۱۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۸
قیمت فرم مدرسه چقدر است؟

لباس فرم مدارس، یکی از مهم‌ترین دغدغه خانواده‌ها برای آغاز سال تحصیلی است و تهیه آن، تغییر دائمی رنگ و مدل، اجبار تهیه برای هر سال و افزایش قیمت سالانه سبب می‌شود که خانواده‌ها با حساسیت بیشتری این موضوع را مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، موضوع لباس فرم مدرسه، چالشی تکراری است که هر سال در روزهای پایانی تابستان و زمان بازگشایی مدارس به دغدغه‌ای برای والدین تبدیل می‌شود و با توجه به سودجویی برخی، لزوم نظارت بر بازار فروش آن مورد تاکید است تا شاید کمی قیمت‌های کمرشکن فرم مدارس کنترل شود.

اکرم عیوض‌خانی، عضو اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک اظهار کرد: در حال حاضر حداقل قیمت روپوش و شلوار مدارس دوره دبستان برای پسران از ۵۵۰ هزار تومان و برای دختران از ۶۰۰ هزار تومان شروع می‌شود. این قیمت برای ساده‌ترین طرح لباس مدارس است.

وی افزود: لباس‌های لوکس مدارس که به‌طور معمول کارهای سه تیکه یا جین هستند و تا حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارند.

عضو اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با بیان اینکه تقاضای لباس مدارس مانند سال‌های قبل بوده و تغییر خاصی نداشته است، گفت: به‌طور کلی بعضی مدارس هر سال طرح خود را تغییر می‌دهند که تمام افراد ناچار به خرید لباس جدید باشند، اما بعضی مدارس تغییر طرح را دو یا سه سال یک بار انجام می‌دهند، عده‌ای نیز به دلیل تغییر سایز دانش‌آموز، لباس جدید می‌خرند.

وی با بیان اینکه قیمت لباس مدارس نسبت به سال قبل ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: امسال وضعیت تأمین مواد اولیه نسبت به سال قبل بهتر بود، چراکه سال گذشته بعد از دو سال شیوع کرونا، میزان تقاضا پیش‌بینی نشده بود و به دلیل تقاضای بالا، حتی تأمین‌کنندگان پارچه از تأمین بازار جا زدند و بیشتر تولیدکنندگان برای تأمین پارچه با مشکل مواجه بودند، امسال پیش‌بینی‌های لازم انجام شد و وضعیت تأمین پارچه هم مناسب بود.

عضو اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک در ادامه گفت: برای تأمین لباس فرم مدارس دولتی معمولاً آموزش و پرورش تأمین‌کنندگانی را مشخص می‌کند تا مدارس دولتی با آن‌ها قرارداد ببندند. اما مدارس غیرانتفاعی معمولاً خودشان تأمین‌کننده را انتخاب می‌کنند، اما در سال جاری اتحادیه خیاطان در شهریورماه به این موضوع ورود کرد و از مدارس خواست تأمین کننده و قیمت را اعلام کنند، اما اگر قرار است چنین نظارتی صورت گیرد این کار باید قبل از انعقاد قرارداد مدارس با تأمین کننده‌ها، حداقل در فصل بهار صورت گیرد.

متولی فرم مدارس کیست؟

آن‌گونه که سیده عادله سجادی، رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش شهر تهران اعلام کرده است، امسال مسئولیت لباس فرم مدارس به اتحادیه پوشاک واگذار شده است و آموزش و پرورش دیگر متولی این موضوع نیست، این موضوع به مدارس به صورت بخش‌نامه ابلاغ شده و والدین در صورت وجود هرگونه شکایتی می‌توانند با شماره تلفن‌های ۶۶۷۱۳۰۵۲ داخلی ۱۰۶ و شماره ۰۹۳۶۷۵۳۱۴۵۴ در بله، ایتا و روبیکا و سامانه ۱۲۴ وزارت صمت پیام‌های خود را منعکس کنند.

بنابراین در همین ارتباط نظارت بر قیمت لباس فرم مدارس، اقدام به موقع برای در اختیار قرار دادن آن به دانش‌آموزان، اعلام قیمت مشخص و پیگیری خسارت‌های احتمالی از مهم‌ترین موضوعاتی‬ است‬ که والدین خواستار بررسی و اعلام نتیجه در خصوص آن هستند، زیرا‬ یکی از چالش‌های اقتصادی برای آغاز سال تحصیلی جدید تهیه لباس فرم است؛ موضوعی که همواره ‏یکی از گلایه‌های والدین به ویژه خانواده‌هایی که دو یا سه دانش‌آموز دارند، بوده و اجبار در تهیه لباس فرم هزینه ‏گزافی بر دوش آنان تحمیل کرده است‬.

