حسینیه‌ها ابتکار تفکر شیعی برای ترویج اندیشه حسینی در جهان بود

مدیر بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان اظهار کرد: بعد از مسجد، تفکر شیعی نوآوری به خرج داد و مراکزی به نام حسینیه برای ترویج تفکر و مکتب حسینی، در سطح جهان تشکیل داد و این ابتکار در دوران صفویه اوج گرفت، حتی در زمان صفویه، تفکر شیعی تا هندوستان رفت و براین اساس در هند نیز حسینیه ای شکفت انگیز با نام

به گزارش خبرنگار ایمنا، حجت‌الاسلام مهدی نیلی پورامروز_چهارشنبه بیست‌ودوم شهریورماه_در مراسم مدح و منقبت اهل بیت و سوگواری رحلت حضرت رسول اکرم (ص) در تکیه و حسینیه گلبندان، اظهار کرد: از روز ازل تا کنون جنگ و تنازع میان جبهه حق با باطل بوده است.

وی با بیان اینکه جبهه باطل، طبق آیات قرآن جریان داشته ولی در نهایت ابتر است و حق با کمک خداوند باعث از بین بردن باطل می‌شود، تصریح کرد: اندیشه حق، اندیشه‌ای است که کوثر است و در مقابل جبهه باطل ابتر بوده است.

مدیر بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان عنوان کرد: امروز امپراطوری خبری، تلاش می‌کند جریان حق را ابتر نشان و جبهه باطل را جریان ساز نمایش دهد.

وی افزود: حتی در روز ازل، شیطان برای فریب حضرت آدم، میوه ممنوعه را نماد خلد یعنی جاودانه معرفی می‌کند و این نشانی از تلاش جریان باطل برای حق نشان دادن جبهه باطل بود، در واقعه عاشورا نیز این جریان را شاهدیم، دشمنان تلاش کردن جریان حق را با از بین بردن آل الله، ابتر کنند، اما با وجود حضرت سجاد (ع) جریان حق اهل بیت ادامه یافت و از این بابت یکی از القاب آن حضرت آدم آل محمد است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نیلی پور خاطرنشان کرد: بر این اساس حضرت زینب (س) در جلسه شام و با یزیدیان، اعلام می‌کند، «ای یزید هرگز نتوانی ذکر ما اهل بیت را از بین ببری» این خطبه آن حضرت جریان و نقشه شوم و سنگین یزید صفتیان علیه اهل بیت را از بین برد.

وی ادامه داد: راز ماندگاری تفکر و اندیشه حسینی این است که به فطرت انسان‌ها گره خورده است، از طریق اباعبدالله الحسین (ع) و یاران عاشورایی، تزریق خون به پیکر توحید انجام شد، بیان السلام علیک یا ثارالله، طبق این مبنا بوده، براین اساس این تزریق خون، حیات توحید تا آخر تضمین شد.

مدیر بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان اظهار کرد: بعد از مسجد، تفکر شیعی نوآوری به خرج داد و مراکزی به نام حسینیه برای ترویج تفکر و مکتب حسینی، در سطح جهان تشکیل داد و این ابتکار در دوران صفویه اوج گرفت، حتی در زمان صفویه، تفکر شیعی تا هندوستان رفت و براین اساس در هند نیز حسینیه‌ای شگفت‌انگیز با نام «هزار در» وجود دارد.

وی متذکر شد: تکیه‌ها و حسینیه‌ها در جهان باعث ماندگاری تفکر و مکتب حسینی می‌شود، ورود تفکر حسینی در خرده فرهنگ‌ها و سیره زندگی از جمله سیاست‌های اهل بیت بوده است، امام صادق با قانون گذاری که در این راستا کردند، مثل اینکه «بعد از هربار نوشیدن آب، سلام بر حسین و لعنت بر یزید» بفرستید، تفکر حسینی را وارد سیره زندگی‌ها کردند.

حجت‌الاسلام نیلی پور یادآور شد: طبق روایات متواتر، اهل بیت از شیعیان خواسته‌اند از تولد با تربت سیدالشهدا به دنیا پا بگذاریم، بر خاک تربت نماز بگذاریم، با تسبیح تربیت ذکر بگوییم و در زمان مرگ با تربت اباعبدالله الحسین به خاک سپرده شویم.

وی تصریح کرد: بزرگترین عامل و انرژی برای جریان سازی اجتماعی و تمدن سازی است، چون رمز عملیات حضرت بقیه الله، امام حسین (ع) و بیرق آن حضرت «یالثارات الحسین» است، ما هرچه بیشتر برای فرهنگ و شناخت اصول نهضت حسینی و یاران عاشورای کار کنیم، برای جریان ظهور و نزدیک کردن آن فعالیت کرده‌ایم.

مدیر بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان گفت: باید امام حسین (ع) را همه عالم بشناسند، خون حسین امروز در جهان جوشش دارد، انرژی موجود در کربلا و اربعین حسینی انرژی جدید و غنی و قوی است که می‌تواند منشأ تحولات باشد.

این حسینیه‌ها می‌تواند مظهر بزرگترین حرکت‌های اجتماعی و تربیتی باشد، برای اینکه مرام اباعبدالله الحسین را به صورت جدی دنبال کنیم باید مسیر حضرت سجاد و زینب را دنبال کنیم و آن مسیری جز جهاد تبیین و روشنگری نیست.

در پایان به همه شیعیان هشدار داد که مراقب باشند حسین درون خود را توسط یزید وجود خود، نکشیم.

کد خبر 687387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.