وزارت نیرو به تعهدات خود در احیای زاینده رود عمل کند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: عدم جریان آب در زاینده رود باعث شده فرونشست زمین به عنوان بزرگترین چالش در استان اصفهان شناخته شود و هر ماه گزارش‌های متعددی از ایجاد فروچاله جدید در برخی مناطق اصفهان به دست ما می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، منصور شیشه فروش امروز _چهارشنبه بیست‌و دوم شهریورماه_ در رویداد سرمازدگی که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: استان اصفهان در چند سال اخیر تحت تأثیر شدیدترین خشکسالی قرار گرفته به طوری که بیش از ۹۸ درصد مساحت استان با شدت‌های متخلف تحت تأثیر کم آبی قرار گرفته است.

وی افزود: بخشی از آن به علت پدیده‌های جوی و تغییرات اقلیمی است و بخش دیگر آن به علت بارگزاری‌های بیش از حدی بوده که بر حوزه آبخیز زاینده رود انجام شده است، بنابراین باید مشابه اقداماتی که در حوزه مقابله با سرمازدگی انجام می‌شود، به صورت ویژه نیز باید برای مسائل اصلی استان در بخش منابع طبیعی انجام شود و اساتید و نخبگان برای این موضوع فراخوانده شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطر نشان کرد: اثرات خشکسالی و عدم جریان رودخانه زاینده رود باعث شده شاهد این باشیم که از ابتدای سال حدود ۴۷ روز ناسالم ثبت شده است، درواقع خیزش ۱۴ کانون‌گرد و غبار و همچنین نبود آب در زاینده رود باعث شده تا کف این رودخانه به یک کانون گرد و غبار تبدیل شود.

شیشه فروش ادامه داد: علاوه بر این تالاب بین المللی گاو خونی با ۴۷ هزار هکتار مساحت به کانون فرسایش بادی و کانون گرد و غبار تبدیل شده است، درواقع گرم شدن هوا و وزش بادهای فصلی باعث شده تا با فعال شدن کانون‌های گرد و غبار شرایط ویژه‌ای را در اصفهان تجربه کنیم.

وی با بیان اینکه عدم جریان آب در زاینده رود و برداشت‌های بی رویه از سفره‌های زیر زمینی باعث شده تا فرونشست زمین به عنوان بزرگترین چالش در استان اصفهان به عنوان زلزله خاموش تعریف شود، گفت: در هر ماه گزارش‌های متعددی را داریم از اینکه در برخی مناطق اصفهان فروچاله ایجاد شده است که این حتی به مناطق مسکونی، اراضی زراعی و جاده‌ها نیز رسیده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تاکید کرد: یکی از مطالبات جدی استان اصفهان از وزارت نیرو این است که برای اصفهان نیز مشابه استان‌های دیگر برنامه ویژه‌ای برای پیشگیری از تشدید آثار فرونشست در نظر بگیرد.

شیشه فروش گفت: برنامه احیای زاینده رود و حقابه زیست محیطی آن تنظیم شده و به واسطه آن سالانه باید ۱۷۶ میلیون مترمکعب آب در تالاب گاوخونی جاری شود تا شرایط زیست محیطی کمی بر طرف شود، همچنین طرح‌های تأمین آبی برای استان پیش بینی شده و لازم است تا وزارت نیرو و جهاد کشاورزی حمایت ویژه را برای اجرای این طرح‌ها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ۲۲ درصد از بلاهای طبیعی ناشی از سرمازدگی بوده است‌، گفت: مابقی به دلیل عدم تأمین آب و تنش‌های کم آبی است. بیش از شش هزار هکتار از فضای سبز داخل نوار زاینده رود قرار دارند، با تنش آبی مواجه شدند و این منجر به خزان درختان اصفهان در تابستان شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در مورد مخاطرات وظیفه ما پیشگیری است و فناوری‌های جدید باید به کشاورزان و باغداران معرفی شده تا آن‌ها کمترین آسیب ناشی از این بلاها را داشته باشند.

پرداخت ۴۱ هزار میلیارد تومان خسارت سرمازدگی به کشاورزان

در ادامه این نشست محسن دادار، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان اظهار کرد: یکی از انگیزه‌هایی که می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری در کشاورزی شود استفاده از دانش جدید و شرکت‌های دانش بنیان است که می‌توان در این بخش مؤثر باشد.

وی افزود: با توجه به برنامه ریزی‌هایی که در زمینه بهره‌وری کشاورزی انجام می‌شود، یکی از رسالت‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی، بر عهده سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با تاکید بر ضرورت بحث سرما زدگی، افزود: سرمازدگی دومین عامل خسارت زا به حساب می‌آید، به طوریی که ۲۲ درصد از بلاهای طبیعی از طریق این عامل بوده است‌.

دادار خاطر نشان کرد: در سال گذشته نزدیک به ۴۱ هزار میلیارد تومان خسارت از طریق سرمازدگی به بخش کشاورزی وارد شد که این میزان در امسال به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

کد خبر 687195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.