به گزارش ایمنا، مدینه منوره همچنان غریب است و علاوه بر حرم نبوی، مزار امام حسن مجتبی (ع)، امام سجاد (ع)، امام صادق (ع) و امام محمدباقر (ع) در |ین شهر است.
در آستانه سالروز رحلت پیامبر اعظم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) همچنان محدودیتهایی از سوی سعودیها اعمال میشود.
در سالهای دور وهابیون عربستان، عکس انداختن را شرک میدانستند و همین امر باعث شده بود که عکاسان امکان تصویربرداری از مدینه منوره را نداشته باشند؛ تا اینکه در سال ۱۲۵۹ شمسی (۱۴۳ سال قبل) محمد صادق بیگ، مهندس و نقشهبردار ارتش مصر به حج رفت و برای نخستینبار در تاریخ عکسهایی از مدینه و مکه را تهیه کرد.
محمد صادق بیگ با استفاده از تکنیک کلودیون تر، ۱۲ عکس از مکه و مدینه تهیه کرد. تا قبل از او هیچ عکاسی به این دو شهر مقدس نرفته بود؛ او از طرف دولت مصر مأموریت داشت به سرزمین حجاز سفر کرده و نقشههایی از آن تهیه کند، اما او دوربین عکاسی خود را نیز همراه برد و قدیمیترین و تاریخیترین عکس از مدینه منوره را ثبت و ماندگار کرد.
او یک سال بعد عکسهای خود را به سومین کنفرانس بینالمللی جغرافیدانان در ونیز برد و مدال طلای این کنفرانس را به دست آورد.
تصویر تهیه شده توسط محمد صادق بیگ از سمت شمال غربی شهر مدینه به سمت جنوب شرقی و از بیرون حصار شهر گرفته شده است، تقریباً در وسط تصویر گنبد مسجدالنبی و بارگاه مطهر پیامبر اعظم (ص) قرار گرفته و در سمت چپ آن و در میان دو مناره حرم نبوی، حرم مطهر ائمه بقیع (ع) است.
این عکس در حدود سال ۱۲۵۹ شمسی گرفته شده و حدود ۴۶ سال بعد یعنی در ۳۱ فروردین ماه سال ۱۳۰۵ شمسی، حرم مطهر ائمه بقیع توسط وهابیون تکفیری تخریب و با خاک یکسان شد و این حرم از آن زمان تاکنون به همین شکل قرار داشته و هنوز بازسازی نشده استاست؛ در پایین تصویر و در سمت چپ امضای محمد صادق بیگ با عنوان (sadiq bey) دیده میشود.
منبع: فارس
نظر شما