این منطقه، با اشاره به اینکه دومین مؤلفه منطقه، امنیت است، اظهار کرده بود: «محله‌هایی همچون حصه، محلی برای ته‌نشین شدن نازیبایی‌های شهر همچون کودکان کار، معتادان متجاهر و کارتن خوابی است که در این راستا مهم‌ترین اتفاق ایجاد کلانتری در حصه است که مطالبه ۲۵ ساله مردم بوده و اجرای آن را با قدرت پیگیری می‌کنیم؛ در حال حاضر در مرحله نهایی توافق با نیروی انتظامی هستیم، لذا پیش بینی می‌شود تا دو ماه آینده کلنگ‌زنی آن انجام شود

وی به‌تازگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا تاکید کرده است: «با توجه به اینکه یکی از مشکلات مناطق حاشیه‌ای شهر، امنیت است، ذیل کلان مؤلفه امنیت، در شهرداری منطقه ۱۴ به این جمع بندی رسیدیم که نیاز به استقرار یک کلانتری داریم؛ در این راستا نیروی انتظامی استان همراهی خوبی کرد و برای رفع مشکلات مردم منطقه، بین نیروی انتظامی و شهرداری اصفهان، تفاهم نامه‌ای امضا شد که طبق مفاد آن قرار بر جانمایی مکان کلانتری با نظر مستقیم کارشناسان نیروی انتظامی و تملک توسط شهرداری اصفهان شد.

مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان می‌گوید: در محله حصه، جنب بازیکده فعلی، زمینی به وسعت ۱۵۰۰ مترمربع جانمایی و تملک صورت گرفته است، بودجه‌ای هم در شهرداری برای آغاز فرایند احداث ساختمان کلانتری اختصاص داده شد، همچنین تمهیداتی نیز اندیشیده شده که مردم طعم شیرین این خدمت را خیلی زود بچشند.

وی می‌افزاید: در حال حاضر ایجاد کلانتری حصه در مسیر طی کردن روال اداری، تعاملات با نیروی انتظامی و گرفتن نقشه‌های مورد تأیید متخصصان فنی و طراحی سازه‌ها توسط آنها است، جلسات مختلف در حوزه‌های متعدد ذیل تفاهم نامه مشترک بین معاونت عمران منطقه و بخش فنی و مهندسی نیروی انتظامی برگزار شده است.

کریمی با بیان اینکه در ذهن، دل و نیت ما این است که با نهایی شدن مراحل یاد شده، اواسط مهرماه همزمان با هفته نیروی انتظامی، کلنگ احداث کلانتری بر زمین زده شود، خاطرنشان می‌کند: سعی شهرداری اصفهان این است که تدابیری بیندیشند که سازه به نحوی انتخاب شود که سریع احداث شود و مردم از ثمره آن بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه ذیل کلان مؤلفه امنیت در منطقه، احداث کلانتری به عنوان یک زیرساخت مهم تلقی می‌شود، ادامه می‌دهد: در تفاهم‌نامه مشترک پلیس و شهرداری اصفهان مقرر شد پلیس تخصص مواد مخدر هم در این کلانتری مستقر شود و حتی قسمتی هم برای پلیس راهرو در نظر گرفته شود و شاهد یکی از بهترین و بزرگترین کلانتری‌های شهر اصفهان باشیم.

مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان تاکید می‌کند: احداث کلانتری حصه، یک بستر جدی است که با انجام برنامه‌های نرم افزاری و فرهنگی در کنار آن بتوانیم محله حصه را از حیات خلوت مجرمین، اراذل و اوباش رها کنیم و مکانی برای ته نشین شدن نازیبایی‌ها نباشد و مردم طعم شیرین امنیت در فضای شهر را بچشند.

هزینه قطعی احداث کلانتری در حصه برآورد نشده است، اما پیش بینی ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومانی داریم.

کریمی خاطرنشان کرد: ایجاد کلانتری حصه، در حقیقت یک بستری برای مقابله با جرم اعتیاد، فضای نامطلوب کارتن خوابی، سرقت و ناامنی که اراذل و اوباش و مراکز و پاتوق‌ها ایجاد می‌کنند، هست، کلانتری مستقر حصه، طعم شیرینی دارد که ماحصل آن را کل شهر خواهند چشید.

وی با تشکر از همراهی شهردار اصفهان و اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان حامیان اصلی برای ایستادن پای انجام این کار، گفت: همدلی و همراهی نیروی انتظامی در این عرصه نیز مثال‌زدنی بود.

مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه هزینه قطعی احداث کلانتری در حصه برآورد نشده است، اما پیش بینی ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومانی داریم، تصریح می‌کند: تلاش داریم در صورت تأیید استانداردهای لازم در سازه کلانتری و حل مسائل بروکراسی اداری، موفق به اتمام ساختمان کلانتری تا پایان سال ۱۴۰۲ شویم، اما این موفقیت به پیش فرض‌های مختلفی بستگی دارد.

استقرار امنیت؛ شیرینی همدلی فرابخشی پس از ۲۵ سال در حصه

جلسات مشترک بین واحد فنی و مهندسی فراجا و شهرداری برای احداث کلانتری حصه

سرهنگ حسین بساطی، فرمانده انتظامی شهرستان اصفهان نیز در این باره به خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: در حوزه تأمین و نظم امنیت شهروندان، یکی از برنامه‌های سازمان انتظامی کشور که به شکل خاص فرماندهی انتظامی استان اصفهان، مدنظر دارد، توجه به مطالبات مردمی و شهروندان است.

وی می‌افزاید: یکی ازمحلات شهر اصفهان که از دیرباز، مطالبه استقرار واحد انتظامی را در آن داشتند، محله حصه است که با توجه به نیازهای محیطی و جغرافیایی، بافت جمعیتی و مسائل مرتبط با وقوع جرم که احصا شد، باعث شد فرماندهی انتظامی استان در بحث احداث و استقرار کلانتری با مشارکت شهرداری اصفهان، همکاری مشترکی کند.

فرمانده انتظامی شهرستان اصفهان تصریح می‌کند: در فرماندهی انتظامی استان بر این باور هستیم که باید خدمات را در نزدیک‌ترین فاصله به شهروندان ارائه کنیم تا کمترین دغدغه را داشته باشند.

وی خاطرنشان می‌کند: برنامه‌ریزی خوبی در شهر اصفهان انجام شده است و ما شاهد کاهش وقوع جرایم در اصفهان هستیم، چرا که شهروندان در تأمین نظم و امنیت پایدار و امنیت مردم محور و مردم پایه به خوبی همکاری می‌کنند.

سرهنگ بساطی ادامه می‌دهد: بر این اساس با شهرداری اصفهان برای ساخت و استقرار کلانتری در حصه هماهنگ کردیم، تا طبق تفاهم نامه انجام شده، در صورت ساخت و تجهیز ساختمان کلانتری توسط شهرداری، در خدمت شهروندان برای ارائه خدمات انتظامی به جهت امنیت بیشتر و تقویت حضور واحدهای انتظامی و خدمات مطلوب‌تر در این منطقه خواهیم بود.

وی از برگزاری جلسات متعدد بین نیروهای فنی و مهندسی فرماندهی انتظامی و شهرداری اصفهان برای تأیید نقشه‌های ساختمان، همچنین تلاش برای کلنگ‌زنی احداث ساختمان در هفته نیروی انتظامی خبر می‌دهد و تاکید می‌کند: در ساختمان کلانتری حصه می‌تواند پلیس مواد مخدر نیز مستقر شود.

گزارش از: سیدامیرحسین ابطحی

کد خبر 688654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.