به گزارش خبرنگار ایمنا، یوسف یوسفی سه شنبه ۲۱ شهریورماه در همایش ملی بحرانهای زیست محیطی تالاب میقان اراک با بیان اینکه صنعتی شدن مشکلات مختلفی را در حوزه محیطزیست استان مرکزی ایجاد کرده است اظهارکرد: شرایط اکولوژی و وجود تالاب میقان در اطراف شهر هم شرایط آلودگی را در شهر اراک مضاعفتر کرده است.
وی با بیان اینکه تالاب میقان اراک یکی از ۱۰ تالاب مهم کشور است افزود: با اقدامات سازمان محیطزیست، چهارمین یا پنجمین برنامه زیست بومی برای این تالاب تهیه شده و ارزشهای زیست بومی این منطقه به لحاظ گونههای جانوری و گیاهی بالا است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی با بیان اینکه ۸۴ گونه گیاهی ارزشمند در این منطقه وجود دارد که برخی از آنها ویژه این تالاب است گفت: تالاب میقان اراک در سیل سال ۹۸، به میزان ۱۰۰ میلیون مترمکعب روانآب در خود ذخیره داشت.
وی با بیان اینکه هم اینک در این تالاب، ۲۰۱ گونه پرنده، ۳۲ گونه دوزیست و چهار گونه خرنده شناسایی شده است تصریح کرد: اراک در ۶ ماه اول به دلیل شرایط اقلیمی با ریزگردهای منطقه تالاب همراه است که موجب افزایش آلایندهها در این شهر میشود.
یوسفی با بیان اینکه آلایندههای صنعتی در ۶ ماه دوم هم بر شهر اراک غالب است اظهار کرد: ثبت تالاب میقان اراک در کنوانسیون رامسر و کشت دائم در مناطق کشاورزی اطراف تالاب به جای کشت دیم از ضروریات است.
دبیر همایش ملی بحرانهای زیستمحیطی تالاب میقان اراک هم با بیان اینکه ۲۵۰ تالاب در ایران وجود دارد گفت: تالاب میقان جزو هشت تالاب مهم و دارای برنامه جامع مدیریت زیست بومی است که در سال ۹۵ برنامه آن با همکاری تمام ذینفعان تدوین و توسط استانداری برای اجرا به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
زهره موسوی با بیان اینکه در زمان تدوین برنامه، بسیاری از بحرانهای زیستمحیطی بالقوه بود افزود: هم اینک پس از گذشت چندین سال از تدوین برنامه و شرایط اقلیمی، امروز بحرانهای زیستمحیطی مانند آتشسوزی، گرد و غبار، بیماری و سایر موارد، بالفعل است.
وی با بیان اینکه در تالاب میقان اراک در سالهای اخیر ،۲ بار آتشسوزی، سه بار شیوع آنفلوآنزا و خیزش گرد و غبار در پهنه آبی رخ داد افزود: برای استفاده از نظرات متخصصان برگزاری همایش ملی تالاب میقان از اردیبهشتماه امسال آغاز شد.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی تصریح کرد: دبیرخانه این همایش با حضور بیش از ۲۰ نفر از فعالان زیست محیطی، اعضای هیأت علمی دانشگاهها، دوستداران طبیعت و کارشناسان شکل گرفت.
وی اضافه کرد: فراخوان این همایش از خردادماه با پنج محور، فنآوران نوین و هوشمندسازی در بستر تالاب میقان، پایش، کنترل و کاهش آلودگی آب، هوا و خاک تالاب میقان، تنوع زیستی پوشش گیاهی و گردشگری پایدار تالاب میقان، مدیریت پسماند و پساب تالاب میقان و رسانه، آموزش و فرهنگسازی در حوزه تالاب میقان آغاز شد.
موسوی گفت: تاکنون چندین بار فراخوان این همایش تمدید شد اما متأسفانه تنها ۱۱ مقاله علمی ارائه و از این تعداد ۶ ایده پذیرفته شد.
نظر شما