انتخاب نوع و رنگ لباس دانش‌آموزان به عهده شورای مدرسه است

شهرام صانعی، رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه عقد قرارداد توسط این اداره یا مدیر مدرسه با تولیدکنندگان لباس فرم، مجاز نیست و باید تنها توسط انجمن اولیا و مربیان مدرسه انجام گیرد، می‌گوید: این شیوه‌نامه برای تکریم و افزایش رضایت‌مندی دانش‌آموزان و اولیای آنها، همچنین کاهش آسیب‌های احتمالی در طول فرایند تهیه لباس فرم مدرسه آماده و به آموزشگاه‌ها ارسال شده است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس شیوه‌نامه، انتخاب نوع و رنگ لباس دانش‌آموزان به عهده شورای مدرسه است، می‌افزاید: لباس دانش‌آموزان دختر و پسر باید شرایطی همچون سادگی، زیبایی، تنوع و آراستگی داشته باشد و تناسب آن با فرهنگ و هویت اسلامی‌ایرانی، عرف جامعه و شرایط اقلیمی و سنی دانش‌آموزان نیز رعایت شده باشد.

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، تشکیل کارگروه لباس فرم مدارس در ادارات آموزش و پرورش، تعیین قیمت برای لباس فرم مدرسه از طرف ادارات آموزش و پرورش، الصاق قیمت اعلامی سایر سازمان‌ها و اتحادیه‌های مسئول به بخشنامه لباس فرم و ارسال آن به مدارس و معرفی واحدهای تولیدی به مدارس را از جمله موارد ممنوع در این شیوه‌نامه می‌داند و اظهار می‌کند: عقد قرارداد توسط اداره آموزش و پرورش یا مدیر مدرسه با تولیدکنندگان لباس فرم نیز مجاز نیست و باید فقط توسط انجمن اولیا و مربیان مدرسه انجام گیرد.

وی با بیان اینکه لازم است انجمن‌های اولیا و مربیان مدارس برای دسترسی آسان و قیمت منصفانه به انتخاب تولیدکننده لباس توجه کنند، می‌گوید: واحد تولیدی انتخاب شده باید دارای مجوز رسمی از وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد.

واحدهای تولیدی موظف به ارائه خدمات پس از فروش و تضمین کیفیت لباس به مدت یک‌سال هستند / ‏‬ اجباری برای تهیه فرم مدارس نیست

صانعی با اشاره به لزوم استفاده از پارچه مرغوب ایرانی در دوخت لباس فرم مدارس، می‌افزاید: بر اساس شیوه‌نامه، واحدهای تولیدی موظف به ارائه خدمات پس از فروش و تضمین و تعهد کیفیت لباس حداقل به مدت یک‌سال هستند.

وی رعایت اصل آشکارسازی و شب رنگ بودن را یکی از الزامات تولید لباس فرم مدارس می‌داند و اظهار می‌کند: تمام این موارد باید در متن قرارداد انجمن اولیا و مربیان مدرسه با واحد تولیدکننده لباس فرم ذکر شود.

رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه آموزش و پرورش نقشی در تعیین قیمت فرم دانش‌آموزی مدارس ندارد، می‌گوید: در شورای انجمن اولیا و مربیان مدارس مواردی نظیر واحد تولیدی موردنظر، قیمت فرم مدرسه، نوع پارچه مورد استفاده و نحوه توزیع مصوب می‌شود و رئیس این انجمن به نمایندگی از مدرسه برای انعقاد تفاهم‌نامه، اقدام می‌کند.

وی با بیان اینکه به مدیران مدارس سفارش شده است در صورتی که فردی توان پرداخت هزینه فرم مدرسه را نداشته باشد، از کمک خیران و سایر اولیا و مربیان در راستای تهیه فرم دانش‌آموزی برای آن استفاده شود، تصریح می‌کند: با توجه به موارد مذکور، مدیر مدرسه حق اجبار دانش‌آموز برای تهیه فرم مدرسه را ندارد.

کد خبر 685755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.