محمدعلی ایزدخواستی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: پایان هفته جاری شاهد برگزاری آئین افتتاح و بهرهبردای از تکیه «گلبندان» جنب بازارچه حسنآباد و در جوار میدان امام (ره) هستیم.
وی با بیان اینکه تکیه گلبندان از حسینیهها و آثار ارزشمند دوران صفویه است، افزود: این مکان تاریخی تا حدود ۱۰۰ سال گذشته دارای سقف آجری بوده است، اما به دلیل شرایط جوی و تخریب به شکل سقف چوبی شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با بیان اینکه تکیه گلبندان تا اوایل دهه ۷۰ نیز با سقف چوبی همچنان وجود داشته و پس از آن به شکل کامل تخریب میشود، ادامه داد: طی چند سال اخیر با همت کارشناسان سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان مطابق تصاویر و عکسهای هوایی سال ۱۳۳۵، اطلاعات و مستندات موجود از قدیم، این تکیه طبق شواهد دوران صفویه دوباره طراحی شد و روز چهارشنبه هفته جاری مصادف با بیستودوم شهریورماه به بهرهبرداری میرسد.
ایزدخواستی خاطرنشان کرد: این تکیه باارزش که از حسینیههایی کنار بازارچه حسنآباد (از بازارهای مهم) تشکیل شده، یک فضای باز شهری (میدانگاه) مهم را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: تکیه «گلبندان» درون بافت زندگی انسانها واقع شده است و مستندات تاریخی نشان میدهد که در دورانهای مختلف از جمله دوره صفوی بسیار قابل توجه و باارزش بوده است.
با احیای تکیه گلبندان، یک نقطه ارزشمند برای گردشگری مذهبی و اجرای تعزیهخوانی، جنب میدان امام (ره) ایجاد شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: نزدیک به ۳۰ سال بود که این تکیه از بین رفته بود، اما در حال حاضر احیا شده است و در عملیات احیای این بنا، ۵۱۰ مترمربع عرصه تکیه، ۱۸ دهانه مسقف به شکل چارسو و سقاخانه تاریخی تکیه، مورد مرمت قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: همچنین فضایی که برای نگهداری وسایل تکیه و پخت و پز در نظر گرفته شده بود و در کنار تکیه گلبندان قرار داشت، به انضمام منبر به شکل آجری بر اساس شواهد تاریخی، احیا شده است.
ایزدخواستی تاکید کرد: با احیای تکیه گلبندان، یک نقطه ارزشمند برای گردشگری مذهبی و اجرای تعزیهخوانی، جنب میدان امام (ره) ایجاد شد که امیدواریم با وجود یک هیئتمدیره قوی از اهالی محله، این نقطه به عنوان فضای معنوی ارزشمند نقش ایفا کند.
وی تاکید کرد: احیای این تکیه تنها به عنوان احیای یک حسینیه و اضافه شدن یک فضای مذهبی به شهر نیست، بلکه احیای یک میدانگاه شهری محسوب میشود که دارای هویت تاریخی بوده است و میتواند در تربیت فرزندان این دیار مؤثر باشد.
نظر شما